Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 25 juni 2014

GEMENSKAPS FÖRSTÖRELSE: Psykiatrins tvångs "vård"


Inledning
Med den snabba tillväxten av statliga "psykisk ohälsa i samhället" -program för allvarligt psykiskt störda individer som nu kostar miljarder dollar, hur ter sig psykisk hälsa  i våra samhällen idag?

Den amerikanska Ny Frihet kommissionen om psykisk hälsa utfärdade en rapport som hävdade, "Effektiva state-of-the-art behandlingar vitala för kvalitetsvård och återhämtning finns nu tillgängliga för de flesta allvarliga psykiska sjukdomar och allvarliga känslomässiga störningar." [Kursivering]

För de som vet lite om psykiatri och Mental Hälsa i Samhället, förefaller detta vara goda nyheter. Men exakt vad är dessa vitala "behandlingar?"

De omfattar huvudsakligen en automatisk, en-för-en förskrivning av läkemedel som kallas neuroleptika (från grekiska och betyder "nerv beslagta," reflekterande av hur läkemedlen fungerar som en kemisk lobotomi).

Kostnaden för neuroleptika för behandling av så kallade schizofrena patienter över hela USA ligger på över 10 miljoner dollar (€ 8.200.000) varje dag. Behandlingen är vanligen livslång.

Återigen, vad ska vi betala för vård av god kvalitet, för återhämtning, för möjligheten att få dessa människor tillbaka till produktiva liv?

Enligt flera icke psykiatriska och oberoende forskningsexperiment så är svaret på den frågan: "Inte mycket alls." Kvalitetsvård vilket leder till återhämtning och återintegrering kan vara mycket billigt, samt snabb, permanent, och mest påtagligt, drogfri.

I en åttaårig studie, fann Världshälsoorganisationen att allvarligt psykiskt störda patienter i tre ekonomiskt svaga länder vars behandlingsplaner inte innefattar ett starkt beroende av narkotika-Indien, Nigeria och Colombia-fann man att patienterna gjorde dramatiskt bättre än sina motsvarigheter i USA och fyra andra i-länder. En uppföljande studie nådde en liknande slutsats.

I USA på 1970-talet, var  Dr Loren Mosher s Soteria Hus experiment byggt på tanken att "schizofreni" kan övervinnas utan droger. Soteria klienter som inte fått neuroleptika återhämtade sig faktiskt bäst, jämfört med sjukhus och läkemedelskontrollerade undersåtar. Schweiziska och finska forskare har replikerat och validerat försöket och använder detta fortfarande  idag.

I Italien så avvecklade dr Georgio Antonucci några av de mest förtryckande psykiatriska avdelningarna genom att behandla allvarligt störda patienter med medkänsla, respekt och utan droger. Inom några månader blev de mest våldsamma avdelningarna de lugnaste.

Vad betyder allt det här?

Som vilken självrespekterande fysisk forskare som helst kommer att säga dig, är en teori bra bara så länge den fungerar. Han vet att när han stöter på fakta som inte passar teorin, måste han fortsätta att undersöka och modifiera eller förkasta teorin baserat på de faktiska bevis som upptäckts.

Under många år har psykiatrin främjat sin teori att den enda "behandlingen" för allvarlig psykisk "sjukdom" är neuroleptika. Emellertid är denna idé falsk. Sanningen är den att inte bara är drogning av allvarligt psykiskt störda patienter onödigt-och kostsamt-det orsakar hjärnskador och har sina skadliga biverkningar.

Rapporten avslöjar felen i psykiatrins argument-dess bedrägeri, lögner och andra lurendrejerier. Att känna till denna information gör det väldigt enkelt att se varför psykiatriker skulle attackera någon alternativ och bättre lösning på problemen med allvarlig psykisk störning.

För sanningen är den att vi har inte bara att göra med en brist på vetenskaplig skicklighet eller metod, eller till och med en kvasi vetenskap. Till synes godartade uttalanden, till exempel "Det finns klara vetenskapliga bevis för att nyare klasser av mediciner bättre kan behandla symtom på schizofreni och depression med mycket färre biverkningar," stöds inte av bevis och utgör regelrätt medicinskt bedrägeri.

Psykiatrins inställning till behandlingen av allvarligt psykiskt störda-den "bevisbaserade", "vetenskapliga" och operativa ryggraden i  psykisk hälsa i samhället och andra psykiatriska program-är dålig vetenskap och dålig medicin men är en mycket bra affär för psykiatrin.

Den enkla sanningen är att det finns fungerande alternativ till psykiatrins sinnes-, hjärn-och kropps skadliga behandlingar. När psykiatrin nu kräver obligatorisk psykisk sjukdoms utredning för vuxna och barn överallt, uppmanar vi alla som har ett intresse av att bevara den psykiska hälsan, den fysiska hälsan och friheten för sina familjer, samhällen och nationer, att läsa denna publikation. Något måste göras för att skapa verklig hjälp för dem som behöver det.

Med vänliga hälsningar,


Jan Eastgate
Ordförande, Kommittén
för Mänskliga Rättigheter

17 kommentarer:

 1. Hmm, KMR är ju en stiftelse som är skapad av scientolog kyrkan. En sekt som tror att jorden styrs av rymdvarelser som fäst " khetaner" på befolkningen, eller något ditåt. Som grädde på moset mjölkar dom sina medlemmar på stora summor pengar. Du ger tyvärr inte så trovärdigt intryck av att vara bitter på psykiatrin och att länka till en sådan organisation i synnerhet. Om fel har skett i ditt fall kan du inte bara påpeka detta och skriva till socialstyrelsen för att få detta rättat då?

  SvaraRadera
 2. Bara för att organisationen CCHR grundats av Scientologkyrkan i USA så innebär detta inte att CCHR är Scientologkyrkan?

  Och om så skulle vara fallet så innebär detta ändå inte att informationen inte skulle vara korrekt.

  Som individ som blivit drogad med antidepressiva under högstadiet och som fick diagnoser när jag var den som blev utsatt för min hudfärg i skolan, (men psykiatrin "hjälpte" mig genom att skylla allt på mig och diagnoser och skriva ut neuroleptika), så håller jag med om KMR:s bild.

  Den svenska organisationen håller dock inne med uppgifter och översätter inte lika exakt som jag gör här.

  Men jag menar att det är sant det som står angående drogning av barn, diagnoser som ges ut för inkomster och diverse andra saker.

  Visst att i Sverige förekommer inte samma brutalitet kanske.

  Men det mesta stämmer.

  Det om terrorism är så klart teorier precis som psykiska sjukdomar är teorier.

  Men när det gäller barn som blir drogade och allt det där så är jag ett levande bevis.

  Och min tvillingsyster..

  Och många andra..

  Gäller det rasismen så stämmer det.

  Psykiatrin var ju avgörande för teorierna kring hjärnor och skillnader på negerhjärnor och ariska om man säger så.

  Förstår inte hur min trovärdighet skulle sjunka av att jag länkar till korrekta uppgifter, bara för att de som skrivit faktan tillhör en organisation som grundades av en kyrka.

  Även om Scientologer är konstiga och har konstig tro så stämmer det de skriver angående psykiatrin.

  Ser du mina journaler och hur de vridit och vänt på allt möjligt så ser du att det är sant.

  Och att de är rasister är jag säker på.

  Om inte rättspsyk och vuxenpsyk så var åtminstone barnpsykiatrin rasistiskt dömande när jag var där.

  Och sen när man väl har fått diagnoser så är de andra dömande och vägrar inse att jag kanske var felbedömd av en eller två rasister från början.

  Mitt huvudproblem är att jag som en normal person blir behandlad som om jag skulle ha problem.

  Alla problem jag uppvisat har sin grund i barnpsykiatrins droger och diagnoser.

  Eventuella problem innan de blandades in hade så klart sin grund i rasism och mobbing av andra elever.

  Men rasisterna tyckte att jag och syrran skulle få skulden för allt genom diagnoser istället för att se att vi var offren och att våra utageranden eller vårt självskadebeteende var konsekvenser av rasism på daglig basis av andra elever och lärare.

  Blev det bråk så tog vita lärare de andra vita barnens parti före mitt och syrrans.

  Då de vita var fler.

  Och man misstänkliggör mörka barn mer.

  Många adopterade, invandrade och blandade berättar liknande historier.

  De som skyller på scientologi är foliehattarna.

  SvaraRadera
 3. Men psykiatrin bryr sig ju knappast om vad patienten ifråga har för hudfärg. Varför skulle dom göra det? Diagnoser är beskrivning av en problembild, den problembilden finns ju där redan innan man får någon diagnos, det är ju oftast just därför man hamnar hos sjukvården. Så var det i mitt fall och när jag insåg det och fokuserade på att ta tag i mina problem så var det flera år senare inga problem att få sina journaler förstörda då jag ju visat att jag utvecklats som person.

  Det är möjligt att psykiatrin( och andra vuxna i din närhet) inte förklarat saker och ting för dig på ett bra sätt och att det därför blivit fel. Det är i mångt och mycket vad jag själv upplevt. Det är möjligt att psykiatrin också gjort fel. Men man kan inte döma ut en hel profession på det sättet för det. Många som hade gått under om dom inte hade fått hjälp av psykiatrin och det är ju dess syfte, att människor som inte passar in i samhället på något sätt skall få hjälp. Det inser jag trots att jag själv inte riktigt upplevde det så för många år sedan.

  Vad som skadar ens trovärdighet är att du hänvisar till en organisation som visserligen inte är scientologkyrkan, men som har nära anknytning. Det är inte stor skillnad i folks ögon. Ungefär som att du köper en produkt som tillverkas av ett bolag som ägs av ett annat. Det är " huvudbolagets" produkt du köpt i slutändan...

  Nåja, blev lite långrandigt. Men vad vill jag då ha sagt? Jo, jag är ganska säker på att du bör sluta att föra detta krig mot psykiatrin och myndigheter. Det hjälper dig inget. Du anser dig normal, många vuxna som haft med dig att göra och som i kraft av utbildning, kunnande mm anser det inte. Varför är det så? Om du inte håller med dom må så vara men du tror inte det är bättre du fokuserar mera på att komma tillrätta med dom problem du har och blickar framåt och slutar älta det förflutna.

  Om du anser att dom diagnoser du har är fel så varför inte ta kontakt med en läkare, göra en ny utredning och sen skriva till socialstyrelsen?

  Det blir en lång process men du kommer att vinna på det i längden.

  Att göra som du gör nu leder inte till något, annat än att folk möjligtvis ser dig som bitter och väldigt osaklig.

  Detta sagt i all välmening!

  Hoppas du det ordnar sig för dig iaf..

  Mvh

  /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej L, jag ska svara på samtliga saker du skrivit.

   "Diagnoser är beskrivning av en problembild, den problembilden finns ju där redan innan man får någon diagnos, det är ju oftast just därför man hamnar hos sjukvården."

   Vita tror att problemet ligger i den färgades skalle. Den färgade vet att utsattheten beror på mobbing till följd av rasism istället. Således så finns det en problembild men vad denna är och hur den ter sig och tar sig uttryck kan det råda skiljaktiga meningar kring.

   "Så var det i mitt fall och när jag insåg det och fokuserade på att ta tag i mina problem så var det flera år senare inga problem att få sina journaler förstörda då jag ju visat att jag utvecklats som person. "

   Om mitt problem var att andra djävlades med mig för att jag såg annorlunda ut, gått om ett år på förskolan samt för att de trodde på ryktesspridare så hjälper det inte med att ge mig diagnoser och flytta mig till en annan skola?

   Om de menar att min problembild är autistiska drag och marginell retardation och jag menar att jag inte lider av dessa diagnoser eller har den problembild som kan bli resultatet av dessa, hur kan jag då bli bättre av att jobba med mig själv utifrån en problembild som inte existerar?

   Om jag inte är lindrigt utvecklingsstörd eller autistisk så kan jag ju inte jobba med dessa "problem" eftersom att de inte funnits där från början. Svårt att tolka välmenande sociala signaler rätt som andra sänder ut? Ok, jag tror att alla har svårt att tolka mobbing och rasism samt kränkningar som "välmenande signaler".

   "Det är möjligt att psykiatrin( och andra vuxna i din närhet) inte förklarat saker och ting för dig på ett bra sätt och att det därför blivit fel."

   Det är inte deras förklaringar som gått fel. Det är hela deras problembild som är fel. Att problemet skulle ligga hos mig och inte hos de andra..

   "Många som hade gått under om dom inte hade fått hjälp av psykiatrin och det är ju dess syfte, att människor som inte passar in i samhället på något sätt skall få hjälp."

   Jag har nästan gått under till följd av "psykiatrins hjälp"... Hade klarat mig SÅ mycket bättre utan..!! Om vi mörkhyade inte passar in bland vita svenskar så förklarar det segregationen i det svenska samhället. Vita passar bättre ihop med andra vita liksom utlänningar med andra utlänningar. Så verkar de tänka och kulturellt och på basis av ras så stämmer det säkert. Socioekonomiskt lika, samt etniskt lika passar bättre ihop?

   Men varför tillåter man då blandäktenskap där olika "raser" blandas? Eller adoptioner där en mörk unge växer upp bland enbart vita människor? Vi adopterade växer ju ofta upp i välbärgade överklass- eller medelklass-områden. Och dessa områden är väldigtsegregerade och VITA fortfarande.

   Radera
  2. Jag håller med om att vi mörka inte hör hemma bland alla vita och skulle ha behövt fler mörka på plats. Att vi delar samma kultur (socioekonomisk status) med vita har inte hindrat dem från att vara rasistiska mot oss. Frågan är varför kommunen går med på adoptioner och blandäktenskap om de vet om att vi kommer få ett helvete med rasism och intolerans? Då vi som sakt inte "passar in" bland den vita majoriteten.

   Psykiatrin hittar dock på andra orsaker än "ras" till att vi hamnar utanför. Och det är det stora problemet!

   "Det är " huvudbolagets" produkt du köpt i slutändan..."

   Nej, om man läser mitt senaste inlägg så är det tydligt bortom allt tvivel att Scientologkyrkan bara varit med och grundat CCHR. Men CCHR är sin egen självständiga organisation.

   "Jo, jag är ganska säker på att du bör sluta att föra detta krig mot psykiatrin och myndigheter."

   Det är psykiatrin som har "aktivt arbetat för att göra mig till ett psykfall inför framtiden", och som genom sitt arbete fört ett krig mot mig. Domstolar, sociala osv har så klart alltid trott på allt BUP spytt ur sig vilket lett till all skit. Man kan säga att jag inte för ett krig mot dem, men de har fört ett krig mot mig enda sedan föräldrarna tog kontakt med dem. Framför allt efter mösshändelsen i Högstadiet.

   "Du anser dig normal, många vuxna som haft med dig att göra och som i kraft av utbildning, kunnande mm anser det inte."

   Nej. Du menar i kraft av en förljugen, överdriven och vinklad journal från barnpsykiatrin som lett till samma fel i andra journaler och utredningar? De saknar källkritik dessa "experter". Och jag kan tala om för dig att BUP-personal har gjort allt i sin makt för att demonisera mig. Denna demoniserade bild av mig som person tycker "okunniga" experter (okunniga om mig som person) är trovärdig eftersom att folk med titlar så som kurator, psykoterapeut osv har skrivit skiten.

   Finns många bevis för att mycket inte stämmer.

   "Om du inte håller med dom må så vara men du tror inte det är bättre du fokuserar mera på att komma tillrätta med dom problem du har och blickar framåt och slutar älta det förflutna. "

   Mina problem har i och för sig varit att jag alltid gett svar på tal, hämnats, försvarat mig själv och aldrig "tagit skit utan att svara med egen skit". Så visst bör jag fokusera på att inte svara med samma medel osv. Men att jag skulle ha de där psykiatriska diagnoserna och problemen som följer på dem är bullshit. Jag är inte allvarligt psykiskt störd till följd av impulser komna ut autistiska drag.

   Istället så kan jag mycket väl ha uppvisat psykiskt stört beteende (inte allvarligt då) till följd av att jag blev påtvingad massa insatser från samhället då samhället felaktigt till följd av BUP:s demoniseringskampanj utgått ifrån (efter flytten hemifrån 09) att jag skulle ha varit lindrig retard och aspergare. När man får LSS, god man/förvaltare och en massa begränsningar som följer på sådan "hjälp" så blir man psykiskt ostabil/störd/sjuk.

   Tänk dig själv om du ser alla dina gamla klasskompisar, nuvarande vänner och andra i samhället inklusive dina gamla ovänner vara helt fria? De får resa vart de vill, köpa vad de vill, göra som de vill med sina liv då de lever i ett "fritt land" osv osv. Har inga dadda-personer som lägger sig i..

   Är det konstigt då att jag/den som har en massa "daddor" som begränsar mig blir avundsjuk på alla andra och agerar ostabilt?

   Särskilt med tanke på om allt egentligen berodde på kränkningar till följd av mobbing och rasism. Jag borde rimligen ha fått vara lika fria som dem efter 18 års ålder.

   "Om du anser att dom diagnoser du har är fel så varför inte ta kontakt med en läkare, göra en ny utredning och sen skriva till socialstyrelsen?"

   Det är läkarna som har ställt till det på senare tid.. Det är svårt att hitta en läkare som friskförklarar mig när dennes kollegor sagt en massa om psykiska störningar till följd av dumma osanna utredningar. Ja, IVO kan ju vara ngt.

   Radera
 4. Hej L:

  Psykiatrin kanske inte bryr sig om patienters hudfärger, men enstaka individer inom psykiatrin kan garanterat tänkas göra det. Vem vet om den enskilde läkaren, kuratorn eller psykologen/psykoterapeuten röstar på SvP eller SD och har deras tankegångar?
  Grejen är den att vita svenskar skall inte bedöma mörka svenskar.

  Om en mörk adopterad individ beteer sig annorlunda så kan det bero på att denne person varit annorlunda hela sitt liv. Men detta inte beroende på diagnoser utan på hudfärg.

  Personal inom barnpsykiatrin (och eventuellt annan psykiatri) är väldigt snabba på att dra kopplingen udda beteende och diagnoser. En mörk individ tas till dem, och på ett omedvetet plan så ser de en invandrare, neger och utlandsfödd. Det är då inte långt att tänka sig att denna utlandsfödde invandrade neger är annorlunda till följd av sitt ursprung eller sin ras. Men man förklarar då inte detta med ras eller hudfärg utan använder diagnoser.

  Det behöver heller inte vara så att de drar den kopplingen. De kan även vara inskränkta och färgblinda nog att se mig som en "fullständigt vit svensk". Med andra ord så ser de ingen skillnad på mig och en annan vit svensk. För de ser inga färger.. Ser de inga färger så ser de bara mig (Victor Nygren) som vilken svensk kille som helst som agerat "annorlunda" jämfört med andra svenskar (i deras tycke). Då förklarar de mitt beteende med diagnoser precis som de skulle göra för andra vita svenskar. Då är de inte rasister utan bara allmänt inskränkta som väljer att inte se rasismen i samhället!

  För faktum är att bara för att dessa personer väljer att inte se mig som "mörkhyad" så innebär det inte att andra där ute inte ser mig som just mörkhyad, utlandsfödd och invandrare.

  Blir jag trakasserad av andra elever för att jag är mörk (likt årskurs 1-4 där det handlade om dels mitt ursprung och dels att jag gått om ett år i förskolan vilket ledde till trakasserier flera år efteråt), eller för att jag tagit min syster i försvar som blev trakasserad för att hon är mörk (åk 9, de spred rykten om mig och henne) så handlar det om rasism. Rasism hos ett "fåtal" andra elever mot mig och min tvillingsyster? Och om vi till följd av denna rasism agerar "annorlunda" jämfört med andra vita svenskar så kan det ha att göra med att andra vita svenskar stöter inte på samma problematik. De kan bli retade och mobbade för alla möjliga orsaker, och ibland är de efterblivna medan andra gånger så har de en stor näsa eller är tjocka. Att vara mörk påminner om att vara tjock, ha stor näsa osv.

  Det handlar alltså ej om diagnoser. Men psykiatripersonalen ifall de inte var rasister, väljer att förklara vårt beteende när vi självskadar oss själva, utagerar i hemmet eller står upp för oss själva i skolan och ger svar på tal, med att vi har "problem". Att vi är marginellt mentalt retarderade, att vi är aspergare eller lider av autistiska drag. Trotssyndrom när man står upp för sig själv. Utagerande stlrt beteende när man med nävarna försvarar sig mot äldre elever i klass sex när jag själv gick i 3:an.

  Summa sumarum när det gäller rasismen inom psykiatrin, så är de antingen rasistiskt tänkande och dömande. Eller alternativt (mer troligt) så är de färgblinda och dömer oss med diagnoser istället för att se att vi har en annan avvikande attribut som drar till sig mobbare i etniskt vita enklaver som TEGS CENTRALSKOLA i Umeå. Vi är mörkhyade när de flesta andra är vita.

  De flesta vita var toleranta mot mörka.

  Men det räcker med fem-sex intoleranta och vi har problem.

  SvaraRadera
 5. Barnpsykiatrin har även vänt och vridit på texter för att framställa mig i så dålig dager som möjligt vilket är rasistiskt. Sen utöver det så har de saknat intresse av att utreda mobbningstendenser och eventuell rasism på skolan. Jag kanske inte nämnde hur jag hade det så mkt (även om jag gjorde klart att de andra var problemen). Min syster har dock sagt att hon blev kallad "neger" flera gånger men de förklarade inget med rasism i hennes fall, utan med att hon hade "handikapp". Delvis psykiatriska diagnoser precis som i mitt fall. Vi fick exakt samma..

  Inga riktiga handikapp utan diagnoser utdelade efter teorier om att vi beteer oss avvikande och annorlunda för att vi har medfödda problem. När den riktiga förklaringen var och är att vi blev behandlade annorlunda till följd av vårt annorlunda utseende, vilket ledde till annorlunda beteende hos oss framför allt i högstadiet där då psykiatrin var snabba med diagnoser istället för med att utreda om rasismen kunde ha ett finger med i spelet.

  SvaraRadera
 6. Ja men poängen är ju att du inte kan skylla på att hela psykiatrin är rasistisk och konspirerar för att någon enstaka individ kanske gjort fel. Mänskliga faktorn spelar ju liksom in i alla sammanhang då det gäller att göra bedömningar osv osv.

  Visst jag håller med om att det kanske ligger en del i att människor som på något vis inte " passar in" lätt kan få tex en bokstavskombination, och att utlandsfödda och adopterade likt du själv kan drabbas av div problem,identitetskriser och även andra tråkigheter som tex mobbing och det är ju helt klart beklagligt. Om skolan inte tog sitt ansvar där så är det så klart inget jag skulle ta i förvar.

  Men då det gäller psykdiagnoser så utgår ju dom i mångt och mycket från beteenden, det kan också vara så att dom beteende man har till följd av en viss diagnos gör att man blir utstött och mobbad. Lägger ingen värdering i hur det ligger till med dig men jag tror inte du kan skylla på att allt i grund och boten beror på att du har annan hudfärg. Visst tragiskt allt skit som du hamnat i och jag hoppas det löser sig. Men det finns många exempel på svenskfödda, vita, som råkat ut för liknande saker.

  Jag tror som sagt du inte vinner något på att bara skylla alla problem på rasism, att andra gjort fel mm, snarare tvärtom kommer detta bara leda till att du ältar en massa och aldrig blickar framåt.

  Har du någon kontaktperson hos soc, psyk eller någon annan av dom instanser som du har stöd utav? Någon du kanske har lite mer förtroende för än andra? Tycker isf du skall ta kontakt med denne och försök " mötas lite på halva vägen". Med det menar jag att vara lite lyhörd för vad dom säger, ochfundera över om det inte ligger något i saker och ting.

  Säger inte att fel inte begåtts eller att allt skötts bra. Men tänk som så att ingen är ju felfri, inte jag, inte du. Vad i ditt beteende och problembild stämmer med det psyk säger? Försök sedan jobba med dom problemen och vissa att du klarar att göra något åt dom...jag tror du skulle vinna en del om dom kom till den insikten.

  Jag tror som sagt det är mycket bättre att fokusera på det, istället för hur mycket fel och dåligt psykiatrin står för enligt dig och hur mycket dom enligt dig felaktiga diagnoserna åsamkat dig. Detta kan du ju skriva om tilll socialstyrelsen det du anser vara fel..

  /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Viktor! Tror det bästa just NU, är att glömma och gå vidare. För både dig och din syrra. Att älta orättvisor och gamla oförättar hindrar dig från att faktiskt bara gå igenom dom och komma ut på andra sidan. Världen är så liksom. Hård och orättvis. Ignoranta människor dömer från ignoranta perspektiv.

   Men som tröst, hade du inte haft lite mer pigment i huden att bli retad för hade det varit något annat som du blivit minst lika ledsen för. Ingen klarar sig igenom skolan utan sorg och ångest. Hade du vart tjock hade det vart det och så vidare. Tvivlar inte en sekund på att din oro och sorg bottnar i rasism och ignorans. Såg dina klassfoton, WOW, trodde inte det fanns sådär vita klasser i Sverige längre. Inte en enda riktig invandrare HAHA!

   Anyway, istället för att låta andra definiera dig så... acceptera dig själv som du är och ta din rättmätiga plats. Ok du är lite mörkare än dom flesta, vissa tjejer o killar älskar det, andra inte. Men dom flesta bryr sig inte ens om det så länge du är en schysst och avslappnad person. Fokusera nu på att lugna ner dig och gå vidare, ta hand om syrran med ni verkar gått igenom en hel del ihop o man får väl hoppas att det goda som kan komma ut ur detta blir att ni får en stark relation och är där för varandra,

   Ta hand om dig! // M

   Radera
  2. Ännu fler svar till L:

   "Ja men poängen är ju att du inte kan skylla på att hela psykiatrin är rasistisk och konspirerar för att någon enstaka individ kanske gjort fel."

   Problemet med psykiatrin är att de håller varandra om ryggen oavsett avdelning och att jag som patient aldrig blir lyssnad på. T.ex. om jag menar att det blivit fel på Barnpsyk så är inte personalen på vuxenpsyk som exempel villiga att ta sig en titt på det hela och ändra i det gamla.

   BUP själva vill heller inte ändra sina gamla handlingar oavsett vilka bevis man kommer med.. Så genom att de alla inte tar till sig det man säger så finns det skäl att stämpla alla, om inte som rasister, så iaf som medlöpare till rasism eller rasisters mål med rasistiska bedömningar. Det krävs en rasist till utredare/kurator eller liknande och hela systemet kanske agerar precis som denne vill och tänkt sig.

   "Visst jag håller med om att det kanske ligger en del i att människor som på något vis inte " passar in" lätt kan få tex en bokstavskombination".

   Och vilka bedömer att jag inte "passar in"? Vita människor.. Varför passar jag inte in då? För att jag agerar annorlunda än alla de andra VITA individerna och "sticker ut" på ett sätt som är onormalt för vita? Varför sticker mitt beteende ut när jag har två svenska vita adoptivföräldrar och har vuxit upp i ett medelklassområde under goda uppväxtförhållanden? Jo, enligt dem för att jag har en bokstavskombination av något slag. Enligt mig för att om man blir annorlunda bemött och behandlad av andra ungdomar/barn så kan det leda till ett annorlunda beteende och tänk. Samma tänk som mobbade eller utsatta har trots att de mobbas av andra orsaker.

   "och adopterade likt du själv kan drabbas av div problem,identitetskriser och även andra tråkigheter som tex mobbing och det är ju helt klart beklagligt."

   Ja, problemet stavas rasism eftersom att vithet är normen och vi står utanför den. Invandrare segregeras av en anledning. Vi som egentligen känner oss som svenska barn tvingas att börja tänka på oss själva som invandrare/utlänningar istället trots att vi aldrig invandrat och i praktiken har en svensk livsstil och inte en utländsk. Hudfärgen/rasen har stor betydelse tydligen.

   Identitetskriser ja. Vad beror det på? Jo, vi får inte visa vår kulturellt svenska sida för då är vi "rasister/nazister" som lyfter fram den svenska kulturen? Och om vi inte visar denna sida så ser vi ut som utlänningar/invandrare och blir bemötta som dem istället av vita. Klart man får identitetskriser!! Man lever hela livet i tron att man är "fullständigt svensk", och känner sig "fullständigt svensk"... Sen så får man rasistbomber på sig som leder till att hela ens identitet raseras. Då börjar man se på sig själv utifrån ens hudfärg istället, som icke svensk och som utlandsfödd.

   "Om skolan inte tog sitt ansvar där så är det så klart inget jag skulle ta i förvar."

   Skolpersonalen lyssnar ju ofta på majoriteten. Att sen majoriteten av eleverna liksom samtliga lärare var vita gör det ju ännu mindre troligt att de skulle lyssna på den mörka eleven.

   Men det var BUP i min mening som gjorde ont värre genom dess diagnoser. Även där vita i personalen. Jag skulle vilja påstå att hade personalen i skolan samt inom BUP varit mörk och helst adopterade så skulle de ha förstått saker ur ett helt annat perspektiv, nämligen mitt. Vita kan helt enkelt inte förstå eller begripa detta kring rasism och utsatthet till följd av att man ser annorlunda ut. Så till vida de inte varit tjocka, haft stora näsor eller liknande. Då kan de ha en hum om hur det är.

   Radera
  3. "Men det finns många exempel på svenskfödda, vita, som råkat ut för liknande saker."

   Att de blir felstämplade och satta på särskola efter att de blivit mobbade och sånt håller jag inte för otroligt.

   Däremot betvivlar jag att de utsatts till följd av att de stuckit ut genom sin hudfärg. Ofta så kan det ligga något i de diagnoser som dessa får. Så till vida de inte bara sett annorlunda ut genom t.ex. som tidigare nämnts tjockhet eller liknande. ADHD och sånt kan man ju få, men då handlar det mer om att man är energisk där man också lätt kan bli utåtagerande. Antar att det är oönskat beteende och att man därför klassar det som en bokstavskombination.

   Att jag stått på mig, hämnats, gett svar på tal och sånt är också oönskat beteende i samhället. Men varför har jag agerat som jag gjort? Det är där min åsikt inte är densamma som psykiatrins. Och vad skulle jag ha gjort? Tagit skit och bara accepterat läget.. Tycker det är ett dåligt alternativ till att visa att man inte tar skit och ge igen med samma medicin. Den som delar ut skit bör få samma medicin tillbaka.

   Som vuxen skall man så klart inte hämnas utan ta det den rättsliga vägen. Men i ungdomen och barndomen så gick det inte alltid att ta en person under 15 år till rätten. Och brott som begås av folk under 18 brukar ofta ses som mindre allvarliga. Mitt agerande var inte bättre än de andras. Men detta är ju konflikter mellan barn och ungdomar som bör skötas av barn och ungdomar. Det blir fel om psykiatrin bara dömer den ena parten för det denne gjort när de andra aldrig blir "lagförda inom psykiatrin".

   "Jag tror som sagt du inte vinner något på att bara skylla alla problem på rasism, att andra gjort fel mm, snarare tvärtom kommer detta bara leda till att du ältar en massa och aldrig blickar framåt."

   Blickar framåt? Så du ser någon bra framtid i att ha diagnoser och vara kontrollerad och begränsad? Även om jag sköter mig felfritt och gör allt de vill så kommer jag aldrig att bli fri från diagnosen. Även om förvaltarskapet, LSS-stödet, psykiatrins kontroll genom rättspsyksdomen (öppenvården) och allt kring det försvinner, så kommer jag fortfarande att ha diagnosen och den dåliga historiken av att ha varit inlagd på rättspsyk. Minsta lilla problem kan då leda till att man inte ser mig som en "vanlig individ" utan som "diagnosen". Ser man mig som en autistisk person som suttit på rättspsyk så kan jag mycket väl hamna där igen för rena småsaker eller anklagelser eller hur? Kanske till och med få förvaltare och sånt igen i framtiden eller bli inlagd i många år.

   För att förhindra detta framtida scenario så måste diagnosen bort.

   Jag vill inte bli intagen på psykiatrin på obestämd tid alternativt få andra begränsningar ifall jag skulle bli dömd för något ofredande eller förtal i framtiden? Jag har rätten som alla andra att få lite böter eller en vecka på kåken.

   Nu tänker jag inte begå nya brott men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. Jag vet bara att så länge diagnosen finns så är hotet kvar att bli inlåst på obestämd tid. Och i framtiden kanske inte mina föräldrar kan komma med prylar heller.. Vissa prylar kanske till och med är förbjudna så som datorer.

   Det är viktigt att bli av med den risken och då måste diagnosen bort är jag rädd.

   De skulle annars kunna låsa in mig för diagnosen genom att påstå att jag är "allvarligt psykiskt störd" efter minsta lilla händelse. Om jag blir förbannad och hytter med näven så kanske det är tillräckligt..

   Det är därför livsnödvändigt att bli av med denna risk.

   "Har du någon kontaktperson hos soc, psyk eller någon annan av dom instanser som du har stöd utav? Någon du kanske har lite mer förtroende för än andra?"


   Radera
  4. Ingen med makt inom psykiatrin. De som jag har kontakt med på psykiatrin är ju inte villiga att ta till sig någonting alls över huvud taget. Och vanlig personal som man har kontakt med en gång i veckan kan ju inget göra. Det är överläkarna som har makten och dessa träffar man en gång i halvåret oavsett om man är inneliggande eller ute. De har enligt min mening väldigt lite tid för sina patienter och träffar mest personal och pratar med dem om patienterna, inte med patienterna.

   Det hjälper heller inte att prata med läkare om de inte vill ta till sig något av det man säger. men om de pratade mer med sina patienter så skulle det i alla fall se bättre ut.

   Man pratade några gånger i veckan med vanlig personal men de säger bara "vi kan inget göra" åt allt det som man har negativa synpunkter på.

   Så det är överläkarna som har makten och det är dem som är svåra att få en "dialog med". Innan man blir inlåst så handlar det ju om att bara ta kontakt med valfri läkare. Svårare efter en dom.

   "Tycker isf du skall ta kontakt med denne och försök " mötas lite på halva vägen"."

   Nja.. De vill inte mötas på halva vägen. De vill bara köra sitt race.

   Gäller det permissioner och sånt så är de mycket medgörliga. Men gäller det den psykiska störningen eller de bakomliggande diagnoserna så är de som en vägg när man talar med dem.

   Och det gamla (mobbing och rasism samt konflikter under skolåren och efter) vill de bara att man ska glömma och gå vidare ifrån.

   Det hade så klart varit enklare att glömma och gå vidare ifall man fick göra det på samma villkor som alla andra "normala" människor. Men där har vi ju problemet igen, jag anses inte vara normal..

   "Vad i ditt beteende och problembild stämmer med det psyk säger?"

   Att jag gjort det mesta av det som de skrivit. Men genom att de inte uppger vad andra gjort så skapar de en bild av mig som ostabil och farlig mot vanliga människor och den bilden är felaktig. Allt jag gjort har med få undantag varit i vedergällning. Det är bara de som djävlas med mig som har anledning att vara på sin vakt, eller har haft det. Inte vanliga männsikor jag aldrig haft med att göra. Och de som är trevliga/snälla är jag oftast trevlig/snäll mot.

   Och sen finns det vissa saker som jag inte gjort som de skrivit att jag gkort också men det är mindre vanligt. Det är mer detta med att de utelämnar vad andra utsatt mig för och därmed vinklar saker till "att jag utsätter andra för våld och kränkningar till följd av impulser".

   Impulser anser jag vara "berättigad vrede" snarare än impulser.

   Radera
  5. "Jag tror som sagt det är mycket bättre att fokusera på det, istället för hur mycket fel och dåligt psykiatrin står för enligt dig och hur mycket dom enligt dig felaktiga diagnoserna åsamkat dig. "

   Min blogg handlar om mig och mitt liv så det är rätt så naturligt att jag nämner gamla saker liksom nutida. Vad gäller psykiatrin så kan man väl medge att jag översätter artiklarna mest för föräldrarnas skull då de inte förstår engelska. Om jag väl översatt dem så kan jag lika gärna lägga ut dem här. Det är ju intressant det som står och mycket stämmer i Sverige även om vissa saker är teorier eller överdrivet. Och andra saker kanske bara gäller i USA.

   "Detta kan du ju skriva om tilll socialstyrelsen det du anser vara fel.."

   Ja, till IVO. Men samtidigt så litar jag inte på myndigheter som är till för oss individer. Jag körde med massor av processer åren 09-2012 och det gick inte bra. Verkar mest vara för syns skull allting. Så en anmälan lägger de säkert ner fortare än kvickt. Jag vill att mina läsare ska veta sanningen.

   Nu känner de knappast till allt som står i RPU:n men mycket av BUP:s journal har jag lagt ut och även en del av RPU:n.

   Mitt fel att jag lagt ut? Jo, men de hade annars bara läst besluten om massa saker utan att förstå varför. Istället för att en massa rykten skall gå så lägger jag ut faktan och säger emot det som är fel. Lägger ut motbevis etc.

   Annars kanske de tror att man är helt knäpp i skallen och det vill jag ju inte.

   Mvh

   Radera
 7. Hej M!

  Håller helt med i vad du skriver. Klokt!

  Till Viktor:

  Tycker du skall lyssna på inlägget ovan. Acceptera dig själv och finn DIN plats i samhället. Anser du att myndigheter och psykidiagnoser är fel, gör då ett försöka att också VISA detta. Då kommer du också myndighetspersoner/psykpersonal att lyssna. Acceptera att orättvisor förkommer här i livet och det tyvärr inte är mycket att göra åt alla gånger.

  /M

  SvaraRadera
 8. Hejsan M,

  Jag tänker svara på allas kommentarer framöver.

  Men vill klargöra en sak och det är att jag ältar inte gamla bråk för att jag fortfarande är förbannad på Herman, skolan, lärarna eller liknande.

  Jag "ältar" eftersom att rättspsyk i Huddinge nämnde allt kring det och mycket annat angående mitt förflutna på ett mycket vinklat, överdrivet och orättfärdigt sätt.

  Man överdrev vad jag gjort, nämnde inte att andra gjort något över huvud taget annat än att vara offer för "mitt" agerande, man nämnde inte de gärningar vilka jag hämnades för, och man framställde mina hämnder som handlingar sprungna ur impulser, impulser frammanade till följd av en diagnos. Ja, samma diagnos som "utgjorde en allvarlig psykisk störning".

  Man har till och med låtit rykten bli "fakta" i BUP-journalen vilket lett till samma felaktiga "fakta" i RPU:n. Man har tolkat en annan elevs assistent som min så jag har blivt behandlad som om jag haft assistent i klassen "större delen av skoltiden". När jag egentligen hade assistent enbart under våren 2006. hade även under en kort period i årskurs ett en klassresurs för att kunna prata med honom när jag var arg.

  Det är den partiska och mot mig vinklade historiken som jag har ett problem med.

  Jag har inte alltid agerat rätt, men det har i nästan samtliga fall funnits andra som gjort samma saker eller liknande mot mig just innan.

  Jag har aldrig agerat efter impulser..

  Jag har alltid agerat efter ilska uppkommen av trakasserier och oförrätter. Oförrätter psykiatrin gärna påstår att jag har "upplevt" utan att de egentligen har inträffat då enligt dem.

  Acceptera mig själv? Det är andra som inte har accepterat mig. Att jag ska acceptera att jag "är handikappad" är omöjligt. Det är detta som jag menar är resultatet av psykiatrins rasistiska utredare som vill stryka över rasism och mobbing på offret för att skydda kommunen eller skolan mot anklagelser om att sådant förekommer i Umeås kommunala skolor.

  Inta min plats i samhället är inte enkelt när man är "kontrollerad" och "begränsad".

  Hur ska jag visa att en "genomgripande störning i utvecklingen med autistiska drag: Icke verbala inlärningssvårigheter och verbala inlärningssvårigheter" är fel? De pekar ju på gammal historik från journaler och anser sig ha beviset för den där.

  När sanningen är den att den antecknande personalen på Barn- och Ungdomspsykiatrin skrivit faktan lite hur som helst. Ingen har kontrollerat den.. Den är inte korrekt till stora delar. Den är felaktig vad gäller stora delar enligt hela min familjs bedömning.

  Socialstyrelsen är IVO nu (Inspektionen för vård och omsorg).

  Men jag är tveksam till om de kommer ta upp mitt fall då det är rätt stort, ifall jag skulle anmäla. Det är så många omständigheter och händelser som spelar in.. Och vissa är gamla!

  Jag har för längesedan accepterat orättvisor. Men inte de som psykiatrin och kommunen står för.

  Mvh

  SvaraRadera
 9. Men Viktor det är ju där hela problemet ligger, att du faktiskt ältar dessa saker och inte går vidare.

  Det kan mycket väl vara så att skola, BUP, personal på psyk osv inte gjort allt rätt, att man inte förklarat saker och ting på rätt sätt, att man valt att tolka saker och ting utifrån den egna förutfattade meningen etc etc. Är detta OK? Nej verkligen inte.

  Att andra gjort saker mot dig, bråkat, mobbat, retat dig för din hudfärg? Nej självklart verkligen inte ok det heller.

  Men samhälle, rättsväsende, myndigheter mm ser inte saker på det sättet att det man gör inte räknas för att man gjort det som hämnd, eller pga saker andra gjort mot en först. Det är den enskilde personens handlande i sig till största delen som räknas. Varför man gör det har oftast mindre betydelse.

  Ja man kan tycka som man vill om detta men man måste nog acceptera att det förhåller sig så.

  Nej du mpste inte acceptera dig som handikappad men det är ju inte heller meningen med diagnoser. Meningen med dessa är ju att du skall vara medveten om din starka respektiva svaga sidor.

  Att visa att någon diagnos är fel och huruvida detta är något du kan få rättat kan nog bara socialstyrelsen besluta om men du kan ju själv visa myndigheter och andra i din närhet som hjälper dig( en hjälp jag vet att du anser är påtvingad). Visa att du klarar alla dessa saker själv som andra runt omkring inte anser att du klarar. Då är jag övertygad om att du inte kommer att bli kontrollerad och begränsad längre. Behöver inte alls vara så avancerat att det krävs något medciniskt sakunnigt utlåtande. Visa att du klarar dig, att du går att lita på, inte gör sådana saker längre som du tidigare berättat om. Att du inser dina fel och jobbar med dom..

  /L

  SvaraRadera
 10. Alltså..

  Det känns som att det där du argumenterar för ang rasism, att du övervakas pga dina diagnoser( som du inte kan få bort) känns som ett sätt att göra det hela enkelt för dig själv. Inget illa ment men jag har läst om dina livsöden tidigare och jag tror nog att ganska mycket ligger i hur du har handlat( samt rättfärdigat detta handlande) , din ovilja att lyssna på myndigheterna från början( jag vill minnas att du beskrev hur du fått förvaltare och sol team mot sin vilja och att detta i sin tur gjort att du tagit till hot osv osv).

  Detta skriver jag inte för att jag vill vara dryg som du kanske tror. Min förhoppning är att det skall kunna vara till din hjälp.

  Jag förstår din poäng med att du dömts efter handlande som andra kanske också bär skulden i. Men så ser ju inte samhället på det hela. Vad gäller psykdiagnoser så beskriver dessa en problembild oftast, anledningen till problembilden behöver inte vara samma sak..

  Du har en massa, enligt mig, inte alls dumma åsikter som du faktiskt också uttrycker väl i skrift. En förmåga jag tror du kan ha STOR nytta av om du använder den på rätt sätt.

  Problemet är ju nu att du vägrar se saker och ting från andra synvinklar än din egen. Du har all rätt att ha dina åsikter och att framföra dom men om du inte agerar och förstår vad samhället har för syn på rätt och fel så kommer bara myndigheter mm se dig som ovillig att samarbeta. Återigen, ja man kan tycka det är översitteri att DU är den som endast skall ändra dig. Men eftersom det NU är så har du ju inte mycket till val.

  Kort sagt. Istället för att bara se till hur hopplöst allt är pga din hudfärg, diagnoser, mm. Se till vad du faktiskt KAN göra istället.

  Du kan säkerligen slippa bli kontrollerad. Psyk diagnoser är sekretessbelagda och när det inte längre finns någon anledning att kontrollera dig så..

  Grejen är bara den att du inte kommer att bli av med denna kontroll på det sättet du försöker idag. Att ständigt framföra att andra gjort fel. Även om så är fallet till viss del.

  Vad gör du för att visa att du klarar dig själv? Framför du din vilja att slippa bli kontrollerad? Jag tror( tyvärr) att om du skall komma någonvart här så måste du nog anpassa dig till vad myndigheter sagt.

  Du sysslar inte länge med hot på internet och jag måste säga att du verkar betydligt mer sansad nu än för några år sedan. Se det som en bra början.

  Anser alla andra i din omgivning att du inte klarar att sköta din vardag som andra? VISA dom då att dom har FEL, och strunta i hur kränkande det är att du måste bevisa sådant som andra inte måste bevisa..

  / Mvh

  L

  SvaraRadera