Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

tisdag 24 juni 2014

BRUTALA TERAPIER: Skadliga psykiatriska "behandlingar"


Inledning
Elchocksbehandling-även kallad elektrokonvulsiv behandling (ECT)-och psykokirurgiska "behandlingar" är enligt uppgift att försöka iscensätta en comeback. Men sedan de infördes har dessa förfaranden förföljts av konflikter mellan de ECT-psykiatriker som använder dem, och de mängder av offer och offrens anhöriga vars liv har blivit helt förstörda av dem.

Så vilka talar sanning? Alla som har sett och blivit illamående av en inspelning av ett verkligt ECT eller psykokirurgiskt förfarande vet svaret alltför väl. Förfarandena har alla drag av fysiska tortyrmetoder som i stället skulle kunna hör hemma i den arsenal av en KGB (hemliga polisen i före detta Sovjetunionen) förhörsledare, snarare än i inventeringen av en "läkare". Men mycket få människor har sett inspelningar, inkluderande, bland annat, tycks det, de som lagstiftar om deras obligatoriska användning-och ännu färre har sett det med egna ögon.

Psykiatriker döljer bedrägligt dessa förfaranden med medicinsk legitimitet: sjukhusvillkor, vitklädd personal, bedövningsmedel, muskelförlamande droger och utseendemässigt sofistikerad utrustning. Effekterna av chockbehandling är fruktansvärda, men de fullständiga konsekvenserna förklaras inte för de berörda patienterna eller familjerna. Vad värre är, när invändningar höjs blir de överkörda.

Att dessa förfaranden är extremt lönsamma för psykiatriker och sjukhus, samtidigt som de resulterar i en fortsatt lång och dyr psykiatrisk "vård" efteråt, som garanterar framtida affärer samt inkomst till psykiatriker, inte nämns i samtal med familjer för att övertyga den ovilliga eller intet ont anande.

Och, som Maria Garcia [inte hennes riktiga namn] skulle intyga, om allt annat misslyckas så kommer psykiatriker lätt att ta till tvång eller skapa rädsla för att extrahera "samtycke" för behandling.

Maria, en medelålders latinamerikansk hemmafru, konsulterade en psykiater efter att känslor av depression kvarstod, och ordinerades psykiatriska droger. Efter att ha upplevt okontrollerbara kroppsrörelser-ett direkt resultat av läkemedelsinducerade skador på hennes nervsystem- blev hon av psykiatern rekommenderad ECT. Hon vägrade, men när hon sedan skrevs in på sjukhuset för drog avgiftnings behandling, blev ECT rekommenderat igen. Även om hon gjorde motstånd, sade psykiatern till henne, "Dina rädslor är ingenting annat än kubanska vidskepelser" och "om du inte har dessa behandlingar så kommer du att dö." Hon fick fem chockbehandlingar.

Hennes man berättar vad som hände: "Som ett resultat av ECT-behandlingar ... min hustrus minne har kraftigt blivit nedsatt .... Även om hon talade engelska som andraspråk i fyrtio-två år, hon har förlorat det mesta av sin förmåga att tala och förstå det .... Hela upplevelsen har varit ett bedrägeri, en lögn, en mobbares smäll .... Hennes depression har inte botats och hennes minne är ganska trasigt nu ... Vi är båda rasande på vad som skett. Det känns som om hon har blivit våldtagen mitt framför mina ögon. "

Med bokstavligen miljarder i vinster utvunna från ECT och psykokirurgi, finns det en förfärande nivå av felaktig information om ECT idag, det mesta av informationen sprids av psykiatriker. Det finns många forskare kritiska till förfarandet.

Dr John Friedberg, en neurolog som forskade i effekterna av ECT i över trettio år, förklarade, "Det är väldigt svårt att sätta ord på precis vad chockbehandling gör på människor i allmänhet .... det förstör människors ambitioner, och ... deras vitalitet. Det gör människor snarare passiva och apatiska .... Förutom minnesförlust, så är apati och brist på energi, enligt min mening, anledningen till att ... [psykiatrikerna] fortfarande kommer undan med att dela ut det. "

Mary Lou Zimmerman förstår vad det innebär att förlora sin ambition och sin vitalitet i händerna på en psykiater. I juni 2002 beordrades en jury i Cleveland Clinic i Ohio att betala $ 7.500.000 (6.000.000 €) till den 62-årige kvinnan efter en fasansfull psyk-operation. Fru Zimmerman hade sökt behandling för att hon tvångsmässigt tvättat händerna, efter att hon läst glödande rapporter om proceduren på klinikens hemsida. Verkligheten var en mardröm. Hon utsattes för en operation där fyra hål borrades in i hennes huvud och delar av hennes hjärna, var och ett ungefär lika stort som en marmor, togs bort. Efter pärsen, fann hon att hon inte kunde gå, stå, äta eller använda toaletten själv. Hennes advokat, Robert Linton, förklarade, "Hon förlorade allt-utom hennes medvetenhet om hur hon är annorlunda nu .... Hon är helt invalidiserad och behöver heltidsvård."

Idag tar den psykiatriska industrin i USA ensamt uppskattningsvis $ 5000000000 (i miljarder € 4) från ECT per år. I USA får 65-åringar trehundrasextio procent fler elchocker än 64-åringar, eftersom Medicare (statliga sjukförsäkringen) börjar gälla från 65 års ålder, bevis för att användningen av ECT styrs inte av medicinsk medkänsla, utan med vinst och girighet som drivkraften bakom. Även om psykokirurgi är mindre vanligt idag, är upp till tre hundra operationer fortfarande utförda varje år i Förenta staterna, däribland den ökända lobotomin.

Trots deras sofistikerade fällor av vetenskap, bevisar brutaliteten av ECT och psykokirurgin att psykiatrin inte har avancerat bortom den grymhet och det barbari som utgjorde dess tidigaste behandlingar. Rapporten har skrivits för att säkerställa att precis som spöstraff, åderlåtning och prygel är nu olagligt, bör dessa "behandlingar" förbjudas eller åtalas för de brottsliga angrepp de är.

Med vänliga hälsningar,


Jan Eastgate
Ordförande, Kommittén
för Mänskliga Rättigheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar