Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 1 januari 2014

Om man är kille som spelar så är det ju inte så konstigt att man spelar som en hjälte av manligt kön. Att då rädda en prinsessa i nöd är ett naturligt tema.



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article16891764.ab
http://bloggar.aftonbladet.se/speltuben/2013/06/tropes-vs-women-del-2/

Jag kan förstå att kvinnliga spelare vill ha kvinnliga hjältar. Men det är fler män som köper spel än kvinnor och därav den större inriktningen på män.

På 90-talet var det pojkaktigt att spela spel. Visst kunde tjejer spela men det var oftast föräldrar eller bröderna i familjen som köpte spelen.

Som riktigt liten tror jag i och för sig att tjejer gillade spel lika mkt som t.ex. Mario eller Donkey Kong. Men när de börjar intressera sig för smink och kläder så tenderar killar att fortsätta med spelandet ett bra tag till. Tjejerna tappar väl intresset ofta där mot tonåren i 13 års åldern när killar bara blir än mer speltokiga.

Som kille vill man inte spela som en kvinnlig hjältekaraktär om man får välja. Och att få en Prinsessa som belöning när man räddat henne efter att ha spelat ut spelet är väl ett bra slut för en manlig spelare. När det kommer till kritan så har väl alla män fantiserat om att rädda en kvinna i nöd.

Tyvärr är inte verkligheten så farlig nuförtiden som den var under t.ex. medeltiden eller antiken. Men fantasier om att vara riddare och rädda prinsessor tror jag alla män haft någon gång i livet.

Spelen låter oss spela ut dessa fantasier och det är inget fel i det.

Sen finns det gott om spel med andra teman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar