Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 15 januari 2014

Agentaktion för Apbergets vara eller icke vara, alla i Umeå kan bli Agenter!

https://www.facebook.com/apanfattas
"Det sägs att det en gång fanns en plats för alla här. Ett berg. Ett berg...

...där människor möttes från när och fjärran, en mångkulturell levande plats, en smältdegel av historia, myter och verklighet.

En plats där umeborna mötte vårens första solstrålar, åt mjukglass sommartid eller rullpizza på lunchen. Där umeborna stod upp för varandra och visade att nazister inte hör hemma på stadens gator. Där marschaller årligen tändes för narkotikans offer. Där dansuppvisningar och demonstrationer avlöste varandra. Där allas röster, stora som små gavs utrymme. En plats för alla. Alldeles gratis.

Nu är berget borta. Apan fattas oss. En hand från ovan har tagit ett strykjärn och strukit kors och tvärs över stadens centrum. Plattat till och jämnat ut. Nu tycker vi att det räcker. En stad är en gemenskap. Det är vår gemenskap. Det här är vår stad.


På tal om dansuppvisningar.. 

Här har vi ett klipp som släpptes den 6 juni 2013 på nationaldagen, men som spelades in den första maj 2013 när själva uppträdandet skedde!

Denna uppvisning var tänkt att släppas på Youtube redan den första maj 2013 men av olika skäl så sköts releasen upp till den sjätte juni istället!

Den visar vilken typ av folkgemenskap och underhållning som Umeborna nu gått miste om sedan de rivit Apberget som låg i stadskärnan mitt i centrum..

Jag anser att Apberget bör byggas upp på nytt av samtliga skäl som nämns ovan och tänkte att jag skulle bidra med denna film.

Den visar ett Apberget upplyst av solens ljus och fortfarande i fräsch och ståtlig form, allt säkert för att gemene umebo inte skulle misstänka planerna på rivning..

The end of a LEGEND, njut av klippet och framträdandet..!

Utan Apberget kommer framträdanden på samma plats förmodligen att bli stoppade och det kommer ses som förargelseväckande beteende, samt nedskräpning på allmän plats..

Visar varför Apberget behövs bland annat!

                                      

Sen när det gäller nästa klipp som filmades den 15 september 2013, enligt VK samma dag som när Apberget demolerades, så visar den att det finns folk som vågar ta ställning även ute på stan för det som majoriteten i Umeå önskar, nämligen ett stopp på förändringen av Umeås statskärna!

Agenten med supportrar kommer alltid att stå upp för den lilla människan mot maktfullkomliga politiker och tjänstemän, om det så innebär att jag själv måste bli politiker!

Den 15 september 2013 ser Apberget fallfärdigt ut.. En svepande vind av förändring sveper genom stan... Undergången tycks nära!!!

Men in i det sista så sitter det Umebor sin vana trogen på Apberget, som om de tänker sig att man får ta bort dem sittandes där och att de inte tänker flytta på sig.. In i det sista tar de ställning för den allmänna folkviljan hos Umeås invånare.. In i det sista visar de vad de tycker och tänker!

Och de är inte ensamma..

Agenter visar i klippet som följer på denna text att de är beredda att ta offentlig ställning mot oförankrad förändring, för ett bevarande av det Umeå vi alla växt upp i, och de visar DIG att även DU kan  bli AGENT och ta ställning på samma vis i de frågor som berör invånarna i Umeå och när beslut fattats i dem som inte är förankrade hos invånarna.

När politiker, kapitalister och tjänstemän kör över Umeås invånare bakom ryggen och över huvudet på dessa så är det inte okej.

Agenten tar här ställning, det kan du också göra:

"Det gamla Umeå förändras i rask takt!!

Vi som gillar det Umeå vi växt upp i MED ALLA DESS SÄRDRAG och SYMBOLISKA PLATSER måste stå upp när politiker förändrar ALLT bakom ryggen på INVÅNARNA!

Låt dem aldrig tysta er och visa vad ni tycker och tänker!!

Det kan bli försent om man inte går ut i tid..

Inte ens inlåsning kan hindra en RIKTIG UMEBO från att ta ställning!!

Gör som Agenten, ta ställning!!"

Apberget kan byggas upp på nytt, bli en AGENT du också...!

Klädkoder är Agentstil.

Vill du vara anonym så ta på dig en Agentmask!

Apberget var:
1.                                          En samlingsplats för ställningstaganden!

2.                                       En talarstol för folket till folket mitt i centrum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar