Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

lördag 18 januari 2014

Många frågor och få svar när Apbergets framtid diskuterades


Jag blev citerad och var även en del av SR inspelningen i detta reportage!

När man väl väljer att engagera sig i något så är ingenting omöjligt.

Av 50 pers så kom tre personer till tals i media (minst 10 som snackade på platsen) varav två personer benämndes med namn, jag var en av dem.

Apbergetfrågan är viktig för oss Umebor och Balticgruppen har nu insett detta om man läser deras senaste förslag om ett "modernare Apberg" ungefär på samma ställe som tidigare.

Nice!

Här följer en länk till reportaget med inspelning samt lite utdrag:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5758773

APBERGET - Dialog mellan politiker och medborgare

"Apbergets vara eller icke vara och hur Rådhusesplanadens förändringar ska se ut diskuterades i ett öppet dialogmöte mellan tekniska nämndens ledamöter och umebor under torsdagskvällen. Det blev bitvis upprörd stämning."
"Det verkade som de flesta av de Umeåbor som kommit för att fråga politiker om den nya utformningen av Rådhusesplanaden ville veta om Apbergets framtid."

"Men några tillfredställande svar från politikerna tyckte inte Ida-Maja Lindström att hon fick."

– "Nej, jag funderar att flytta från Umeå, det här liknar inte demokrati", sa hon.

"Platsen är viktig", sa Ida-Maja Lindström.

– "Kommer det att finnas någonstans där man kan sitta gratis och äta en korv eller prata till allmänheten i hjärtat av centrala Umeå eller är det en något som inte passar in i den nya stadsbilden", undrade umebon Viktor Nygren.

– "Tar politikerna hänsyn till Umeåbornas förslag om hur Rådhusesplanaden ska se ut, som just nu presenteras i Ljusgården på Umeå stadsbibliotek, eller är det bara skendemokrati", undrade någon.

– "Det är ingen skendemokrati", försäkrade Andreas Lundgren socialdemokrat och andre vice ordförande i Tekniska nämnden.

"Många av frågorna besvarades inte och det blev en något frustrerad stämning."

Läs hela artikeln för mer information och kommentarer, hör även inspelningen som SR gjorde för att höra några av synpunkterna som yttrades.

Mötet var i två timmar och en och en halv timma spelades in av SR.

Enbart två minuter blev inspelningen av allt detta material..

All upprördhet kring Apbergets rivning verkar ha burit frukt då Balticgruppen har kommit med ett nytt förslag:

http://www.vk.se/1092960/apberget-oppet-at-alla-hall-2

Bland annat så skriver de:

- "Balticgruppen anser att Apberget ska finnas kvar. Det är viktigt för Umeå och det är viktigt för ungdomarna, säger Staffan Ling, konsult."

På VK skriver man att företaget nu låtit anlita en arkitekt som skissat fram hur den framtida rådhusesplanaden skall se ut, med ett apberg på ungefär samma ställe som tidigare men i en annan utformning.


Ett runt Apberget i två plan.

Det är bra att Balticgruppen som företag inser invånarnas känslor i denna fråga, det är ju svårt för ett företag som förmodligen inte är från denna stad att känna till alla sådana platser som är av betydelse för invånarna.

Det var ju inte för inte som det populäraste communityt (innan Facebook tog över) döptes till just Apberget.se. 


Och inte att förglömma så symboliserar Apberget det fria ordet som ju utgör en demokrati! Talarstolen möjliggör nämligen för vem som helst att tala till folket eller att kalla till demonstrationer. Uppträdanden inför, och rent stekande i solen bland, andra medborgare hör ju också till stadsbilden.

Det är mycket bra att Balticgruppen nu har kommit med ett förslag som innebär att en sådan plats med alla dess funktioner får finnas kvar i det nya Umeå, även om det ser annorlunda och mer modernt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar