Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 14 mars 2012

Angående min olovligt bortsålda/stulna Dobermann! 2


Mötet med socpedagogen och förvaltaren innan jag lät dem (efter att de kommit med lögner och hot) ta hunden:

Jag hade haft min valp i nästan en vecka och jag hade skött den. Problemer med hunden var att den inte kunde lämnas ensam men detta löstes genom att den följde med mig exakt överallt. Den var oerhört lyhörd och fäst vid mig. Det fanns inga aggressioner och den var snäll mot allt och alla!

Hur som helst, min förvaltare ringde mig under onsdagen och förklarade att jag måste he bort hunden dagen därefter för att min hyresvärd annars hotat med att vräka mig omgående, förvaltaren påstod att han och min socpedagog skulle komma förbi under morgondagen och diskutera ut en lösning med mig då det framkommit uppgifter till hyresvärden från solteamet om att jag vanvårdat hunden. Det var klagomål från någon inom solteamet om att den inte rastades tillräckligt, inte fick vatten samt bajsade och kissade inne.. Allt detta var rent nonsens då jag gick ut med den väldigt mycket, alltid gav den vatten (även om vattenskålen var uppdrucken på morgnarna) och rastade den så mkt att den bara bajsat inne tre gånger under en hel vecka.. Kissandet var värre men jag torkade alltid upp och gick ut med hunden efter att detta skett. En valp kan inte förväntas vara rumsren. Kritiken från solteamet saknade helt grund, förövrigt så var det bara någon inom solteamet som kom med anklagelser och de flesta håller inte med om dem.. Iaf, förvaltaren sa att jag riskerade vräkning och verkade tro på solteamets grundlösa anklagelser..

Dagen därefter så kom då förvaltaren och socpedagogen hem till mig. Det talades om att jag skulle gå skola i Mellansel nästa termin och att jag därför inte kunde ha kvar hunden, då kontrade jag med att det var fem månader till skolstarten samt att man kan betala fodervärd etc.. De kom tillbaka till hoten om vräkning och jag påstod att om hyresvärden vill tillåta syrrans hund så borde han inte kunna vräka mig för att jag skaffat en, och om han gör det så är det inte mitt problem eftersom min förvaltare då bara bör söka en ny lägenhet och tills dess så kan jag bo hos syrran eller hemma hos föräldrarna. Förvaltaren och socpedagogen tog upp Solteamets påståenden och hotade med vannvårdsanklagelserna men jag stod fast vid att de var grundlösa..

Efter ett tag så lyckades de få mig att acceptera att de skulle köra hunden till en kvinna på Tomtebo. Min socpedagog sa ungefär såhär: "Jag har en kontakt inom SOC som heter Kicki och hon har eventuellt en kompis som är hundvan och som kan mycket om hundar. Hon har erbjudit sig att ha din hund i två veckor men det är inte säkert att hon kan behålla den eftersom att hon har en annan hund på g sedan tidigare, men om köpet av den hunden ställs in så köper hon möjligtvis din hund och då får du tillbaka alla pengar". Jag förklarade att jag var tveksam och att jag gillade min hund men han försäkrade mig med löften "Du kommer att få möjlighet att besöka hunden och se den växa upp samt till att umgås med den, det kan vi fixa, det är inga problem" så jag gick med på deras förslag.

Dealen var nu denna: Min förvaltare skulle ta hunden till den här kvinnan som var Kickis vän och där skulle den vara tills hon beslutat sig för att ha kvar den eller ej. Jag skulle ha möjlighet att i framtiden oavsett vart den hamnar få träffa hunden osv och alla pengar skulle betalas tillbaks till mig. Om kvinnan inte ville behålla den skulle vi titta på det om två veckor..

De följde inte avtalet..

En vecka senare så fick jag reda på att kvinnan inte ville behålla min hund och att de hade planer på att lägga ut den på blocket. Jag protesterade mot detta då jag inte vill att någon random person på blocket köper den, hur ska jag då kuna träffa den?! Dessutom ville min syster eventuellt att en av hennes kontakter i femtioårsåldern skulle köpa den då hon och jag då skulle kunna "låna" den. Jag krävde att få tillbaks hunden och att få veta vem som den var hos men förvaltaren och socpedagogen vägrade att uppge kvinnans namn.. De påstod att de inte visste vart hunden var samt att de lovat kvinnan att få förbli anonym! Jag hade aldrig godkänt att någon som är hemlig ska få ha min hund!!!

Vi skulle diskutera om detta på måndagen därefter men det blev på tisdagen.

Jag kom till socialkontoret på tisdagsmorgonen och där befann sig förutom jag min förvaltare, min socpedagog, min hyresvärd samt den där Kicki som kände kvinnan som hade min hund. Alla gaddade ihop sig och sa att jag var klokast om jag lyssnade på dem.. De körde med hot och dylikt. Jag har full förståelse för hyresvärden då han förklarade att han inte vill ta ansvar för att en Dobermann möjligen kan bita sönder lägenheten. Hyresvärden sa dessutom att han godkänner en lugnare ras men att han inte tycker att jag ska köpa en innan skolan är klar. Han var den enda vettiga där.. De andra hotade mig!

Förvaltaren sa att han snackat med min nya förvaltare som tillträder nästa vecka och at denne man sagt att om jag inte slutar tjafsa om hund så kommer han ansöka om totalt förvaltarskap (då kan de ta ifrån en internet och annat), jag sa att det inte fanns någon grund för ett sådant förvaltarskap men förvaltaren sa att det är det Tingsrätten som avgör.. Kicki fyllde i med att de var fyra personer där som försökte övertala mig till att inte ta tillbaka min hund och att om jag inte lyssnade så bevisar det att jag inte kan "samarbeta" och att jag gör okloka val och därför kan anses vara i behov av ett totalt förvaltarskap.. Jag anser att samarbete handlar om att de som samarbetar får ut något av det, inte om att en part bestämmer och om den andra inte lyder så kan han inte samarbeta! Det är ett konstigt sätt att se på samarbete!! När Italien och Tyskland samarbetade under andra VK så fick båda ut något av det, man kan inte säga att Danmark och Tyskland samarbetade eftersom att Danmark i praktiken tvingades till samarbete under tvång och ockupation.. Jag tvingas till detta, då är det inte ett samarbete utan diktatoriska metoder! Senare så hotade både Kicki och förvaltaren mig med att om jag tog tillbaks min hund så skulle de göra en anmälan om vanvård baserat på solteamets uppgifter, jag sa att dessa inte ick att bevisa men då sa de att det var ord mot ord och att några från solteamets ord väger tyngre än mitt ord.. Jag kontrade då med att mina föräldrar kan intyga att jag skött hunden!

Senare började Kicki säga saker som att hennes hundvane kompis påstår att "din hund inte kan vara själv och är jätte svår! Den behöver helst bo ute på landet samt arbeta som draghund och passar inte alls in i en lägenhet". Jag förklarade att Dobermannhundar är fan inga draghundar och att den visserligen var uppvuxen på landet under de första tio veckorna men att den mycket väl kan bo i en lägenhet. Att den inte kan vara själv löser an med träning samt att jag för det mesta umgicks med den. Hon pratade om att min hund enligt hennes kompis behöver en hundvan ägare och att jag inte var rätt person... Jag kontrade då med att säljaren inte hade något problem med mig som köpare samt att han haft tolv valpar och två vuxna hundar! Jag retade mig på att denna Kicki pratade om sin kompis som någon man bara måste lyssna på!! Jag avskyr besserwissar som tror att de vet bäst, jag kan mycket väl ha den hunden oavsett vad hennes hundvane kompis säger!! Min socpedagog läste upp texter härifrån också..

Senare kom vi in på hunden igen och vad som skulle göras med den. Min hyresvärd ville att en eventuell handskakning skulle gälla. De tvingade på mig det här med att inte ta tillbaks hunden och jag anser därför att det inte gäller. Nu avslutades mötet med att jag och hyresvärden skakade hand om att jag inte skulle ta tillbaka hunden och ha den i hans lägenhet men jag tänker inte stå fast vid att hunden ska säljas eller något sådant.

Bland annat så hade jag tydligt sagt att hunden förblir min tills jag fått ALLA pengar för hunden och dessutom så skulle min förvaltare hur som hellst skicka in papper till Jordbruksverket på mitt ägandeskap tills jag eventuellt skulle sälja den..

Problemet är nu att kvinnan som hade hunden har sålt den till någon och att min förvaltare GETT bort papperna om MITT ÄGANDESKAPSINNEHAVANDE till SOC!!! Jag blev alltså aldrig reggad som ägare och SOC har förmodligen skapat ett nytt ägandeskap för personen som köpte hunden! Problemet här är att det INTE var JAG som SÅLDE HUNDEN!!! Det var inte jag som fick pengarna (även om soc har lovat att jag ska få dem så fick jag dem inte när personen fick hunden) det var inte min vilja att sälja den samt att det var förvaltarens jävla skyldighet att skicka in mitt ägandeskapsinnehav till jordbruksverket men detta har han inte gjort!!!

Förövrigt vad gäller diskussionen om hunden så körde förvaltaren med att jag juridiskt sett förlorade ägandeskapet över hunden när jag lämnade bort den. Detta kan om det stämmer bara innebära att socpedagogen och förvaltaren lurade mig! Jag gav inte bort den med målet att inte behålla ägandeskapet utan var öppen för att ta tillbaks den!

Jag ringde polisen på 112 och då sa de åt mig att ringa 11414 och efter att ha snackat med en kvinnlig polis så framkom det att eftersom jag inte är reggad ägare så kan de inget göra men hon trodde att det kanske kan vara tjänstefel av förvaltaren att inte ha skickat int pappren om mitt ägandeskap till Jordbruksverket.. Jag skulle enligt henne höra av mig till en jurist så jag ska kontakta min advokat i hot-ärendet och höra om han gjort ngt brottsligt. Han borde ha skickat in pappren. Om jag varit registrerad ägare hade polisen kunnat hämta hunden.

2 kommentarer:

  1. http://www.lag-avtal.se/tjanster/fraga_lag_avtal/article54942.ece Om du nu anser att dina mänskliga rättigheter har kränkts.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan, jag funderar på att vända mig ditt angående förvaltarskapet om HD inte tar upp min resningsansökan. Kanske klämmer jag in resten som är väsentligt då också inklusive maktmissbruket gällande katten och hunden. Om jag har förlorat pengar tar jag med det också. Mvh

      Radera