Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 5 februari 2015

Jag med andra VÅR2005-HÖST2005! (Vår åk 8 och höst åk 9, bilder ifrån det sista träningslägret i friidrott, ifrån Tonårsbibelskolan år 2005 och slutligen sammanfattning av de lyckliga barndomsåren och tonåren.)

 Jag gick med i TOBAKSFRI DUO i början av årskurs 7 år 2003, och detta medlemskap sträckte sig ursprungligen från början av sjuan fram tills slutet av årskurs nio. 

Det fanns priser man kunde vinna om man gick med. Bl.a. så vann man en utlandsresa om man vann första priset, en resa inom Sveriges gränser om man vann det andra priset och femhundra kronor om man vann det tredje priset. 

Vinsterna utsågs genom lottning och alla medlemmar av Tobaksfri Duo på samtliga högstadieskolor i Sverige deltog.  Jag hade turen att faktiskt vinna tredjepriset på femhundra kronor vilket meddelades mig på avslutningen i årskurs sju. Att jag nämner detta i det här inlägget istället för i år 2003-inlägget beror dels på att jag hittade bilden efter att det tidigare inlägget skrivits, och dels på att jag höll mig tobaksfri genom högstadiet till skillnad från flera andra som fuskade. (Det fanns ingen kontroll av att man följde vad man skrivit under på).

Fotografiet på mig är ifrån årskurs 6 år 2002. Man tog inga personliga bilder under högstadiet och därför så användes den senast tagna bilden som tagits i sexan. TOBAKSFRI DUO avbröts tidigare än i nian på grund utav att folk fuskade mycket.. Medlemskortet är ifrån år 03 när jag börjat i sjuan.


Den tionde december år 2004 i årskurs 8 så fick jag en TOMOS REVIVAL EU-moped på min 15-årsdag. Då mopeden krävde förarbevis för moped klass ett så kunde jag tyvärr inte fara ut och köra (även om jag testkörde längs gatan jag bodde på i seg fart, och besökte ett antal gamla klasskompisar för att visa upp min nya moped) på riktigt i stan innan jag skaffat förarbeviset, och detta skulle dröja till våren då man behövde boka in en körskola och sådant. 

Av denna anledning så kunde jag inte ta mitt förarbevis under år 2004 så bilden på mopeden passar bättre in under våren år 2005. Mopeden stod mest i garaget hela december månad år 2004. Det skulle dröja tills februari år 2005 innan jag tagit och fått mitt förarbevis!

PS: Mopeden på bilden är inte min moped utan en likadan modell. Min moped var otrimmad till skillnad från mopeden på bilden som har ett trimmat avgassystem.

Som ni kan läsa så utfärdades förarbeviset den 16 februari år 2005 av Vägverket. Detta var innan Transportstyrelsen tog över dessa ärenden.

Jag hade sedan detta förarbevis fram tills år 2012 när de drog in det eftersom min psykiska hälsa var ifrågasatt.. Och man menade att det kunde påverka min körförmåga negativt!

Under år 2005 och kommande år så kördes det dock friskt året runt, då jag hade dubbdäck på vintern.

Specifikt under våren år 2005 så kan jag nämna att jag tog mitt förarbevis ungefär runt samma tid som en gammal klasskompis. Denna gamla klasskompis skaffade en exakt likadan moped som mig och vi brukade köra våra TOMOS REVIVAL mopeder runt stan och utforska staden.

Jag minns särskilt att vi for till Röbäck där vi hälsade på en tjej som gått i vår klass så långt tillbaks som i årskurs 2 (vi hade återknytit kontakten på Apberget.se där samtliga ungdomar i Umeå höll till på denna tid), min kompis blev ihop med denna tjej medans jag och hon blev goda vänner. Att köra moped till Röbäck för att umgås med henne och hennes tjejkompisar var vanligt under våren år 2005. 

Jag körde för övrigt även mopeden till Tegs Centralskola där jag lät kompisar ifrån den numera avstängda hejarklacken provköra den.

Man kan lugnt säga att våren år 2005 var en vår fylld av mopedkörning.

Mopeden gick 45km/h och tyvärr inte mer, olikt många andra modeller som gick 60km/h från butik.

Slutligen vill jag nämna att jag skulle egentligen ha bytt ut förarbeviset till ett körkort AM under år 2012, men då jag inte hann skicka in ett läkarintyg i tid (senast november år 2013, vilket jag inte hade kännedom om som befann mig på psykiatrins slutenvård) så ansåg Transportstyrelsen att min ansökan (som skickades in i februari eller mars år 2014 när jag kommit ut på öppenvård) kommit in försent. Jag fick därför istället möjligheten att ta ett nytt körkort AM genom att göra om hela kursen.. Som nu innefattar mycket mer moment än när jag tog kortet i februari år 2005.

Som ett exempel så kan jag nämna att man 2005 bara behövde klara lite skyltar i ett teoriprov samt köra runt fyra koner på Dragonskolans parkering i en källare två varv.  När det gäller det nya körkort AM så måste man även sitta framför en körlärare och köra runt i stan vilket är lite drygt att göra när man är 24 år gammal (som jag var år 2014) och har kört året runt i sju års tid. 

Känns lite pinsamt när man anser sig vara en expert.. Då är det värdare att ta MC-kort..

Jag köpte därför en äldre mopedmodell som jag får köra helt utan kort, tills vidare. Allt för att slippa betala för, och gå igenom en ny kurs för EU-moped!

Min Tomos Revival som jag fick i födelsedagspresent var samma moped som den som blev sönderslagen av raggarna i mars år 2007, och därefter lagad av adoptivfarsan, däremot så är det inte samma moped som den jag har idag hemma hos adoptivföräldrarna, eftersom den första blev stulen år 2009 då adoptivfarsan köpte en ny moped åt mig av samma modell.

Mopeden kostade 12500kr ny år 2004 om jag inte missminner mig och köptes i butik, den jag fick år 2009 kostade 5000kr och köptes från blocket.

Träningsläger i Friidrott under våren år 2005 i Skellefteå. Här ser man en kamrat ifrån IFK-UMEÅ och två av våra tjejkompisar i en stuga där vi bodde. VI bodde i ett stugområde där varje stuga hade varsitt namn so som "Hera" och "Athena".

Jag finns inte med på någon bild ifrån detta läger då jag var kameramannen. 

Två av tjejerna som vi umgicks med under träningslägret. Jag tyckte så klart den blonda tjejen var het :P.

En kamrat ifrån IFK Umeå tillsammans med tjejkompisar på träningslägret i Friidrott år 2005 borta i Skellefteå. Tyvärr så har jag inte tagit några fotografier ifrån själva träningsövningarna, och jag själv var fotografen så jag finns inte med på bilderna. 

Alla fotografier har dock tagits med min kamera av mig.

En annan dåvarande kompis ifrån IFK Umeå. Killen var väldigt bra i Tresteg, idag är han väldigt bra i mixed martial arts (MMA). År 2005 borta på träningsläger i Skellefteå.

Jag har ett minne av att alla på bilderna och jag själv for ut på natten vid ett tillfälle med svarta plastpåsar och gick upp för slalombacken bakom stugorna där vi bodde. Sen åkte vi i plastpåsarna nerför backen. Det var rätt skoj men man orkade inte gå upp så värst många gånger, och liftarna var avstängda.

Andra deltagare på lägret år 2005. Den svarta killen som jag tror kallades "Andre" var med på ett antal olika läger där jag också deltog.

Jag går bakom de andra på väg mot träning i friidrott på träningslägret våren år 2005.

Detta var det sista träningslägret av flera som jag deltog på, mest till följd av att jag under sportlovet år 2005 drabbades av sjukdomen diabetes vilket fick till följd att jag blev orkeslös och inte längre pallade träna och tävla i friidrott.

Jag försökte fortsätta men fick en massa känningar och det var drygt att anpassa blodsockret efter träningen. Dessutom så deltog jag på en DM-tävling (distriktsmästerskapen) igen och även om jag segrade så blev resultatet sämre än på Skol-SM vilket jag såg som ett bevis på att jag trots träning blivit sämre, till följd av min diabetes..

Efter det dåliga resultatet på tävlingen så la jag av med friidrott.

Deta träningsläger var roligt och jag minns att några av tjejerna gav mig blickar av "attraktion". Jag var för blyg för att ha så mycket kontakt med dem, men blickarna kom när jag tränade.
Jag var fortsatt vän med flera av dessa personer under åren som följde, inte minst så hade man kontakt med en av tjejerna på MSN väldigt mycket, och en av killarna ställde upp vid framtida konflikter och bråk under 06 när jag blivit misshandlad av tre personer och annat, genom att backa upp mig med sitt dåvarande gäng.

Man kan lugnt säga att det inte bara var jag som drabbades av olycka och problem under slutet av 05 och större delen av 06.. En tid då barndomen var förbi och tonåren blivit konfliktfyllda!

Våren och sommaren år 2005 var fortfarande problemfria.

Ingenting förenar folk så mycket som sport bortsett från möjligtvis familjeband/blodsband.

Det var synd att jag drabbades av diabetes typ 1 viket saboterade min framtid inom friidrotten.

Tonårsbibelskolelägret år 2005. Här ser vi en av deltagarna när han sväljer en hel pantburk med någon dricka i.

Jag har tagit denna och samtliga andra bilder ifrån detta sista läger i Norrmjöle med folk från Korskyrkan och andra kristna samfund.

De enda bidlerna jag inte fotograferat är de där jag syns på bild.

Folk väntar på att bege sig av mot en badstrand på Tonårsbibelskolan i Norrmjöle år 2005.

Min syster syns här, både jag och hon var med på lägret.

 Strax bad! Jag och syrran var 15 år under detta läger, men fyllde 16 år senare i december samma år. Lägret utspelade sig sommaren år 2005 i Norrmjöle på Norrmjölegården.

 Kö till kiosken på Norrmjölegården, under Tonårsbibelskolan år 2005.

Det var många av deltagarna från år 2004 års läger som var med igen, men med några nya deltagare och även några gamla som lämnat.

Kiosken är stängd. Här ser man några av deltagarna på lägret och bland annat min dåvarande bästis på lägret (killen i svart tröja) som jag blev god vän med på det förra lägret år 2004. Vi gillade båda mangaserier och anime (japanska tecknade serier) samt MMO spel till datorn (online spel som typ World of Warcraft och MUU online).

En bild där större delen av Norrmjölegården syns inklusive en del stugor och Kyrkan.

Bild tagen under Tonårsbibelskolan år 2005 och syrran är närmast bilden.

Det blev en hel del volleyboll och bad under detta läger! Sommaren år 2005 under TB.

Tonårsbibelskolan år 2005. Här är vi på en sandstrand där vi badar, solar och spelar volleyboll.

Volleyboll år 2005 under Tonårsbibelskolan.

Jag deltog inte i volleybollspelandet eftersom jag var så kass på det. År 2005 under TB.

För mig blev dte mer att se på när andra spelade volleyboll medans jag solade på sandstranden och badade.

Tonårsbibelskolan år 2005.

Jag tog bilder på lite olika deltagare på lägret. Här är en tjej med på bild som jag tyckte var het under lägret, hon reagerade negativt på fotograferingen kanske :P..!

 Vi hade feta vattenkrigen under detta läger, och även om det låter barnsligt så var det fett skönt i den hetta som rådde att få vatten på sig. År 2005 under Tonårsbibelskolan, vi körde även någon lek på mattan som syns på gräsmattan där man typ använde vatten och sånt.

Det var en konstig  lek men den var rätt rolig faktiskt. Typ blandning av lek och sport.

Snubbe på lägret kikar mot en annan som köper något i kiosken. Tror att jag tog bilden för skojs skull, år 2005 på Tonårsbibelskolan.


En av de roligare ledarna under lägret, år 2005.

Folk utanför kiosken igen i kön för att köpa glass eller godis. År 2005 under Tonårsbibelskolan.

Två gamlingar från Korskyrkan köper godis i kiosken. Jag betraktade båda som vänner på lägret, men killen och jag hade ju en historia av att ha ätit surströmming tillsammans varje år under tidigare år, då våra bägge familjer kände varandra bra. Har för mig att hans morsa och min adoptivmor var bästisar när de var unga.

År 2005 på Tonårsbibelskolan.

 Deltagare på lägret inuti Kyrkan på Norrmjölegården. Jag vet inte vad de gör uppe på läktaren men jag antar att jag fann det värt att fotografera.. År 2005 på Tonårsbibelskolelägret.

Detta läger hölls på precis samma ställe som barnlägret hållits år 1999.

Nästan alla på lägret samlade på ett foto sommaren år 2005 under Tonårsbibelskolan.

Bild från slutet av lägret där föräldrar kommit för att hämta upp folk. År 2005 under Tonårsbibelskolan.

Jag under Tonårsbibelskolan år 2005 i Norrmjöle.

Detta var det sista lägret i Norrmjöle som jag deltog på, och jg var 15 år här.

Det existerade filmer ifrån detta läger precis som vid det förra, men dessa filmer fick jag aldrig del av efter lägret till skillnad ifrån förra årets läger där jag då fick låna filmskivan för att kolla in alla filmer ifrån lägret. 

Det blev en återträff i slutet av 06 eller 05 där vi alla var på paradisbadet i Örnsköldsvik som de nyss byggt om, genom att lägga till nya åkattraktioner. Det finns tyvärr inga bilder ifrån denna återträff.

Denna bild passar bra som avslutning på inte bara Tonårsbibelskolan år 2005, utan även på sommaren samma år och de glada barndomsåren samt tonåren.

Hösten år 2005 började efter denna sommar och jag började i årskurs 9. Detta nya och sista år hade mina vänner i min egen åldersgrupp på skolan, födda år 1989, slutat skolan.. Och elever födda 1992 hade börjat!

Bilden ovan får markera slutet på de bra åren som jag velat skildra med dessa bildinlägg. Bilden är tagen på Norrmjölegården, ett ställe dit jag med familj brukade fara vid midsommar och majbrasan under alla år, då Korskyrkan höll till där.

 Klass 9BIS, Tegs Centralskola, Högstadiet, Ålder 15-16 år, år 2005-2006!

Jag hade ju bytt till denna klass (bildklassen, det fanns två specialklasser på Tegs Centralskola, nämligen bild och musik) då jag inte trivts så bra i den inofficiella fotbollsklassen på skolan (alla spelade fotboll utom jag och en tjej) eftersom jag var ingen fotbollskille.

Jag gillade dock eleverna i F-klassen förutom enstaka tjejer som retats med mig för att jag varit lite töntig i deras ögon. Efter mitt deltagande i Skol-SM i friidrott så ändrades dock detta men jag valde ändå att byta till klass 8BIS våren år 2005.

Under våren år 2005 så fungerade bytet väldigt bra och jag trivdes i klass 8BIS.

Senare under hösten så blev det problem i klassen då jag kom i konflikt med tjejer i klassen och en specifik kille, som var ny! Jag minns inte riktigt orsakerna till problemen i klassen men jag tror att jag uttalade mig antifeministiskt på Apberget eftersom jag hade konservativa värden. I skolan i övrigt så blev jag under samma tid utsatt för ryktesspridning av småtjejer i sjuan under hösten vilket kan ha påverkat det med, då det fanns folk i niondeklasserna som trodde på sjundeklassarnas ryktesspridning.

Jag gillade klass 8BIS, men 9BIS var hemsk att gå i!

Jag ser heller inte så glad ut på bilden.. Bild var inte mitt ämne heller. Som de flesta känner till så gick jag ju inte klart året med denna klass, och kan sammanfatta med att jag på avslutningen år 2006 i årskurs nio fick deltaga på Tegs Centralskolas avslutningsfest, då i bordssällskap med eleverna från klass 9F snarare än eleverna från klass 9BIS.

Det visar att jag hade bättre relationer med eleverna i den gamla klassen trots allt.. Det var ett misstag att byta trots att jag var den enda killen som inte for till Gothia CUP. Alla tjejer for också dit, då tjejen som inte spelade följde med och stöttade sina vänner. Jag var den enda i klass F som inte tränade i samma fotbollslag..

Men eleverna i F-klassen var schyssta till skillnad från tjejerna och den nye killen i klass 9BIS under höstterminen.

Jag har än idag elever från klass F som vänner på FB. Elever från BIS-klassen som är vänner var i så fall även tidigare vänner ifrån Östteg, annars har jag ingen kontakt med elever därifrån.

Ett kort jag fick under hösten år 2005 och som gav mig rätt att äta gratis ur kiosken.

Detta kort fick jag nog innan problemen började under hösten i årskurs nio.

Fotografiet på mig är taget i årskurs sju år 2003 när jag fixade ett pass för att kunna fara utomlands på adoptivmorsans femtioårsdag.

Detta inlägg sammanfattar de bra åren som jag ville lyfta fram efter att psykiatrin svartmålat mig som person och vägrat att nämna bra saker i journaler, de har inte ens brytt sig om att höra om det funnits bra saker i min historia.. De har medvetet valt at utgå ifrån att allt var skit och att jag var en autistisk retard från födseln till och med händelsen i december år 2005 i nian....!!

Händelsen med kissmössan  som blev så välkänd i Umeå stad, och som föranledde mina diagnoser och utredningen på BUP.


(Tilläggas bör att det var mina adoptivföräldrar, specifikt  adoptivmorsan, som bad om en BUP-utredning efter allt med anklagelser om sextrakasserier och händelsen med mössan!

 DOMEN kom först efter utredningen och den var helt enkelt "vård inom socialtjänsten, med särskild föreskrift att fullfölja familjeterapin på BUP".

Då utredningen gjordes månaderna innan DOMEN meddelades så får det anses bevisat att det var adoptivföräldrarna som bad om utredningen redan innan domen meddelats, och att de därmed högg mig i ryggen då de ville utreda mig pga misstankar om sjukdom/diagnos/störning efter allt med bråk och konflikter som följde på händelsen på Tegs Centralskola den 13 dec år 2005!

Mina kristna adoptivföräldrar har alltid trott att alla är så skötsamma i andra familjer och att jag och syrran var små monster i tonåren, till skillnad ifrån alla andra.. Det förklarar deras sjuka beteende att fara ut efter bl.a. mig med bilen för att stoppa mig från att hämnas på någon, eller deras beteende med att anmäla mina hot mot Herman till skolan utan att ta reda på varför man hotat honom, och även om de kände till anledningen så tjallade de för att som de argumenterade "skydda mig från problem med polisen"... 


Utan att förstå att sådant leder till problem med psykiatrin istället!!! Andra elevers föräldrar höll inte på så.. Och faktum är att de flesta kunde göra upp och slåss med varandra utan konsekvenser med polis inblandad. Adoptivföräldrarna har genom att ständigt lägga sig i mina bråk och konflikter på fel sätt, genom att skvallra om vad jag yttrar hemma eller aktivt försöka att stoppa mig ute i samhället, tydligt hjälpt mina ovänner att skapa en bild av mig som problemet..

När till och med adoptivföräldrarna ringer och rapporterar om att jag hotar att "döda" en elev så förstärks bilden av mig som både skurk och sjuk. När de ber om en BUP-utredning (något adoptivhoran/morsan gjorde redan i låg- mellanstadiet utan att få gehör ifrån skolan för det) så orsakar de att jag bedöms som en autistisk retard, och dessutom utmålas som ärkeskurk i allt som hänt innan utredningen.. Och allt som händer efter utredningen kan de då på psykiatrin enkelt skylla på mig och mina diagnoser..!

Slutligen så menar jag att de genom att ta initiativ till BUP-utredningen har förorsakat grunderna för förvaltarskapet, sol-teamet och allt annat som grundat sig på diagnoserna som var resultatet av utredningen..


 Rättspsyksdomen år 2012 blir således till stora delar adoptivföräldrarnas fel!

Tidigare år

År 1990:

 http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/bilder-fran-1990-1991-innan-jag-larde.html

1990-1991:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-efter-att-jag-nyss-lart-mig-ga-1991.html

1991-1992:


http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-och-andra-ar-1991-1992-forra.html

1992-1993:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-och-andra-ar-1992-1993-aret-innan.html

1993-1994:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.com/2014/07/jag-med-andra-ar-1993-1994-forsta-aret.html


1994-1995:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.com/2014/07/jag-med-andra-1994-1995-andra-aret-pa.html

Dagiset Karlavagnen, Avd Solens sammanfattning av mig 93-95:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/avdelning-solens-sammanfattning-av-mig.html

1995-1996:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-med-andra-ar-1995-1996-forsta-aret.html

1996-1997:


 http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-med-andra-1996-1997-var-ar-1.html

1997-1998:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-med-andra-ar-1997-1998-var.html

1998-1999:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/07/jag-med-andra-ar-1998-var-klass-1-host.html

 1999-2000:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/08/jag-med-andra-ar-1999-2000-host-ak-2.html

2000-2001:


http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/12/jag-med-andra-ar-2000-2001-var-ak-3-och.html

2001-2002:

 
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/12/jag-med-andra-ar-2001-2002-var-arskurs.html

2002-2003:


http://mrnygrenfan.blogspot.se/2015/01/jag-med-andra-ar-2002-2003-var-arskurs.html

2003-2004:


http://mrnygrenfan.blogspot.se/2015/01/jag-med-andra-ar-2003-2004-var-arskurs.html

2004-2005:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar