Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

fredag 27 september 2013

Banker ger dåliga råd, spararen förlorar miljoner! I Sverige så benämner man saker med ord som låter tryggt och säkert så som kapilatförsäkring, förvaltning etc, men de som tolkar en kapilalförsäkring som en försäkring av deras kapital och på liknande sätt tar saker bokstavligt kommer att fastna med skägget i brevlådan!


Om det är något som gör mig förbannad så är det att bankernas så kallade rådgivare ger medvetet dåliga råd som BANKEN tjänar på men som spararen förlorar på!!

Det verkar vara en ny norm i Sverige bland myndigheter, banker och andra maktpersoner och organisationer att benämna saker med ord som lätt kan misstolkas!

Kapitalförsäkring antyder att man får sitt kapital försäkrat, men i själva verket så är det banken som får ditt kapital försäkrat som en extrainkomst och kapitalet kan försvinna helt för spararen. Det är inte ett korrekt ord för spararen eftersom att han eller hon inte på något sätt får sitt kapital försäkrat via just en kapitalförsäkring..

Bankens rådgivare ger medvetet dåliga råd till spararna/kunderna och de tjänar på det medans bankkunden förlorar multum. Då är man ingen rådgivare utan en bedragare eller förskingrare..

Den andres död är ditt levebröd verkar vara bankens sätt att tänka..

På 90-talet så gav banker goda råd till sparare! Bland annat jag har fått mina pengar sparade på säkra fonder. Det är ett stort misstag at i nutid byta tll vad dessa rådgivare menar är säkra fonder eller kapitalförsäkringar som pekar uppåt! Man behöver bara läsa lite artiklar på Aftonbladet om detta...:

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/sparapension/article17552694.ab#xtor=AD-500-[spara]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17552682.ab

Man blir djävligt förbannad.. Och det värsta är att den rådgivare som ruinerar flest bankkunder anses som mest lönsam för banken och får därmed lönelyft själv. Så rådgivaren tjänar på att ge dåliga råd som ruinerar hederliga sparare..

Det kan handla om den som fått en försäkring till följd av olycka eller skada, eller om den äldre individ som sparat hela livet..!

När dessa godtrogna äldre eller handikappade alternativt bara helt vanliga sparare i medelåldern eller kanske till och med i tjugoårsåldern blir lurade så får lurendrejerimakaren och rådgivaren ett lönelyft!

När de borde bli fängslade.....

Men man kan inte döma bankerna eller deras tjänstemän då det är skattebetalarna som faktiskt skulle få stå för kalaset. Bankernas pengar är skattebetalarnas pengar...

Bankdirektörerna är de som tar alla bonusar.. Men de får aldrig pröjsa skadestånd..

Jag anser ej att banken skall stå för de skador som rådgivare orsakar sparare! Jag anser att bankdirektören eller den enskilda rådgivaren skall få betala för dåliga råd.. Men naturligtvis så har de inte gjort ngt fel och slipper straffas.. Dagens banktjänstemän och rådgivare är rovdjur, som skor sig på naiva offer till sparare! Bankerna beteer sig som vilka företag som helst, men företag säljer varor som faktiskt håller måttet för de summor man betalar.

Betalar du 6k för en bra mobiltelefon så får du en bra mobiltelefon! Betalar du 1 miljon för något så får du något som är värt den summan och har klass!! Men bankerna säljer värdelösa fonder som SNOR kunden på sådana summor.. Summor som kunden sparat ihop genom hårt arbete hela sitt liv eller fått i försäkring efter olyckor.. Det kan även handla om ett arv efter föräldrarna..!!!

Om ett vanligt företag marknadsför en vara och den inte håller måttet, är trasig eller liknande så kan man få skadestånd! En bank behöver aldrig betala skadestånd.. Och den tjuv och bedragare till rådgivare som ger dåliga råd, eller ärkeskurk till Bankchef som ger rådgivarna i uppdrag att lura godtrogna naiva sparare på allt de sparat ihop eller tre fjärdedelar av den summan, de klarar sig och tjänar på deras i mina ögon bedrägeribrott..! Bedrägeri eftersom de bedrar den godtrogna kunden att han gör en klok investering i en av deras kassakor till fonder, kassakor för BANKEN men KAPITAldräneringsfond för spararen..

De är som vilka brottslingar som helst, men slipper stå för sina dåliga råd som ruinerar individen!! Ist blir det löneökning och ett plus i kanten för dessa rådgivare. Detta borde bli olagligt, och reslutera i böter och skadestånd för antingen rådgivaren eller Bankdirektören eller chefen för den rådgivaren.

Den enskilde spararen ska aldrig förlora om det är rådgivaren som gett dåliga råd MEDVETET för bankens räkning, det ska KOSTA för rådgivaren och den BANK som rådgivaren arbetar för. Naturligtvis skall inte bankens/skatebetalarnas pengar stå för notan.. Det borde drabba rådgivaren eller bankchefens EGNA ficka!

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17552682.ab

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/sparapension/article17552694.ab#xtor=AD-500-[spara]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

Det rådgivarna sysslar med på uppdrag av sina bankchefer är inget annat än att lura folk PÅ DERAS PENGAR precis som vilken skurkaktig brottsling som heslt!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar