Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

lördag 29 oktober 2016

Batman Returns, en av mina största favoritfilmer någonsin, kunde ha fått en uppföljare år 1995 - men på grund av moralpanikande morsor så blev uppföljaren barnvänlig.. Här följer lite intressant skit:

Fortfarande en av de största besvikelserna någonsin..

Tim Burton höll på att skapa en fortsättning på Batman Returns (1992) som skulle släppas 1995, nämligen Batman Forever - den skulle bli mörkare än Returns och Michael Keaton skulle återvända som Batman, Michelle Pfeiffer som Catwoman och man skulle även ge rollen som Robin till en mörk skådespelare vid namn Marlon Wayans - han fick ett kontrakt som WB sedermera köpte honom ur.

Robin Williams hade fått rollen som "The Riddler" - men han är död nu så det kommer aldrig att hända tyvärr.. Filmen skulle bli mörkare än Batman Returns, men på grund av Warner Brothers och deras vilja att få sälja leksaker (Batman Returns ansågs så mörk att McDonald's och andra ställen som säljde filmleksaker inte ville sälja leksaker från filmen till barn, efter att morsor klagat), samt på grund av mammor som ringde upp WB och påtalade att filmen var "för hemsk för barn" så krävde företaget WB att den nästa filmen skulle ha en "ljusare ton".

Tim Burton sparkades och Michael Keaton, när han insåg att allt skulle bli kalkon - hoppade av! Man ville heller inte ha tillbaka Catwoman, spelad av Michelle Pfeiffer- då denne ansågs förkroppsliga det mörka i Batman Returns som man inte ville ha med i nästa film!

Batman Returns var en succé men företaget inbillade sig att de förlorat pengar på för få sålda leksaker. Således skulle en mer barnvänlig Batman-film leda till fler sålda leksaker.. Joel Schumacher blev ny direktör och filmen blev, om inte en total flopp, ändå en kalkon i jämförelse med Batman Returns! Och jag är skadeglad att företaget förlorade stora summor pengar på deras dumma beslut att ta ifrån Tim Burton rollen som direktör..

Batman Returns är en av mina absoluta favoritfilmer. Allt är perfekt, musiken, karaktärerna och den mörka tonen. Det görs ej längre filmer av denna kaliber. Och den var gjord med 15-års gräns olikt uppföljaren som riktades mot barn. Jag var dock bara ett barn när jag såg filmen. Visst, den var skrämmande - men det var ju del av charmen.. Ingen ville ha en barnvänlig film, allra minst barnen på 90-talet - möjligen ett gäng morsor som fick moralpanik och klagade på företaget.. Dessa klagomål tillsammans med deras önskan att sälja leksaker förstörde för alla som ville ha en episk uppföljare lika mörk, eller mörkare, och dirigerad av Tim Burton.

Bilden visar vad vi kunde ha fått 1995 och det gör mig fortfarande sorgsen att det inte blev så. Särskilt eftersom Batman Returns slutade med att Catwoman kollar upp mot Bat-signalen från ett tak - ungefär som om hon är där för att stanna, och det sade tydligt "fortsättning följer"... Tyvärr fick vi aldrig se den..

Här nedanför finns ett youtubeklipp från 1992 års McDonalds reklam - rätt mörk för att vara riktad mot barn, då filmen hade 15-års gräns och föräldrar som sagt ovan, inte gillade vad de såg:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar