Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 20 februari 2014

Stadsbiblioteket, Apberget, Sagateatern, Verket, Scharinska, Galaxen och Kamenski utgör alla symboler för Umeå Stads kulturliv.

Jag undrade tidigare vad Umeås kultur var för något?

Nu när jag tänkt efter noga så har jag kommit underfund med att det som utgör Umeås kultur ofta är det som nu rivs på ett eller annat sätt..

Stadsbiblioteket, Apberget, Sagateatern, Verket, Scharinska, Galaxen och Kamenski utgör alla symboler för Umeå Stads kulturliv.

Istället för att stolt visa upp dessa symboler för Umeås kulturliv genom åren under kulturhuvudstadsåret så river man dem, eller flyttar på dem.. Som om det är skämmigt att visa upp den kultur som Umeå är mest känd för, och som har präglat Umeå de senaste 40 åren (kanske mer än så).

När Umeå blev kulturhuvudstad så borde man ju ha stolt visat upp Umeå som det var.. Istället så river man och bygger om som om det gamla Umeå var för skämmigt att visa upp, för pinsamt..

Helt otroligt, och genom att avlägsna alla symboler för Umeås kulturliv så kan man sen ta fram nya symboler och kalla dem för Umeås kultur.. När Umeås befolkning inte känner igen sig de något av det nya och fortfarande tänker på den gamla stadsbilden när de tänker på Umeå stad och dess kultur.

Visst kan man känna att nya höga byggnader som Utopia bidrar till Umeå som en mer ståtlig och lite "större" stad. Men att ta bort alla gamla symboler för Umeås kulturliv, symboler som till stor del utgjorde Umeås kultur, så skapar man ett missnöje med förändringarna i staden..

Det som saknades hos politikerna var en respekt för stadsbilden och umebornas minnen och vanor.

Visst är det kul att Umeå blivit kulturhuvudstad, visst är det najs med nya snygga affärer i centrum, men varför riva eller avlägsna allt som utgjorde Umeås kulturliv?

Det är platser som Apberget, Scharinska, Sagateatern osv som borde ha lyfts fram!! Omvärlden borde ha fått uppleva allt som dessa platser eller ställen hade att erbjuda.. Nu kommer de att möta ett Umeå som är tomt, som saknar sin kultur under Kulturhuvudstadsåret..

Detta är skamligt.

Jag tycker synd om de som kommer från utlandet och som nu aldrig får uppleva Umeås gamla och fina kulturliv.

1 kommentar:

  1. Det bästa som har hänt är att "Apberget" är rivet. Nå fulare på torget har aldrig funnits!

    SvaraRadera