Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 25 juli 2013

Dragit visdomstanden idag genom operation!

Min visdomstand var ungefär likadan som denna!

Jag opererade bort min visdomstand idag.

Om ni inte redan vet det så har jag haft stora problem med en visdomstand större delen av denna termin och även under år 2012.

Under delar av våren och hösten år 2012 så slarvade jag med tandborstningen från att jag häktades till att jag först under februari 2013 insåg att om jag inte borstar så kan det leda till inflammationer, vilket jag fått runt den tiden.

Samtidigt som jag misskötte tandborstningen under delar av våren och under hela hösten år 2012 så växte två visdomständer fram. De växte fram på underkäkarna på bägge sidor. Framväxten gjorde ont och orsakade ilningar. När de växt ett tag slutade det att göra ont.

Denna tandvärk återkom i visdomstanden på vänster sida i början av år 2013 och jag fick då efter tandläkarbesök och en rengöring av tänderna sagt åt mig att jag hade en inflammation, eftersom skräp från mat hade hamnat under tandköttet runt visdomstanden på vänster sida. Jag blev tillsagd att borsta väldigt noga och att värken skulle avta om några dagar, då hon tandläkaren rensat tandköttet på en hel del skräp och annat.

Jag fick en eltandborste av morsan som jag använt sedan dess väldigt noga.

Av någon outgrundlig anledning så började dock tanden att göra lika ont igen några månader senare (kanske aprill) och all min tandborstning verkade inte lyckas förhindra att skräp hamnade under tandköttet. Efter veckor med alvedon och ipren så inbokades ett nytt tandläkarbesök.

När jag besökte tandläkaren i början av maj/mitten av maj någon gång så fick jag ta en del röntgenbilder. Jag trodde att jag skulle få dra ut tanden men den var enligt tandläkaren för liten för att man skulle kunna dra den, det krävdes istället operation. På röntgenbilderna såg man dessutom att tanden var trasig.. Ena halvan av visdomstanden existerade inte då det blivit något fel med utväxten till följd av dålig skötsel av tänderna när den började att växa ut. Inflammationen hade också förorsakat skador på tanden. Det var altså därför som minsta lilla tyngd på den skadade visdomstanden ledde till smärta. Tandborstning spelade därför ingen roll i detta skede.

Tandläkarna bokade en akutremiss till käkkirurgin för operation så snabbt som möjligt..

Först den 24 juli 2013 så fick jag gå på tandläkarbesök igen. Då tog jag några ytterligare röntgenbilder och de förklarade hur en operation går till och vilka risker som finns. Man kan i värsta fall komma åt en nerv, och då kan känseln i halva ansiktet försvinna temporärt. Men det var ingen större risk att så skulle ske, det var i värsta fall. Han tandläkaren berättade bara om riskerna med operationen så att man inte skulle stå där sen och  ångra sig.

Tandläkaren sa även att det inte var någon mening att hålla kvar tanden längre nu när den var så pass skadad. Operationstid bokades in till klockan 08:15 idag morse den 25/07 -2013.

I morse opererade jag bort tanden.

Jag var vaken under operationen men kände inte mycket då jag fick en rejäl bedövning. Det gjorde dock lite ont när tanden drogs. Utan den kraftiga bedövningen hade det gjort rejält ont! Efter operationen så fick jag se tanden och halva tanden var borta. Den såg ungefär ut som tanden på bilden ovan.

Jag frågade varför det inte gjort ont de senaste två till tre veckorna? Tandläkarna svarade att den förmodligen dött (tanden) och att man då förlorar känseln i den. Smärtan i området runt tanden kunde dock återkomma så det var lika bra att ta bort den.

Nu i efterhand så går jag på Alvedon och Ipren. Något som jag måste ta då såret i munnen bara kommer göra mer och mer ont den första tiden.

Bland annat så måste jag äta flytande eller lättuggad mat, ta de tidigare nämnda tabletterna, såret kommer att svälla upp de närmaste fyra dagarna och jag kan mycket väl få en blånad, sen går det neråt och inom sju till nio dagar ska såret ha läkts. Man sydde även igen såret och trådarna försvinner av sig själva med tiden.

Jag antar att man får stå ut i en vecka ungefär.

Otur i det hela var att jag och kontaktpersonen skulle ha sett bio idag (Man of Steel) och även ätit middag tillsammans på något uteställe för första gången sedan sommaren började, nu tvingades vi att skjuta upp det då jag inte kan äta ute samt har en huvudvärk till följd av operationen.

Bloggen är lite inaktiv nu under sommaren btw. Hare gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar