Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 26 april 2012

Syrrans yttrande angående att hennes brors förvaltare tog hans hund också och sålde den mot hans vilja.


Mitt yttrande angående att min brors förvaltare tog hans hund också och sålde den mot hans vilja.
Skillnaden var dock flera. Bland annat hade brorsan införskaffat sin hund utan stöd från sin förvaltare medans jag köpte min innan jag fick förvaltare med godemans, hyresvärds och föräldrars goda samtycke. Min bror köpte den mot både hyresvärdens och förvaltarens vilja. Sen var min hund en kennelhund för 13k kr medans min brors hund var en billig hund för 4500kr, men resan ner till malmö för att hämtaa den och alla omkostnader gick på 2500kr. Så totalt kostade den hunden med alla omkostnader min bror 7000kr. Sen så var min brors hund en dobermann/vakthund och min var en enkel Golden Retriever. Utöver detta så hade min bror blivit hotad med vräkning om hans hund inte försvann men jag fick ha min hund. Vi har dock blivit behaandlade på liknande sätt då vvåra respektive förvaltare agerat egenmäktigt och hett iväg våra hundar utan att vi kunnat stoppa dem, vi har bägge upplevt samma maktlöshet. Och i min broders fall så hade han sålt sina tv-spel för att få råd till hunden.. (Hans kontopengar fick han inte röra).

Mina åsikter om min brors hund och andras agerande runt den:

Jag tycker helt klart att man ska få köpa den hundras som man själv villl ha som man tycker passar för en själv och sin egen livsstil... Vill man ha en hund att jaga med ska man kanske inte köpa en chihuahua utan en jakthund, som tycker det är kul att jaga och så vidare.. Hunden får ut någonting av det och man själv får ut någonting av det.. Man har liksom någonting gemensamt och man tröttnar inte lika lätt på allting. Det blir roligare att sköta om den och engagera sig i hunden!!

Missförstå mig inte, man ska alltid sköta om sina djur men att någon annan ska sitta och bestämma vilken ras man ska ha är bara så fel då de kan gå åt helvete... Alla som väljer hund väljer ras utav någon anledning och valet av hund kan ingen annan göra åt en S... Brorsan hade köpt en Dobermann och några hade sagt till honom att "vi tror inte att du klarar denna typ av hund" , får man inte chansen att bevisa motsattsen så finns det ju inte så mkt man kan göra eller hur?
Sen att komma med falska anklagelser är sjukt lågt och jag tycker att dessa människor ska skämmas som sålde min brorsas hund utan hans tillåtelse! (Dobermannen som såldes av en okänd kvinna efter min ex-förvaltare gett klartecken för det tillsammans med min socialpedagog, något jag själv personligen var emot/ Victor Nygren). Hur fan kan man göra så?!!

Han hade klarat av att sköta den där hunden hur bra som helst... Den var inte alls aggressiv bara för att den var en Dobermann och den skulle inte blivit det heller, den var i rätta händer, tro mig! Och folk som inte känner min bror ska inte yttra sig om hans handhavande av djur... Som jag sa, bestämmer någon åt en blir det aldrig lyckat... Vill jag ha en hamster och någon säger nej och ger mig ett marsvin istället så är det klart att man inte blir lika taggad som om man hade fått en hamster...

Folk får säga att jag är dum i huvudet hur mycket dom vill.. Men det jag säger är så sjukt sant!!!
Victoria Nygren, 19891210-08&/, Storgatan 118 Umeå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar