Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

söndag 27 september 2015

Böckerna om SHANNARA kommer bli TV-serie på MTV - de är på samma nivå som LOTR, Narnia och Harry Potter i min bok!!


Det är bok nr två, "Shannaras Alvstenar" - som nu blir TV-serie.

I kronologisk ordning är den boken bok nummer tre då det finns en prequel till den första boken samt den första boken självt. Men varje bok av de fyra första är sitt eget kapitel och historien avslutas bok för bok. Att den första boken "Shannaras Svärd" inte blir TV-serie beror på att den var alldeles för snarlik "Sagan om Ringen"-böckerna.

Shannaras Alvstenar hade en mer originell och mindre Tolkien-influerad berättelse.

Här kommer information om de tre första böckerna varav den tredje, som är bok nummer två vad gäller när den släpptes, är den på vilken den kommande TV-serien som sagt grundar sig på. Det bör tilläggas att man säkert ändå kommer få höra talas om händelser i de tidigare böckerna som en slags bakgrundshistoria till det som kommer vara aktuellt i tv-serien:

Prequel.
"Den nya världen är fortfarande ung och Allanon bara en pojke. Trollkarlarnas Herre marscherar söderut med en trollarmé och sina dödskallemän för att förinta Paranor och druiderna och sedan lägga under sig de fyra länderna.  

För att stoppa invasionsstyrkan måste dvärgar, alver och människor sluta samman. Ansvaret vilar på druiden Bremen och hans vänner. De måste också hitta den farliga svarta alvstenen, som inte får hamna i fiendens händer. Trollkarlens Herre själv kan bara förgöras med ett speciellt vapen, ett vapen som ska smidas med mästersmedens skicklighet och druidens kunskaper, ett vapen där vetenskap och magi blir till ett. Shannaras svärd.". "

Bok nummer ett, och som är för lik Lord of the Rings - men väldigt bra i övrigt.
"Jorden skakades av explosioner, kontinenter bröts sönder och oceaner torkade ut. Bara ett fåtal människor överlevde det stora kriget och genom mutationer uppstod nya folkslag som dvärgar, troll och gnomer. Även alverna fann sin plats i de fyra länderna.

Efter många år av fred hotar nu Trollkarlarnas Herre världen. Hans mål är att erövra de fyra länderna - med trupper och med magi. Det enda vapen han fruktar är Shannaras svärd. Den ende som kan bruka det är den siste sonen av Shannaras alvsläkt - Shea Ohmsford.

Shea lever i lugn och ro i den lilla byn Skuggdalen, ovetande om sin börd och den fara som hotar honom. Men en dag kommer druiden Allanon på besök."

Bok nr 2, som TV-serien ska baseras på. Nummer tre i kronologin.
"Shannaras alvstenar är en fristående fortsättning på Shannaras svärd. Shannaras alvstenar är den andra boken i den trilogi som föregår de fyra böckerna i serien Arvet från Shannara. 
Långt uppe i norr hörs ett muller. En nattsvart mur reser sig bland skuggorna, den skakar våldsamt och plötsligt bildas en spricka. Dagda Mor blir synlig, skummande av vrede. Hans puckelrygg, sjögräsgröna hår och kloförsedda lemmar avslöjar genast vem han är. Han är en demon. Dagda Mor ler och blottar sina vassa tänder. Kameleonten och Liemannen ska bli hans medhjälpare. Äntligen har hämndens timma slagit.

I alvstaden Arborlon råder djup förstämning. Allman är på väg att dö. Enligt sägnen skapades trädet en gång i tiden för att stänga in de grymma demonerna bakom muren till det Otillgängliga. Där, i det eviga mörkret, skulle de bli kvar så länge Allman levde och grönskade. Men för var dag vissnar nu trädets blodröda blad alltmer och de silvervita grenarna är redan svarta. Alvernas enda hopp är att trädet föds på nytt innan demonerna har utplånat alverna och deras rike. Ett frö från Allman måste föras till den mystiska blodseldens källa som finns någonstans under ett högt berg i Wilderuns mardrömslika ödemarker. När fröet har passerat blodselden ska det återbördas till Arborlon och planteras där.

Motvilligt tar alvprinsessan Amberle och dalbon Wil Ohmsford på sig det vanskliga uppdraget. Men har druiden Allanon berättat hela sanningen och kan de lita på de magiska alvstenarnas beskydd? Än en gång tar Terry Brooks oss med in i sin värld av magi, onda drömmar, hopp, tro och hjältedåd, mystiska varelser och svindlande äventyr. Terry Brooks är idag en av världens främsta fantasyförfattare. I Sverige har böckerna om Shannara fått ett entusiastiskt mottagande och läses av människor i alla åldrar. "

Tilläggas bör att det finns en bok till som hör till den första trilogin och som heter "Shannaras Önskesång". Prequel-boken räknas inte till trilogin även om den hör samman med den första boken. Shannaras Önskesång kommer eventuellt att utgöra säsong två ifall det blir en andra säsong av den kommande TV-serien som går under namnet "The Shannara Chronicles". De skippar alltså de två första böckerna helt och hållet och börjar med Alvstenar för att sedan gå till Önskesången.

Det finns en quatrologi på fyra böcker som tar vid efter Shannaras Önskesång. Den serien kallas "Arvet efter Shannara" och utspelar sig några hundra år senare. Dessa fyra böcker måste läsas kronologiskt då det är fortsättning följer från bok till bok. De är mina favoriter av de åtta böckerna jag läst. Fanns en riktigt skön karaktär vid namn Garret Jax och som var vapenmästare har jag för mig. Han hade aldrig besegrats i strid och han var helt enkelt episk.

Vi får hoppas att tv-serien kommer så långt.

Dessa böcker rekommenderar jag till alla Fantasy-entusiaster då jag satt som klistrad när jag var yngre och läste dem. Men det är typ 13 år sedan jag läste ut den sista boken och kanske mer än så. Läs inte Shannaras Svärd ifall du stör dig på att författaren tagit saker ifrån Tolkien.. Börja då helst med Shannaras Alvstenar där hans berättelse blir sin egen utan alltför mkt influenser av Tolkien.

Tv-serien har en "reveal" men ingen riktig trailer ännu:
Den verkar bli riktigt bra!! Och släpps av MTV i Januari år 2016.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar