Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

tisdag 19 juni 2018

Mina tankar och funderingar från den 18 Maj år 2018 gällande min syster och hennes nuvarande dilemman..

Bild från mars 2016 efter en rättegång där syrran varit målsägande.

Syrran har hamnat i allvarliga bekymmer, så jag är smått förbannad på henne..

Först och främst hamnade hon i dåligt sällskap och tog droger och skit när jag avtjänade mitt straff mellan år 2012 och år 2014 på slutenvården, och fick mentala bieffekter på grund utav det - går t.ex aldrig att resonera med henne när hon blir arg, och hon kan växla rätt fort.

När hon är på bra humör så går det att resonera med henne, men minsta lilla att man nonchalerar hennes ständiga konflikter med sin pojkvän, eller hennes Instagram-publiceringar - så blir hon rejält förbannad.

Och när hon blir rejält förbannad så börjar hon direkt att gapa om att skicka folk på en (hennes kontakter inom drogvärlden) eller att döda en, något jag lärt mig att bara ta med en nypa salt för jag fruktar henne ej - men, hon gör så mot alla!

Nu har hon tydligen varit på förhandling igår (den 17 maj år 2018). 

Jag ska få alla detaljerna efter klockan ett. Misshandel och olaga hot tror jag. Misshandel mot några i personalen på hennes LSS-boende. Hot mot hennes förvaltare. Jag ville egentligen gå på förhandlingen.

- Men hon ringde mig för några dagar sedan och började prata om barnsliga dispyter med någon danslärare. Hon dansar ju med yngre på ett av Kommunen anordnat dansställe - och är rätt bra på att dansa, även om jag hela tiden sagt att hon bör dansa med jämnåriga. Detta har hon gjort i flera år.

Jag var väldigt tydlig över telefonen att jag ej orkar bry mig om hennes tjafs med dansläraren angående filmning av dansandet, vilket tydligen är förbjudet och det gillar inte min syster då hon vill ha allt filmat så att hon kan visa upp sina danskunskaper på internet. 

Efter att jag sagt att jag inte orkar bry mig om deras i mina ögon barnsliga konflikt, då blockerade hon mig på Facebook vilket hon använde för att ringa mig. Sedan hörde hon av sig nu (den 18 maj 2018). Angående rättegången som hölls igår, i tingsrätten - hon har även begärt ut alla sina psykjournaler.

Jag fick faktiskt allt från BUP om henne år 2013 plus en del Vuxenpsyk-material från 2007 och några år framåt. Vet ej om det existerar mer än så kring henne, men förmodligen har där tillkommit en del rörande hennes missbruk. Hon påstår nu att hon riskerar fängelse eller rättspsyk. 

Jag själv tycker och anser att hon betett sig som en idiot. Jag har varnat henne för rättspsyk flera gånger, jag har vid varje konflikt mellan oss de senaste åren (och som alla hade sin grund i att jag inte tog henne seriöst nog kring hennes konflikter rörande dansen eller hennes pojkvän och förmodligen inte brydde mig nog mycket) påtalat och varnat henne att ifall hon fortsätter att bete sig som i årskurs åtta så riskerar hon rättspsyk. Jag själv blev mer konsekvenstänkande efter slutenvården, då jag ej vill tillbaka till slutenvården - men min syster som alrig upplevt slutenvård agerade fortfarande helt utan konsekvenstänk. Hon brukade inte lyssna utan kom bara med motangrepp när man försökte varna henne för risken att hon kan bli dömd till vård.

Blir hon arg så blir hon våldsam och hotfull. Hon kan inte kontrollera sig, det har blivit värre efter hennes drogmissbruk. Hon agerar som i årskurs åtta när vi var 14-15 år och slogs hela tiden om datorerna. Hon riskerar att bli inspärrad betydligt längre än två år ifall hon döms till slutenvård på rättspsyk. Så hon spelar ett farligt spel här minst sagt.

Det är också av detta skäl jag sagt åt henne flera gånger att något bör göras åt hennes diagnoser, som aldrig utretts på nytt sedan 2006 vad jag vet - så hennes marginella retardation anses fortfarande gälla olikt min - vilken motbevisades när jag gjorde min RPU sommaren för sex år sedan år 2012. Detta skulle ha omprövats innan hon ställer till en sådan här sits för sig själv. För nu löper hon risken att bli dömd till rättspsykiatrisk slutenvård - på grund utav diagnoserna!

Så det ser mörkt ut. Inte nog med det, svensk lag säger att hon ej kan ha förvaltaren som motpart i en rättegång, och samtidigt ha den förvaltaren som sin ställföreträdare. När jag var i domstolen angående hot mot min tidigare förvaltare (hoten skedde år 2010 - rättegången var 2012) så hade jag en ny förvaltare tilldelad. Han var alltså inte min förvaltare när rättegången tog plats - vilket inte är fallet med min syster. Detta ger hennes förvaltare dubbla intressen, då hon dels skall företräda min syster och få hennes intressen värnade (bli friad t.ex.) och samtidigt värna sina egna intressen (få min syster fälld) på samma gång. Det är som om någon som stämmer mig skulle företräda mina intressen samtidigt som hon försöker få mig fälld i domstol - kan det bli mer JÄV än så? Uppenbarligen kan hon inte sitta på två stolar samtidigt som fallet är här.

Så det kan ha skett ett fel här, att syrrans förvaltare suttit kvar som tilldelad förvaltare - samtidigt som hon är i rätten mot min syster som både målsägande (blivit misstänkt utsatt för olaga hot) och vittne för en annan målsägande dessutom. Hur kan hon samtidigt värna syrrans intressen som står helt i strid med hennes egna?

Det är olagligt vad jag vet - men syrran skulle begärt en ny förvaltare av Överförmyndarnämnden innan rättegången ens påbörjats. De kan inte sitta mot varandra i domstol så länge förvaltarskapet är aktivt med målsäganden/vittnet som förvaltare för misstänkt gärningsman. Enligt svensk lag skall hon i vart fall ha rätten att i denna situation få byta förvaltare till någon som inte är en motpart i rätten. Så hon har uppenbarligen inte känt till sina rättigheter, och jag gav henne informationen men hon agerar ju aldrig på egen hand.

Jag sa detta till henne i god tid. Hon lyssnar och håller med, men är för fan sämst på att agera. Hon gör ingenting, beter sig som ett barn och förväntar sig att andra (jag) ska ordna allt åt henne för hennes räkning. Något som försvåras av att förvaltade personer bara är omyndighetsförklarade i praktiken, och inte juridiskt - så hon förväntas som myndig sköta sådant själv! Och sen ifall jag också, trots min intelligens och mina kunskaper, trots detta placerats under förvaltarskap 2009-2010 - så säger lagen att jag ej får företräda personer juridiskt. Så hon kan inte ge mig en fullmakt eftersom att jag ej får vara hennes ställföreträdare då jag själv har förvaltare. Här blir det dock intressant, eftersom syrran har totalt förvaltarskap - där jag endast har förvaltarskap över egendomen, och hon därmed ej får dela ut fullmakter heller.

Så ifall min syster skulle vilja dela ut en fullmakt, så säger lagen att det är henens förvaltare som har den rätten - inte min syster! Och förvaltaren är motpart i målet - kan det bli mer JÄV än så? Varför skulle henens förvaltare dela ut en fullmakt till mig i ett ärende där hon själv är motpart?! Sen råkar ju mitt förvaltarskap vara i vägen, men ifall det inte varit där - så hade jäv-situationen varit uppenbar.

Innan min syster började att missbruka droger så upplevde jag att hon var enklare att resonera med och kunde ta annorlunda åsikter och kritik bättre - hon var mer förståndig. Nu kan hon agera förståndigt, men minsta kritik av någonting hon påstår - och hon blir flygförbannad. Så var det inte förr, det krävdes mer förr - nu exploderar hon ofta.. Och det är ett omöjligt koncept på rättspsyk. Personer som är våldsamma och omöjliga att hantera kan till och med bli isolerade, bältade och i värsta fall ges elstötar. Så hon riskerar att få rejäla bekymmer ifall hon döms till vård istället för till fängelse!

Jag skötte mig galant och det tog nästintill två års tid (12 juli år 2012 till och med februari/mars år 2014) innan jag överfördes från slutenvården till den öppna vården. Sedan befann jag mig på öppenvård i ett halvår fram tills den 9 sep 2014. Då räknar man inte med häktet där jag befann mig mellan 22 maj 2012 och den 12 juli (minus två veckor på RPU utredning nere i Huddinge). Syrran är åtminstone inte häktad. Jag hade dessutom RPU utan särskild utskrivningsprövning.

I min mening är fängelse det enda rimliga i min systers fall. Annars kanske hon inte är ute på tio år - för brott som ger några månaders fängelse! Sedan har man tagit bort rätten till internet på rättspsyk så det är mycket sämre där nu. Det krävs dessutom att man har lägenhet för att de ska vara villiga att skriva ut en - de kan inte skriva ut någon till gatan. Något syrran riskerar att inte ha eftersom hon fyller 30 om ett och ett halvt år - och då ryker aktivitetsersättningen som betalar hennes hyra. Enda möjligheten blir då så kallad sjukersättning som är svårare att få på grund utav regeringens försämringar i LSS och dylikt.

Min syster är inte som mig. Hon har alltid varit värre - det sa experter redan när vi var riktigt små. Men naturligtvis tyckte feminist-tanterna på BUP under högstadietiden kring år 2004-2006 att jag som kille är och var skurken - så de framställde mig som värre än henne i högstadiet, som om alla konflikter med syrran och föräldrarna var mitt fel.

Jag är fysiskt starkare och fick därför övertaget i de flesta fysiska drabbningar mellan oss. Men syrran hade alltid det våldsammare temperamentet och blev lättare arg för saker. Rena småsaker och hon kunde bli förbannad - där jag faktiskt krävde lite mer för att bli förbannad än vad hon gjorde. Jag var alltså den lugnare av oss två - men då hon var tjej så tyckte feminister på BUP att hon var offret när vi varit i luven på varandra - och jag håller inte med..

Som jag ser det måste syrran få fängelse snarare än slutenvård - eller överklaga och begära ny förhandling av olika skäl.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar