Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

måndag 1 juni 2015

"I FEEL LIKE HELL 2" 07.02.2007 Inlägg kring hösten 06 och början av våren 07 som är ingående och autentiskt ifrån denna tid! Berör bl.a. Dragonskolan, praktik och så vidare! (Klicka på bilderna för större bilder).


Länk till inlägget:
http://meetyourmessenger.se/timesarticle.asp?requestid=2526295

I FEEL LIKE HELL 2

"Jag sökte till draggen (Dragonskolan) och kom in. Datateknik, hade läst att man skulle få göra hemsidor med mera men det var sista året... De andra två (åren) kryllade av programmering och MATTE.. Vi hade matte 4 gånger i veckan och vi hade A,B första året och c andra året sedan valfritt sista mellan C och D, jag tycker A-matten är svår... Jag pallade inte och ville byta till en ny klass men det fanns ingen plats. Och man fick inte byta skola. Så jag tvingades hoppa av..

Jag praktiserade på ett gatukök i en vecka men man jobbade lika hårt som de som jobbar där, skilldnaden att de jobbade 8 timmar och jag 7.. De fick kanske 60kr timmen eller ngt, Jag fick studiebidraget. 1050kr i månaden, 42kr dagen... Tyckte det var för mkt jobb för för lite betalt så jag slutade. Folk sa att man skulle gå efter att lära sig och inte efter att få pengar, men jag vill ändå inte bli kock så..

Har sedan varit hemma och tråkat framför datorn tills för två veckor sedan, då fick jag praktik på ett politiskt högkvarter (Folkpartiet med Britt-Marie Lövgren) i 2 veckor och det var intressant men nu är det över. Jag är alltså hemma igen ;P.."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar