Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

fredag 29 maj 2015

Nya inlägg på Flashback kring "Agent Nygren" (jag kallades det på Flashback förr) år 2014- jag ska bemöta en del! Dessutom så fångade en särskild tråd min uppmärksamhet..

Jag har nyligen gått igenom Flashback-trådar där "Agent Nygren" nämns med nya poster, då jag eftersöker ett gammalt inlägg som jag behöver ifrån år 2007 men då upptäckte nya poster kring mig ifrån år 2014 som jag aldrig tidigare läst- kommer att göra ett kort avbrott i mitt arbete med historiska fakta och istället bemöta en del av detta.

Bl.a. hittade jag en tråd kring Rättsspyk i Säter där en patient som vårdats i 22 år (sedan han var 22 år, han var 40+ när tråden skrevs i augusti år 2014) beskriver hur han upplever slutenvården på Säters sjukhus.

Jag kommer att på min blogg jämföra det han beskriver med min situation på Rättspsyk i Umeå perioden juli år 2012 till februari år 2014. 

Hans inlägg väckte en hel del minnen och tankar som jag hade när jag vårdades. Vill dock påskina att vissa avdelningar är bättre än andra, något som beror mycket på vilken personal som arbetar på avdelningen, och vart i landet avdelningen är. 

Olika politiskt styre i en kommun och landsting kan så klart avgöra hur patienten blir behandlad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar