Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 27 maj 2015

2006-10-11 Kl. 12.56 Familjekontakt behandling FFT -Skolsituationen på Dragonskolan gymnasiet år 1, mina sympatier för Sverigedemokraterna 06 och framåt, genomgång av en del av BUP:s svartmålning av mig och allt kring att Kuratorn Sibylla skrev in "Aspergers Syndrom" i min journal trots att utredningen visat annorlunda! (Originalkopior ifrån BUP-journalen, klicka på bilderna för större bilder).

1. Omarkerad text är läsvärd.

2. Grönt markerad text är extra intressant och läsvärd  - och jag kanske kommenterar delar av dessa markerade stycken.

3. Inringad text är vad jag anser vara missvisande, förvrängda eller felaktiga uppgifter.

Sen vill jag understryka att när jag rättade BUP-journalen under år 2012 så var målet att rätta samtliga fel i journalen (81 st). När jag skickade in en anmälan till BUP med begäran om att dessa rättelser skulle skrivas in i journalen så uteslöt jag de obetydliga felen som inte spelat roll i min rättspsykiatriska utredning. Jag tror att runt sextio fel ändå togs upp!

Nu är jag inte ute efter att gå igenom allt igen. Att jag publicerar originalhandlingar nu är ju för att de är mer trovärdiga. Varför gjorde jag inte det tidigare när jag satt på slutenvården? Jag hade helt enkelt ingen scanner då.


När det gäller detta med att det var för svårt i flera ämnen så vill jag förtydliga att det gällde enbart matematiken och datorkunskapen. Då datorkunskapen innehöll en massa programmering och siffror vilket jag var helkass på . och på matten så skulle man arbeta i ett väldigt högt tempo! Det var ju tänkt att man skulle hinna gymnasiets matte A och B på ett enda år.. Och sen skulle man göra matte B och C de följande två åren! Och jag var ingen expert på matematik! Ärligt talat så var jag inte dålig heller. Jag skulle ha klarat matematik A på ett år, men detta var någonting för mattesnillen.

Sen så stämde det mycket väl att andra elever fick byta klass två månader efter skolstarten. Alltså i oktober månad.. Men ändå så påstod personal på skolan att denna möjlighet inte fanns för mig då klasserna var fulla. Jag har i efterhand börjat misstänka att man behandlade mig annorlunda eftersom att jag enligt BUP (Barn- och Ungdomspsykiatrin) led av "marginell mental retardation" samt "Autistiska drag: Icke verbala Inlärningssvårigheter".

Jag kände inte till detaljerna runt denna tid, men har år 2012 när jag läst BUP-journalen läst kring hur mina adoptivföräldrar lät både Sociala och IV-programmet (där jag pluggade vårterminen i årskurs nio) ta del av utredningen som gjordes på BUP i februari-mars år 2006. IV-programmet var en del av Dragonskolan även om lokalerna hölls i en annan byggnad som tidigare tillhört Västra Gymnasiet i Umeå. I samma ögonblick som IV fick del av BUP-utredningen så var det kört med att bli behandlad och bemött som en vanlig individ.

När jag ansökte till Datateknik-programmet på Dragonskolan så ansökte jag som en vanlig kille och bifogade mina betyg. Dessa var tillräckligt bra för att jag skulle ta mig in på linjen - men när skolan senare tagit del av BUP-utredningen som IV hade tillgång till så blev det förmodligen svårt att låta mig byta klass, då jag helt plötsligt inte framstod som en vanlig elev.

Mina adoptivföräldrar tänkte säkert att det var en bra idé att dela med sig av BUP-utredningen till både SOC och IV så att jag kunde få den hjälp som jag då hade rätt till, och så att de kunde se till min specifika situation. Att de över huvud taget trodde på utredningen visar mer än väl att de inte är riktiga biologiska släktingar till mig! Är man så godtrogen och dum att man tror mer på en utredning än på det man sett i 16 år, ja då är det riktigt illa!

Men de tänkte väl att jag skulle TJÄNA på att skolan och SOC fick del av dessa uppgifter.. Så de lurade mig till att underteckna handlingarna där man lyfte sekretessen för SOC och skola, något som jag inte tjänade på i längden. Skolan hade tydligen svårt att hitta en ledig plats åt mig, och SOC gick runt och spred rykten om att jag "lider av handikapp" till elever som jag bråkade med.. T.ex. vid bråk så sa vissa att "bry er inte om honom, han lider av ett handikapp".. Något som bidrog till ännu mer skitsnack! Sociala respekterar inte tystnadsplikten!

Och för övrigt så ansåg jag att utredningen kommit fram till en felaktig slutsats då jag menade att man gjorde det enkelt för sig, genom att dela ut diagnoser till mig och min tvillingsyster - något alla andra tjänade på eftersom vi då blir syndabockar för allt som händer, hänt och kommer att hända! Hade våra adoptivföräldrar förstått detta cyniska spel ifrån psykpersonalens sida så skulle de kanske inte lämnat ut handlingar till höger och vänster. Jag blev lurad av morsan att skriva under - sekretessen hade annars gällt skolan och SOC!

På grund utav adoptivmorsans idioti där hon då tänkte sig att detta skulle ge mig fördelar, så fick jag ingen möjlighet till att byta klass och sociala fick ett argument att alltid se konflikter utifrån synvinkeln att jag var problemet! Det var inte till gagn för mig att de fick del av en felaktig utredning.. Samhället hjälper inte folk som anses "marginellt mentalt retarderade" eller "autistska".. De begränsar dem, skyller på dem och nekar dem skolplatser!!

Med detta sagt så var det helt klart föräldrarnas fel även här till att jag inte kunde byta linje på Dragonskolan till t.ex. samhälls eller liknande. Då de delat med sig av för mig mindre positiva handlingar kring min psykiska hälsa. Jag ansågs fullt normal innan utredningen våren år 2006. Hade inte Dragonskolan fått del av dessa handlingar så hade de fortsatt att bemöta mig som en vanlig kille! Är man inte vanlig i BUP:s handlingar så blir det ett annat och sämre bemötande - som i mitt fall grusade min möjlighet att få byta klass när dataprogrammet var för svårt med alldeles för mycket matematik.


Gällande läxläsning så handlade det om att all tid gick åt till läxläsning, då man skulle hinna minst sju sidor om dagen i matematik - och jag låg 60 sidor efter. Vi hade dessutom en väldigt stor klass med 33 elever och en enda lärare. Denna lärare klarade inte ens av att hjälpa alla eleverna under en lektion! Att göra hemläxor var inget problem för mig, problemet var när det krävdes av mig att spendera ALL min fritid på det.. Jag ville så klart sitta vid datorn också.

Då plugget var för krävande i matematiken samt programmeringen på linjen jag kommit in på, så blev det så att jag istället började att hänga i korridorerna där jag snackade med mina gamla vänner ur hejarklacken Red Roses (de som även ställt upp när det skulle till ny uppgörelse med BB den fjärde maj 06) eller med gamla klasskompisar då flera ifrån Östteg och TC började på Dragonskolan.

Bland annat killen som i årskurs fem slutat Östteg för att börja på särskola på Ålidhem hade börjat på Dragonskolans särskolelinje. Så det blev snack med honom och andra.

Det var valår och det hölls skolval på Dragonskolan i september år 2006. Alla man pratade med skulle rösta på Moderaterna, det var inne att vara Moderat! Även ett då ansett rasistiskt parti fick många röster, partiet hette Sverigedemokraterna! Detta skrämde skolpersonalen på Draggen som nekat SD att komma in på skolan..

Jag sympatiserade med konservativa värden och ansåg att KD var alldeles för slappa i dessa frågor, så jag läste SD:s partiprogram och var fast direkt. Nu ogillade jag rasister som kränker folk till följd av deras etnicitet/hudfärg/ras, det var därför jag inte kunde gilla Nationaldemokraterna eller Nationalsocialistisk Front! ND var som SD fast med fokus på raser och rasbiologi, och NSF var nazister. SD däremot brydde sig inte om ifall du var svart, brun, gul eller vit. Därför såg jag dem som ett vettigt konservativt alternativ!

Det ni läsare inte får glömma är att jag och min syster är adopterade, vi har vuxit upp i Sverige med etniska svenska föräldrar som uppfostrat oss i svensk kultur (det svenska sättet att leva) där traditioner så som midsommar, påsk och jul haft en väldigt avgörande roll!! Även kristendomen hade en avgörande roll i min och min systers uppväxt! Jag var uppfostrad till en pojke och syrran till en flicka, vi var inte uppfostrade på modern feministiskt könsneutralt vis.

Då jag i grunden var konservativ och gillade det traditionella Sverige med dess normer och värderingar, så såg jag SD som ett mer radikalt KD och det passade mig utmärkt. Som de flesta svenskar så var jag färgblind på denna tid. Jag såg på mig själv som en "riktig svensk" med svensk uppväxt och en svensk bakgrund. Hade man svenska föräldrar så kunde man ju knappast bli mer svensk resonerade jag.. Jag tänkte inte att jag var "mörk neger" när jag såg mig själv i spegeln! Jag tänkte att jag var en adopterad svensk - mörk svensk om man så vill.

Och ja, jag ansåg att eftersom att jag delade den svenska kulturen, var uppvuxen i Sverige och hade svenska föräldrar så var jag mer svensk än de invandrare som inte delade den svenska kulturen, som inte var uppvuxna i Sverige och som inte hade svenska föräldrar. Det anser jag fortfarande att jag är om man med svenskhet menar "svensk till sättet".

Hur som helst så tilltalade Sverigedemokraterna mig som parti då det var ett konservativt parti som inte brydde sig om raser officiellt, som värnade "trygghet och traditioner" (värden jag också ville värna) och som ville ta "svenskarna först". Naturligtvis stödde jag tanken om att svenskar borde få gå först i alla lägen, men bara så länge jag själv ansågs svensk naturligtvis!

Sverigedemokraterna var kulturrasistiskt. De gillade inte utländska kulturer och ville tvinga alla att bli assimilerade till den svenska kulturen alternativt flytta ur landet om detta inte passade! Jag var lika misstänksam som vilken annan svensk gentemot främmande kulturer. Jag kan erkänna att jag såg med samma ögon på islam som de flesta andra i detta parti! Och varför skulle jag inte göra det? Jag var inte invandrar ifrån en annan kultur.. Jag var uppvuxen i den svenska! Som adopterad tvingades både jag och min syster att växa upp i Sverige under den svenska kulturen, vi fick aldrig välja ifall vi ville växa upp här eller i Brasilien - och då vi var bebisar när vi kom hit så hade vi ingen erfarenhet eller kunskap om den Brasilianska kulturen, det brasilianska språket eller dylikt. Allt vi kände till var SVENSKT.

Då vi tvingats till anpassning redan som bebisar så var det ingen större grej att tycka att andra som kommer hit borde anpassa sig och assimileras till det svenska - likt vi gjort. Jag hade alltså synen på mig själv som svensk, delade de traditionella svenska värdena med svenskar och ogillade annorlunda värden än de traditionellt svenska. Sverigedemokraterna blev därför mitt parti att föredra!

Jag var aldrig medlem i Sverigedemokraterna så som diverse handlingar nämner ifrån domstolen.. Jag var medlem i SDU som var deras ungdomsförbund! Skillnaden var den att man gick med helt gratis och behövde bara skriva upp sig så fick man ett medlemskort och deras tidning varannan vecka. Jag betalade aldrig för medlemskap i SD. Medlemskapet gick ut varje halvår och jag var enbart medlem hösten 06 - jag minns att jag gjorde i ordning femhundra brev inför valet samt postade affischer. Utöver detta så har jag aldrig varit aktiv som medlem- mest för att SDU inte var etablerat i Umeå innan år 2013! Jag har dock även efter hösten 06 sympatiserat med SD på Flashback och andra ställen, det var först år 2013 som jag ändrade mina sympatier efter att ha förstått verkligheten kring strukturell rasism (vardagsrasism) som inte alltid är så synlig, och insett att jag och min syster är offer för denna liksom flertalet invandrare.. Jag blev medlem i SDU på nytt år 2010 och var det farm tills år 2013 - fortfarande utan att vara aktiv då de inte etablerat sig i Umeå kommun.

Tilläggas bör kanske att mitt kändisskap på Flashback forum ytterligare bidrog till att stärka mina dåvarande åsikter - jag upplevde att jag fick stöd och var populär när jag uttryckte mig så som jag gjorde runt denna tid - på Flashback forum.

En rolig detalj är att jag blev erbjuden att kandidera till Kyrkofullmäktige i oktober år 2012 eller år 2013. Men jag befann mig i en för uppdraget omöjlig situation just då och tvingades tacka nej.

År 2014 under valrörelsen så försökte lite folk att kuppa in mig i Umeå kommunfullmäktige genom att skriva mitt namn på tre valsedlar, men det gick inte vägen tyvärr. Även om jag inte längre är intresserad av att sitta för SD i kommunen så hade jag gärna suttit som en vilde bara för att reta de andra i kommunen som gett mig förvaltare och dylikt!

Jag var förövrigt inte SD-sympatisör innan sommaren år 2006. Men jag retade upp folk ändå pga mina antifeministiska och homofobiska åsikter som jag spred på apberget med start säkert redan 04 eller 05. Det var dessa som ifrån början gjorde min användare "mr_nygren" ökänd. Idag är jag fortfarande en motståndare till feminismen i Sverige, men är inte lika homofobisk som på den tiden.

Det var typiskt personalen på Barnpsykiatrin och då särskilt Sibylla Lindgren att utmåla allting utifrån att det var hos mig problemen fanns! Jag har svårigheter att förstå, jag har svårigheter att sätta mig in i, jag har svårigheter att ta andras perspektiv, jag har en retardation, jag förstår inte bättre, jag kan inte se verkligheten och så vidare genom hela journalen!!?

De andra vita svenskarna som jag bråkade med då? Nej, de hade visst inga svårigheter värda att nämna. Varenda bråk har ju alltid enbart en som tryter eller hur?

Hon gjorde det djävligt enkelt för sig själv, för skolan TC, för kommunen, för sina kollegor och för föräldrarna som ville ha "avlastning". De enda som fick det jobbigare av hennes skriverier var mig och syrran! Hon var inte ensamt skyldig på barnpsykiatrin- men av 81 felaktigheter så stod hon för 58 st av dem..

Och faktum är att hon var en av de mest pantade där. Bland annat när skolkuratorn på TC anklagade mig för "sexuella trakasserier" mot tjejer i sjuan så fick hon för sig att "hans systers skyddsbehov måste utredas" eller liknande citat. Som om jag skulle ha utsatt min egen syster för sexuella övergrepp?! Och Elin "Åkiz" Åkerlund spred ryktet att vi haft incest. Man tycker att vuxen personal bör tänka ett steg till och inte tro på allt de hör!!

I skolan går det rykten, småtjejer lever på att sprida rykten om folk - och en vuxen kvinna förstår inte bättre än att skriva ner dessa rykten i en djävla journalhandling innan jag blivit åtalad eller något? Det är ju helt sjukt. Och det är kränkande. Tyvärr kände jag inte till detta innan jag läste i journalen år 2012, annars hade jag stämt henne för ärekränkning på denna punkt.

Enligt min syster så blev hon utfrågad om ifall jag sexuellt utnyttjat henne.. Bara tanken är en ärekränknig av min person! I praktiken så är större delen av innehållet i journalen både ärekränkning och förtal. Och det är enbart på grund av preskription som de inte blivit stämda!

Angående individuella programmet så blev jag inskriven där igen när jag hoppat av Dragonskolans Datateknikprogram. Men denna gången så var jag bara där för att försöka att skaffa en praktik så större delen av veckorna spenderades hemma framför datorn. Jag var ytterst lite på IV.

Jag hänvisar till mina rättelser angående felet.

 Föräldrar ska för fan klara alla möjliga frustrationer som de kan bemöta i sina barns tonår. Vi var inte jobbigare än andra tonåringar, och de var oerhört patetiska som inte kunde hantera oss - när andra kunde hantera drogmissbrukande barn och barn som blev placerade på behandlingshem. Något som aldrig drabbade mig och syrran under 06 och 07 till följd av att vi inte var nog jobbiga.

Och föräldrarna tillrättalade aldrig vår "miljö". De tog oss ifrån vår miljö och fick oss placerade i en sämre miljö, där man inte är normal.

Och här har vi diagnosen ASPERGERS SYNDROM, som Kurator/Psykoterapeut Sibylla Lindgren antecknade in i min journal 061124 - helt utan stöd i min utredning!
Min utredning hade visat att jag enbart uppfyllde tre kriterier av de sex som behövdes för att man skulle anses lida av Asperger. Psykologutlåtandet av Psykolog Per Höglund hade också hamnat i samma slutsats att jag "inte till fullo" uppfyllde kriterierna för en asperger-diagnos!

Trots utredningarnas resultat så antecknade Sibylla att jag led av Asperger.. Något som så klart SOC fått del av senare med resultatet att jag blivit anklagad för att vara en aspergare av dem och senare andra!! Och är man en aspergare så behöver man ju SoL-team, Förvatlare osv.. Allt för att hon skrev dit en falsk diagnos som jag inte uppfyllde kriterierna för!!?

Sibyllas intresse av att förstöra för mig och framställa mig som en aspergare gick före det faktum att utredningarna bevisat att jag inte led utav aspergers syndrom! Och dessutom med hänvisning till regeln i psykiatrins handbok för diagnoser, där det står att ifall beteendet beror på livserfaranheter så skall man inte utdela en diagnos - så menar jag att jag knappt led av autistiska drag. Mitt beetende var resultatet av livserfarenheter och ingenting annat.

Men Sibylla och andra inom barnpsykiatrin nöjde sig inte med den förklaringen (eftersom att det innebär att samhället har problem med mobbning och rasism), nöjde sig inte med utredningsresultaten (då de bevisade att jag inte var ett så allvarligt fall och enbart ansågs uppvisa enstaka symptom av diagnosen) utan skulle tvunget kladda på mig en fullständig asperger-diagnos..!!

Ifall utredningarna inte visade det Sibylla ville att de skulle visa så tar hon sig rätten att skriva dit ett annat resultat ändå.. Så kan man inte göra? Det är helt sjukt. Och det har lett till att det blivit en dominoeffekt där Sibyllas skrivelse lett till att läkare på Vuxen/Rehabpsykiatrin skrev in samma diagnos i sina handlingar.
Vilket har lett till att en massa beslut tagits i domstol och inom Vuxen/Rehabpsykiatrin under perioden 09-2012 baserat på att jag skulle ha lidit av "aspergers syndrom", något jag egentligen inte led av enligt utredningen ifrån BUP!

Den enda utredningen som jag genomgått utöver BUP-utredningen ifrån 06 är rättspsyksutredningen daterad år 2012. Denna utredning kom i praktiken fram till samma slutsats som utredningen på BUP, där jag bedömdes lida av "Autistiska drag: Icke verbala inlärningssvårigheter", minus den "marginella mentala retardationen"- som ströks då jag presterade bättre på IQ-testerna denna gång. I min RPU daterad år 2012 så har utredare ifrån rättspsykiatrin i Huddinge skrivit att jag blivit utredd på nytt på Vuxen/Rehabpsykiatrin av läkare där som skall ha ställt diagnosen "aspergers syndrom" på mig..

Detta stämmer inte!!!

Jag blev aldrig utredd på nytt inom Vuxen/Rehabpsykiatrin! De bara läste i BUP-journalen som de fick tillgång till (då min adoptivmoder ännu en gång fått mig till att skriva på handlingarna om att lyfta på sekretessen och lämna ut handlingarna till vuxenpsykiatrin, detta skedde 08 innan jag hade koll på vad som stod skrivet i BUP-journalen) när jag överfördes till Vuxen/Rehabpsykiatrin. Minst tre olika läkare på vuxenpsykiatrin har skrivit i olika intyg och handlingar att jag lider av diagnosen aspergers syndrom, men det gjordes aldrig en ny utredning av dem eller av andra som jobbar inom vuxenpsykiatrin.

Man grundade denna diagnos helt och hållet på Sibyllas skrivelse i BUP-journalen, en skrivelse som skrevs ner en gång till på den sista sidan av BUP-journalen- och jag är säker på att Vuxenpsykiatrin läst den sidan och sedan bara skrivit "asperger". De tog sig då inte tid att läsa igenom den gamla utredningen som kommit fram till ett annat resultat.

Den "marginella mentala retardationen" var måhända också felaktig redan år 2006, och har förmodligen också bidragit till alla dåliga beslut under åren fram tills den nya utredningen i juni år 2012 blev gjord. Men oavsett om denna stämde eller ej under 06 så finns det en väsentlig skillnad mellan den diagnosen och "aspergers syndrom" - och den skillnaden var att retardationen styrktes av mitt dåliga resultat på testerna år 2006, där aspergers syndrom inte stöddes utav några tester eller utredningsresultat!

Så man kan med det ovan sagda lätt anse att Sibylla Lindgren orsakat en hel del problem för mig genom att skriva in "aspergers syndrom" i min journal - utan stöd av en utredning i ryggen. Problem som lett till att jag förlorat sex år av mitt unga vuxenliv (enbart fem år kvar tills jag är 30 år gammal), och som skulle kunna leda till att jag förlorar ännu fler år eftersom att beslut som tagits innan RPU:n 2012 fortfarande gäller..
Lagd dom gäller, och det ändras inte per automatik för att en ny utredning görs! Jag kanske inte anses marginellt mentalt retarderad längre, eller som en aspergare - men besluten om stöd, förvaltare och så vidare gäller fortfarande!

Så i praktiken så är man dumförklarad fortfarande även om diagnosen plockats bort. Det känns således inte som om diagnosen är borta -då domstolen inte känner till detta liksom samhället behandlar mig likadant som innan år 2012 vad gäller mina rättigheter att själv bestämma över mitt liv och dylkt. Att ta bort diagnosen räcker inte, man måste även upphäva besluten som grundar sig på diagnosen!

Så Sibylla har verkligen saboterat genom att skriva in "aspergers syndrom" i min BUP-journal..


Rättelser av felen ni ser i inlägget ovan kan ni hitta här:
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2012/10/fel-i-bup-journalerna-81-fel-fel-nummer_14.html


Neuropsykiatrisk Anteckning av Kurator Sibylla Lindgren, daterad 2006-02-03 kl. 10_00:

Visar att jag fick mitt första neuropsykiatriska utlåtande av BUP i början av februari år 2006, och att de bedömde att jag bara uppfyllde 3 kriterier av de 6 man behövde för att anses lida av diagnosen Aspergers syndrom eller alternativt Autism:
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2015/02/2006-02-03-kl-1000-neuropsykiatrisk.html


Psykologutlåtande gällande min Neuropsykiatriska Utredning, daterat 2006-03-13 kl. 08:59:

Innehåller även anteckningar ifrån tiden just innan utredningen blev klar samt en Sjukgymnastanteckning ang min motorik- visar de diagnoser jag fick år 2006 under mars månad och hur psykologen resonerade:
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2015/02/2006-03-13-kl-0859-psykologutlatande.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar