Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 12 mars 2015

Det är självklart att Palestina inte väljer Sveriges sida framför Saudiarabiens sida - och Sverige är inte "världens riddare för mänskliga rättigheter" när de skriker om andra länders problem på området!! Har Sverige sopat rent i eget hus eller inte..?


 Eric Erfors är verkligen efterbliven när man läser hans artikel/debattinlägg i Expressen angående de senaste skeendena kring Saudiarabien och Sverige.. Jag tänker kommentera större stycken på min blogg framöver, men kolla in denna mening:

"Nåväl, de mänskliga rättigheternas riddare på jorden betalar ut miljardbelopp i bistånd till ett Palestina som självt ägnar sig åt olika former av övergrepp."

Vilken självgod bild av Sverige har KARLN egentligen? "De mänskliga rättigheternas riddare på jorden"... Tillåt mig att både le och skratta på samma gång...
Att Sverige är världsbäst på att kritisera andra länders brist på mänskliga rättigheter innebär INTE att de är världsbäst på att skydda de mänskliga rättigheterna här hemma i Sverige!

Vi adopterade får våra mänskliga rättigheter kränkta, invandrare blir kränkta, handikappade blir kränkta och flera andra grupper i Sverige får sina mänskliga rättigheter kränkta! Att gapa om andra länders problem ser bra ut och fungerar som en täckmantel.. Men de egna problemen då Eric Erfors?
Polischefen som våldtog en kvinna hade en liknande strategi där han arbetade extra hårt mot våld mot kvinnor och för kvinnors rättigheter.. Han blev inbjuden som talare och hedersgäst flera gånger av feminister på olika event! Denna strategi fungerade för honom mycket väl:

Genom att spela en förkämpe för feminismen och kvinnors rättigheter så kunde polischefen (Göran Lindberg?) lura sin omgivning att han tog dessa frågor seriöst och därmed var ett föredöme för kvinnors sak- och hans egna våldtäkter och brott mot kvinnor kunde då pågå utan misstanke eftersom att vem misstänker någon som "kämpar för kvinnor så hårt som honom"?
Sverige kör samma strategi internationellt när det kommer till antirasism, tolerans och kampen för mänskliga rättigheter. Visst, det finns de som är seriösa i sin kamp!! Men det är uppenbart att politiker som Wallström bara kör med ett skådespel för gallerierna - detta oavsett färg på partiet. Att Alliansen inte kör detta spel är för att de tänker på kapitalistiska intressen först och främst och på vad som gynnar storföretagen. Men sossarna tänker på vad som ser bra ut utåt sett?

Så genom att skrika högt om Saudiarabiens brister inom området mänskliga rättigheter så vill den svenska regeringen framhäva Sverige som ett land som tar dessa frågor seriöst - men vi vet ju hur seriöst de tar de brister i de mänskliga rättigheterna som drabbar oss adopterade och många andra... Det prioriteras knappt!
De slänger sten i glashus, glömmer att sopa rent innanför egen dörr först..

Och att Palestina inte tar Sveriges parti är ju självklart! De är ju i beroendeställning till Saudiarabien. Om Palestina valde bort Saudiarabien mot Sverige så skulle Saudierna sluta stötta Palestina i det verkliga livet på plats i Mellanöstern och det vore skadligare för Palestiniernas intressen. Dessutom så har Saudierna makten att påverka alla 22 medlemsländer i Arabförbundet.. Att inte välja Saudiarabien är som att inte välja alla länder i Arabförbundet.. Och varför skulle Palestina ta lilla Sverige före 22 länder?
Palestina är inte ett internationellt erkänt land. Detta gör att de är extremt beroende av de 22 andra arabstater som är erkända, då de har en fiende som är mycket mäktig i Israel. Skulle de välja avlägsna lilla Sverige före alla sina grannar? Knappast.. Det vore självmord!

Och Sverige erkände inte Palestina av omtanke till palestinierna.. Man hoppades istället på att därmed få de 22 medlemsländerna i Arabförbundet att stötta Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd. Allt var ett cyniskt politiskt spel. Sverige skulle aldrig på plats hjälpa Palestina med vapen eller trupper. Jag gissar på att något av de 22 medlemsländerna i Arabförbundet kan tänka sig att göra detta om Israel går för långt.
Visst, man kan tro att Sverige bara bråkar med Saudiarabien, men Saudierna har en ledande position som den stormakt de är i Mellanöstern så de kan påverka alla andra att ta ställning mot inte bara Sverige- utan även Palestina om Palestina skulle välja Sveriges sida av någon outgrundligt dum anledning.

Eric Erfors verkar lida av naivitet, godtrogenhet eller storhetsvansinne. Sverige är verkligen inte "världens riddare för mänskliga rättigheter".

Börja på hemmaplan och värna våra mänskliga rättigheter i så fall Sverige...!

http://www.expressen.se/…/ar-det-har-tacken-for-allt-pales…/#

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar