Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

måndag 31 mars 2014

Negerboll har jag hört någon enstaka vara upprörd över men jag anser att det beror på att de missuppfattar skämtet med könsdelarna.

Negerbollar eller chokladbollar?

Just "negerboll" anser jag inte vara rasistiskt.

Jag har aldrig någonsin känt mig kränkt av att det ordet använts och jag har använt det själv.

Men när någon kallat mig neger däremot så har jag känt mig kränkt!

Negerboll är ju lite parodiskt egentligen..:

Tänk er vad mannen har under sin stake? Säger man "negerboll" så menar man "svartas bollar" på ett lite skämtsamt sätt. 

Det som i min mening inte gör ordet rasistiskt är ju att vem fan vill äta "pungkulor", att man kallar delikatessen för negerboll är ju lite snuskig humor.

Självklart är ordet "neger" kränkande, men ur det sammanhanget att den som äter chokladbollen/negerbollen faktiskt äter en "svart pungkula/svarta bollar" är ju bara vidrig humor när man tänker efter.

Sen är det ju ingen skillnad på svart eller vit pungkula. 

Men det är som ett dåligt skämt som funnits i alla tider, och det som gör det i min mening inte speciellt rasistiskt är att det är som ett dåligt skämt och används oftast inte för att kränka någon.

Sant är att det är rasistiskt om man uttalar ordet i syfte att såra svarta människor. Men till skillnad mot att kalla en annan människa för neger i syfte att kränka och vara nedlåtande mot denna, så brukar man säga negerboll inte om en annan person utan det syftar på att kakan är "rund och brun som en negerboll" (ja, det man har där nere).

Tror inte att mörkhyade är så överkänsliga egentligen.

Ett annat mer tydligt exempel på svensk överdrift är "pepparkaksgubbar".. Finns väl ingen som tar illa upp av pepparkaksgubbar.. När jag var liten var jag antingen det, tomte eller stjärngosse och hade inte en tanke på att det skulle vara kränkande.

Ordet "neger" i ordet "negerboll" är självklart fortfarande ordet "neger". 

Men jag tolkar det hela som ett gammalt skämt från svensk sida.

Pepparkaksgubbar ser ut som svarta litegrann men jag tror inte att det är kopplat till rasism? Har inte hört någon mörkhyad vara upprörd över pepparkakor. 


Negerboll har jag hört någon enstaka vara upprörd över men jag anser att det beror på att de missuppfattar skämtet med könsdelarna.

1 kommentar:

  1. Tipsar om: http://motargument.se/2013/01/14/menar-du-att-du-blir-upprord-om-nagon-sager-negerboll/

    SvaraRadera