Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

måndag 17 mars 2014

Hudfärgen skapar INTE vinnare och förlorare

http://www.svd.se/kultur/hudfargen-kan-gora-oss-till-vinnare-och-forlorare_3366490.svd

Hudfärgen skapar INTE vinnare och förlorare, men den vita makteliten ger fördelar till andra vita och det skapar vinnare och förlorare då man strukturellt diskriminerar och håller nere invånare och medborgare av annan hudfärg. 

(Byt ut hudfärg mot ras och ni ser att det är rent rasistiskt att påstå att "rasen/hudfärgen skapar vinnare och förlorare", det är ungefär som att säga att de med vit hudfärg per automatik blir vinnare för att de är vita/är av vit ras. Och det finns många mörkhyade som är minst lika intelligenta. Nej, det handlar om att vita inte stöter på dolda hinder från makteliten inom den svenska byråkratin som är till 99% vit.)

"Jag är rädd att det också normaliserar ett kollektivt rasbegrepp som ”vit”, och att det blir en politisk kraft, där människor bisarrt nog kan göra gällande att de har något gemensamt på grundval av att de är ”vita”. "

Ingen fara.. Jimmie Åkesson med mera har ju redan börjat med det. Och de som tystar rasifieringsdebatten pratar säkert mycket om "vita" som grupp i det fördolda, och bidrar till att mörka diskrimineras.

Att samer, invandrare och svarta beskrivs med dessa termer är ju för att man skall kunna peka ut de utsatta grupperna. Att man inte pekar ut majoritetsbefolkningen som de "vita" är ju för att man vill väl inte skapa en enhetlig grupp baserat på vithet. 

Majoritetsbefolkningen har ju "svensk" som beteckning istället. När man pratar om "svenskar" så menar man oftast dem.

Just gruppen "svenskar" har möjlighet att innefatta alla grupper i samhället så ett mål borde väl vara att utvidga gruppen svenskar. Men då måste alla rasister besegras först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar