Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

fredag 21 februari 2014

Istället för att visa förståelse så visar vita svenskar ofta total oförståelse för rasismen.

 http://rummets.se/blog/var-ar-du-ifran-egentligen-mina-tankar-som-adopterad/
 

Mycket välformulerat och bra inlägg!

Jag och min syster vet precis vad hon snackar om.

Istället för att visa förståelse så visar vita svenskar ofta total oförståelse för rasismen. De vita svenskar som befinner sig i maktpositioner givetvis.. De pratar istället om lättkränkthet, inbillning och känslighet.. Kanske sociala handikapp! Att man missförstår andras välmenande sociala signaler..

Ja, egentligen så blundar de alla för den rasism som finns i samhället och vi är inte lättkränkta m.m. utan vi är offer för rasism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar