Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 4 september 2013

Agenttråden- Om en tonårskille blir nedslagen, rånad och får sin moped förstörd skulle det bli rubriker samma dag i den lokala pressen, i umeå verkar ingen reagera, är sånt här vardagsmat för V eller står han upp trots sitt nederlag?

2007-03-15, 17:40
Sam Lowry skriver:

Jag bor i en större stad än Victor. Det hade inte spelat någon roll vem brottsoffret varit, men om en tonårskille blir nedslagen, rånad och får sin moped förstörd skulle det bli rubriker samma dag i den lokalapressen (www.vk.se i ume, bra nyhetsuppdateringar i övrigt dock..). Visade det sig att killen blivit utsatt för liknande saker förr eller att förövarna begått såna saker skulle lokaltidningarna skriva följetongar av uppföljningar och åtgärder skulle tas. Det har flera gånger de senaste åren varit skriverier om såna saker och det har aldrig fått fortgå.

I umeå verkar ingen reagera, är sånt här vardagsmat för V eller står han upp trots sitt nederlag? Folk har sett honom gå omkring blåslagen, bekommer det honom inte eller är han van?

 Folk i ume (vuxna, mammor, pappor, släkt, vänner, grannar, skolanställda, kommunanställda.. både pga personlig inblandning/beröre eller för nöjes skull..) måste ha sett och läst tråden vid det här laget, Victor lär knappast lämna in en polisanmälan för egen maskin, tar ingen tag i saken? Inte kan väl alla umebor vara lika kalla? Det måste väl finnas några antagonister till de som haft med victor att göra tidigare och vill kasta smuts på dem, ett ypperligt tillfälle nu, materiel mm finns i tråden. Hur fick det bli så här? Skandal på gång? Tråden ger mig den bilden. Med reservation att tråden gör ytterligare någon oväntad twist, såna har vi sett men det känns som allt stabiliserats..

Victors syn på läget? Många skriver att de har kontakt med honom och han läser säkert här. Hur mår han, hur har tråden påverkat hans känslor. Faktum är att det finns någon typ av oskriven paragraf här på fb som gör att han kan stoppa tråden.

Hur som haver har jag en sak klar för mig, det finns de som känner sig förbannat obekväma för att den här saken får publicitet, hoppas det bara är lugnet före stormen som gör att de kan sitta och läsa här.. sveper nordan in och det luktar skunk vet man vart det kommer från.. ume..

Victor; håll huvudet högt..


edittillägg: exempel på nyhetsvärde enligt vk:


Umeynglingar åtalas för flera brott
Två 17-åriga unga män från umetrakten stal i september kontanter och en mobiltelefon från ett omklädningsrum i Storsjöhallen i Holmsund. Nu åtalas de för stölden.

"Ingen misshandel eeller rån, bara allvarliga umebrott som stöld."

Umebo bröt sönder torkarblad
En 27-årig umebo åtalas för skadegörelse. Han ska, förra sommaren, ha brutit sönder ett torkarblad på en bil parkerad vid Ica Maxi.

"Vojne vojne.. tur de, vk alltså, har riktiga nyheter att skriva om(han hade cannabis på sig också, står i artikeln)"

Skadestånd till hotad grannkvinna
En 31-årig kvinna på Mariehem i Umeå, som hotat en gannkvinna, döms av Umeå tingsrätt att betala ett skadestånd på 5 000 kronor till denna. Däremot frias hon från åtalet om misshandel.
Kvinnorna umgick, men den 31-åriga kvinnan irriterade sig allt mer över grannkvinnan. En kväll i augusti i fjol kulminerade irritationen i ett ordkrig. 31-åringen har erkänt att hon uttalat hot. Däremot går åsikterna, såväl hos de inblandade som vittnen, isär vad gäller en eventuell misshandel. Eftersom kvinnan inte tidigare varit kriminellt belastad väljer tingsrätten därför att fria henne. Förutom skadeståndet ska hon betala 500 kronor till brottsofferfonden.

 "Se så mycket de skriver om den stackars hotade kvinnan. Tänk om hon dessutom blivit nedslagen, spottad på, rånad, fått sina ägodelar sönderslagna och blivit hotad.. försdtå hur mycket som hade skrivits då.. men inte en rad om att en tonårskille har för vana att bli utsatt för sånt här.. inte så länge han matar tidiningens apa.."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar