Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

måndag 26 augusti 2013

Agenttråden- /dev/jesus ang mig, mobbning och bannen på Apberget bl.a.


Jag sympatiserar absolut med Viktor. Han är en kille som har haft otur och hamnat utanför, och vad jag uppfattar vara systematiskt och utbredd mobbning från andra Ume-bor anser jag vara förjävlig.

Att han tar anti-depressiv medecin är inte heller något som gör att han förtjänas kallas ett psykfall osv, jag vet flera som tar samma medicin som honom och det är inget konstigt med det. Vissa har svårt att tygla sitt humör bara (tänk dig en brud med konstant påtaglig PMS liksom), och de som trackar honom för det är jävligt låga och framförallt okunniga människor.

Dock, om Viktor sagt saker som faller utanför vad som är lämpligt på Apberget och efter flera tillsägelser blivit bannad så är det väl inget mer med det? Att vara medlem på Apberget är inte en mänsklig rättighet. M.a.o.: lägg ner jakten på den admin på Apberget som bannade honom. Försök istället komma på mer konstruktiva mål med denna tråd, som jag mer och mer tycker har börjat tappa fokus och fotfästet.

Jag föreslår istället att Viktor börjar hänga på forum med lite mer öppensinniga människor och mindre känsliga admins. Exempelvis här på FB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar