Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

lördag 13 juli 2013

Agenttråden- Systemcepe om solskenshistorien Agenttråden!:


Jag tycker att hela grejen har blivit en solskenshistoria.

Viktor har blivit mobbad och på så sätt har hans psyke blivit tämligen uttänjd, om än inte till en galnings nivå - men nu sätts hela motangreppet åt. Många här på Flashback räddar faktiskt en ung kille som blir mobbad, genom att sätta dit hans mobbare och utsugare (slynorna)! Det är faktiskt hedersvärt! All eloge åt er!

Dock har Arbetarbroder sagt att det här kan ställa till med problem för hans självkänsla. Att den kan bli FÖR hög.. och då vet man inte vad han kan hitta på.

Men som jag ser det, är det hela hans plågoandars fel; som slickar på hans bandspelare; som lurar honom på pengar; som slår på honom; som driver honom till kissmösseincidenter där urin flyger åt alla håll och kanter; som helt enkelt mobbar honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar