Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

tisdag 2 juli 2013

"Final Fantasy 7 MOD" walktrought på Youtube!- Historien bakom! (07-08)

Battle-modellerna av huvudkaraktärerna i spelet Final Fantasy VII finns utanför striderna!

Skrevs den 16 juni 08:

Jag har moddat min PC- version av spelet Final Fantasy 7 och kört igenom hela spelet i det formatet. Grejen är den att jag har filmat spelet när jag spelat det med hjälp av en så kallad game recorder (den jag använde hette "ZD- Recorder") och för alla som vill se olika scener från det klasiska spelet FF7 i moddat format så uppmanar jag er att kolla in mina youtube filmer från när jag spelar spelet!

Bakgrundsinfo om Final Fantasy 7 och hur jag fick det i min ägo:

Spelet släpptes 1997 till Playstation 1 och senare under året även till PC. Spelet var det absolut första att använda sig av 3D grafik och de som upplevde spelet när det kom trodde förmodligen inte sina egna ögon! Karaktärerna var uppbyggda av små chibi- liknande modeller när de rörde sig på världskartan och inne i olika städer, karaktärerna hade stora block till händer och fötter men såg rätt söta ut!

I strid däremot så var modellerna till karaktärerna betydligt stiligare och man såg händer och fötter mm utan problem. I den originella PSX versionen så var spelet rätt suddigt i strid och så, däremot så ordnades grafiken till i PC- versionen så att man kunde köra med en bättre bakgrundsgrafik och så. I PC- versionen var det alltså möjligt att förbättra grafiken.

Spelet var dock släppt för den tidiga Windows 95 PC:n, och man kan ju helt klart säga att spelet var så krävande på en 95a att man fick finna sig i den suddigare grafiken om man ville spela utan lagg! För att göra det möjligt med bättre grafik så försämrade man ljudet till MIDI, man ville inte ha både bra grafik och bra ljud eftersom att 95an inte beräknades klara av så krävande spel på den tiden. Man ville ju att de som köpte spelet skulle kunna spela det också..

Iallafall, jag köpte min PC- version av FF7 som 6åring 1997 efter att ha spelat ett demo hos min dåvarande bästis och inspirerats av det demot så mycket att jag inte kunde låta bli att köpa hela spelet. Jag förvånades över att det var hela fyra CD-skivor stort (PC- versionen har fyra cd- skivor, den första är installationsskivan). Jag började naturligtvis att installera spelet så fort jag kommit hem från affären och pappa skötte allt som hade med installationen att göra eftersom att jag var så liten på den tiden att jag inte visste hur man installerade spel. När spelet var installerat och startat så ställdes jag inför nästa problem: ALL TEXT VAR PÅ ENGELSKA!

Jag kunde inte ett ord på engelska i den åldern och när jag spelat spelet hos min dåvarande kompis så hade jag bara spelat strider, dessa består av enkla spalter som Attack, Magic, Items, och dessa förstod även jag mig på i den åldern. Jag tog mig ingen vart i spelet och farsan översatte de första meningarna åt mig, det visade sig dock snabbt att det var så mycket text i spelet att farsan omöjligt skulle kunna översätta allt utan att få sitta där i stort sett under all tid som jag spelade, detta var omöjligt så jag fick försöka klara mig vidare trotts att jag inte förstod ngn engelska. Jag minns att jag bjöd hem minst två dåvarande kompisar som kom och hälsade på. Den ena bodde nära mig och jag hade varit med honom som liten eftersom vi bodde nära varandra, den andra snubben var storebror till en tjej som min syrra kände och därför hade jag även kontakt med honom. Ingen av dessa verkade gilla spelet så de drog väldigt snabbt!

Där var man då alltså ensam igen, fortfarande fast på samma plats i spelet då man inte visste vad man skulle göra.. Jag lyckades dock ta mig vidare fram till den fösta bossen efter att jag upptäckt en nästan osynlig trappa (långt avstånd till trappan), men bossen visade sig ha enormt farlig stråle kallad ngt i stil med "Lazer beam" och Cloud och Barret (som man spelar som i början av spelet) dog hela tiden! Det var enormt frustrerande.. Jag bad dock bästisen att komma förbi (han var lika gammal som mig, men kunde en del engelska), han förstod direkt att man skulle klicka på Items och sedan på Potions, när vi så började använda oss av Potions så klarade vi bossen utan problem. Sen minns jag att vi satt och spela länge, eller iaf tills man stöter ihop med bossen nedanför Don Corneos fallucka! Väl där så fastnade vi eftersom vi inte insåg att det fanns ett ställe man kunde gå vidare på.

Ja, nu har jag berättat om bakgrundshistorien, jag kan tillägga att jag aldrig klarade mig vidare på flera år (trodde det var omöjligt så jag la ner spelet), sen i 2an eller 3an så var jag nära på att byta bort spelet mot en fjuttig Kizz cd-skiva men farsan fick mig att låta bli, spelet hade ju kostat 500kr!

Några år senare då man lärt sig engelska efter år i skolan och fått andra kompisar än dem man varit med som 6åring så hittade jag spelet som låg och samlade damm i ngn hylla.. Jag tog upp det igen och läste på baksidan, det verkade intressant på nytt nu när jag förstod mig på texten så jag började spela spelet igen på 95an och sen satt jag som klistrad enda fram tills jag fastnade igen, nämligen vid tiden då man ska gå till "The digging site" och leta efter "The Lunar Harp", jag insåg aldrig att man kunde ta sig till stället förrän jag testade ett bra tag senare.. När jag väl kommit igång igen så lirade jag spelet tills det var varvat. Senare fick vi hem nyare datorer som var betydligt bättre än 95an, då installerades spelet på nytt! Jag har säkert kört igenom originalet 5 gånger minst men detta räckte inte, jag var som besatt av den coola karaktären Sephiroth och ville spela som honom.. Tillslut fick jag den möjligheten i form av diverse trainers och mods, men det var i stort sett Sephiroth som bytt roll med Cloud..

Ngt senare, vid 2006 ungefär, så hittade jag ett mod från qhimm- forum som ersatte de gamla chibi-modellerna mot de stiligare battle- modellerna, man kunde alltså använda sig av battle modellerna även på världskartan och i städer. Moden ändrade även de originella tecknade avatarerna mot nya animerade från filmen Final Fantasy 7: Advent Children. Det blev ett jävla jobb att fixa till allt så man kunde spela med de snyggare modellerna, men jag gav inte upp! Tillslut lyckades man men det kändes inte tillräckligt.. Jag ville visa upp spelet för alla som drömmer om en remake av FF7 och mer än gärna skulle vilja se nya och merrealistiska modeller till Cloud och de andra.

Jag började alltså att filma spelet meddans jag spelade det, och jag lade upp nya "avsnitt" dagligen på Youtube! Min användare heter mrnygren där. Detta blev populärt och jag kan säga att jag även idag (dagligen) får nya kommentarer till olika filmer. Det är alltid en ny kommentar till ngn av FF7- filmerna!

Frågor om hur man moddat spelet blev många och man tröttnade på att svara samma sak till varenda en som fråga, därför så skapade jag fyra filmer där jag installerar om FF7 med modden till och allt så att de som frågar mig enkelt kan se filmen istället och förstå hur man gör, vissa klarar naturligtvis ändå inte av bedriften att installera spelet med mod till men jag har försökt visa så bra som möjligt hur man gör och kan tyvärr inte hjälpa till ngt mer än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar