Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 5 juni 2013

Svar på Simons och Marcus kommentarer till mina inlägg!

Bild tagen i november 2012.
Simon:

"Du kanske ska vara försiktig att skriva mer om denna person Daniel, För vad är det som säger att han inte kommer läsa dina blogginlägg!? Så han inte får fler anledningar att bråka med dig, nu när ni tydligen tränar på samma gym dessutom, så kan det ju hända att ni råkas på fler gånger. Det jag skriver är bara av välmening för dig! Lika bra att glömma denna person och koncentrera dig på nuet och framtiden istället :) .
Roligt att du har börjat träna. Sund fysik är alltid bra! ;)

Hälsningar/Simon
"

Agenten:

Hej Simon, det jag postar här på bloggen finns ju redan på Flashback eller beskriver det som funnits där och som är hans motiv när han nu hotat mig på IKSU i söndags den 26 i 5. Hoten på Facebook publicerar jag ju först nu för att bevisa min sak att han har hotat mig under en ganska lång period. Det var dock förvånande att han hotade mig på IKSU i söndags eftersom att han lade ner Facebook-hoten så tidigt som i februari 2012, över ett år sedan..

Det finns inget som säger att han inte kommer att läsa mina blogginlägg. Dock så har han redan anledningar och dessa informerande inlägg om läget och bakgrundshistorien med tidigare hot och misshandel kan vara bra för folk som vill veta allt om varför han hotade mig och evetuellt om det finns en risk, och då hur allvarlig den kan tänkas vara. Jag tror heller inte att vi kommer att råkas igen på IKSU men man kan naturligtvis inte vara helt säker.

Jag förstår att det är utav välmening, men jag insisterar på att historien måste berättas. Så länge som Flashback.org inte raderar tråden som är synlig för alla så kommer han ju att vara sur oavsett om jag skriver här eller inte.

Jag hade i praktiken glömt den här snubben. Men det är uppenbart att han inte glömt mig, och när han hotade mig så blev allt det gamla intressant topic igen. Om han tränger sig in i nuet så måste han nedkämpas via rättssystemet och det är därför jag gjort en polisanmälan. Det är dags att få ett slut på hans hot.

Tackar, jo jag vill bli större fysiskt.

Marcus:

"HAHAHA!

Victor för helvete, " band knöts " " vänskap " kom igen nu kompis, du verkar ju ha grova signal svårigheter med tjejer för det verkar ju som att banden kapas o tjejkompisarna kastar dig under bussen vid första prövningen. Pass på dom varför ska DU hjälpa dom? Vad fan har dom gjort för dig? Är du kristen o därför känner att du måste?

Du tycker inte t ex att tjejer som Ilona och Marie förtjänar att behandlas illa? Seriöst det kallas KARMA, tänk på saken! Hur fan tror du hon mår nu när hela Sverige vet att hon blev borrad av trettio åriga araber i femton års åldern XD HAHA!

Tycker du verka limma fast på personer något helt otroligt trots att personerna i fråga behandlar dig som skit, förnedrar dig o verkar typ trampa på ditt hjärta?

Sen släpp den där tattaren, han ser ut som arketypen för en blivande piss bosse på alkis bänken, om du bakar undan o låter han leva sitt liv så kommer han förstöra det helt själv enligt alla naturens lagar. Inte för att vara oförskämd Agenten, MEN i dagens eller dåtidens läge så vem fan skulle vara avundsjuk på dig? Du verkar helt vilse. Marie flirta och utnyttjade förmodligen dig som dom vanliga skatorna du dragits till med materiell vinning i sikte? Om jag har fel hoppas jag du förlåter mig det.


Vettifan om du svarar på kommentarer, men Viktor som ett nyblivet fan har jag bara 3 frågor,

1, Känner du någonsin att en konflikt helt enkelt kan ruskas av utan att slösa massa energi på dom? Jag menar om du så att säga väljer dina slag? Känns som att ett mail till Daniel där du förklarar situationen med flashback, o helt enkelt ber om ursäkt ( bara för att ) o skriver att du försöker ändra ditt liv, komma i form, fixa gymnasiekompetens o lite nya vänner vore bästa lösningen? Istället för att odla en ny fiendeskap? Snubben är inte värd din tid.

2, Har du nu i vuxen ålder blivit lite bättre på att tolka signaler, samt att t ex avgöra om en person är en positiv eller negativ kraft i ditt liv?

3, Vart ser du Viktor Nygren om 5 år och vad har han klarat av då?

Vore toppen med svar på det sista! Må väl och ta hand om dig // Mvh Marcus
"

Agenten:

Hej Marcus, alltså jag har än idag en vänskapsrelation med Annica. Och under år 2010 så upplevde jag att jag kom ganska nära Linn Forsgren, men jag medger att det ändå snabbt blev små tjafs mellan oss som ledde till att kontakten bröts under sommaren 2011. Ilona verkar aldrig vilja ta ställning vid ett tjafs om hon är vittne, men jag antar att Linn hade stöttat mig men man kan aldrig vara säker. Men för att klargöra en sak:

Marie försökte få sin pojkvän att lugna ner sig genom att säga sanningen att jag ej snackat skit om henne vid tillfället då den anmälda misshandeln skall ha skett. Så Marie gjorde liksom sitt bästa för att lugna ner situationen. Ilona däremot gjorde tvärtom och eggade på Berglin! Man får ha i baktanken att Ilona och Berglin var fulla och att Ilona kan bli elak på fyllan (eller som en ängel) medans Berglin lätt blir våldsam.

Det är sant, jag har egentligen inga andra skäl för att hjälpa brudarna än att de ber mig om hjälp och då har jag känt mig tvungen att ställa upp i egenskap av en gentleman. Men det är sant, de har inte gjort mycket för mig förutom att ibland umgås med mig och festa med mig, Ilona har i och för sig lagat mat åt både mig och henne vid något tillfälle.. Jag har i och för sig hånglat med dem alla, men enbart med en när hon var nykter. Nej, det har inget med om jag är kristen eller inte att göra. Jag har väl alltid varit "för snäll" och lättmanipulerad när det kommer till snygga brudar.

Jag tycker inte att "tjejer som Ilona och Marie" skall behandlas illa. Däremot så tyckte jag sådant vid tiden för en del oförrätter, men inte i dagsläget naturligtvis. När jag satt inlåst i häktet så tänkte jag inga snälla tankar om Ilona för att ta ett exempel, eller när jag blev utsatt av Marie och Linn 07. Men Marie och Linn dömdes, och Ilona och jag har rett ut saker och ting. Jag bryr mig inte om småtjafs över Facebook eller på andra ställen på internet angående vad jag röstat på. Jag blev upprörd över Ilonas beteende när misshandeln då ska ha skett, men den största ilskan var mot mannen som slog. Han behövde inte lyssna på Ilona, och även om han trodde på henne så behövde han liksom inte angripa mig. Men det är klart att man blev sned på Ilona också naturligtvis även om hon inte blev anmäld. Sen kan man ju tycka att svikare, som Linn visade sig vara 2011, är det ena och det andra, men jag tänker inte på Linn längre förutom då jag berättar om det förflutna, eller när jag vill poängtera att hennes skuld inte är betald.

Ilona har säkert mått dåligt över "Den stora tråden om Agenten" på Flashback, men det är gammalt nu. Längesedan hon var 15 år, idag är hon ju 21. Det var rätt komiskt på den tiden hehe.

Jag har en ovana att fästa mig vid personer. Särskilt om det är snygga brudar som jag fått känslor för. Detta för att det är tidskrävande och jobbigt att hitta nya bland annat. Och man tror ju att den man hittat är den rätta. Det är när de behandlar en som skit som man bryter med dem och hänger ut dem.. Men sen kan ödet föra oss samman igen några år senare. I Ilonas fall så har jag fäst mig för mkt tror jag.. Hon är som en magnet, och jag dras till henne ibland..

Jag hade släppt Berglin tills han dök upp och hotade mig.. Och nu är en polisanmälan gällande olaga hot gjord. Ingen är avundsjuk på mig för den sits som jag befinner mig i! Däremot så verkade han svartsjuk (det är en viss skillnad) och rädd för att Marie skulle lämna honom.. Så han hotade mig för att jag skrev raggningsrepliker till henne på skämt.. Tyder på en rädsla, omogenhet och svartsjuka hos honom. Det är klart att Marie aldrig hade lämnat Daniel för mig, men han verkade rädd för det för annars hade han inte hotat mig för att jag skrev till henne?


Okej jag ska svara på dina frågor:

1. Ja, om den andra parten inte har gjort något som är allvarligt, alternativt om den andra parten inte visat att han inte lyssnar på vad jag säger åt honom. Du har tyvärr fel angående Daniel varför jag reagerar som jag gör med polisanmälning och allt.. Jag hade redan år 2011 förklarat läget för honom med Flashback (vilket jag ska bevisa i mitt nästa inlägg som visar konversationer från Facebook år 2011 b.la.). Daniel har varit som en vägg på Facebook och inte tagit in det man sagt. Han la ner hoten i februari 2012 och sen dess var allt glömt. Men sen hotade han mig med samma motiv när vi råkades på IKSU. Så det man sagt till honom har inte gått in.. Nu tror jag ej att vi kommer stöta på varandra igen, men om vi gör det så vet jag nu att han är ett allvarligt hot mot mitt väl och ve eftersom han fortfarande hyser agg och fortfarande är hotfull. Daniel bryr sig ej om mig eller mitt liv, allt han bryr sig om är att "du skall ta bort trådarna på Flashback, jag skiter i vad du säger, annars slår jag sönder dig"...

2. Ja, jag skulle nog vilja säga det. Och brudar som Ilona är en negativ kraft i mitt liv. Dock en vacker och attraktiv negativ kraft och därmed svår att stöta ifrån sig. Dessutom rätt omtänksam när hon bara vill. Men det bästa vore om jag kunde byta mobilnummer och blockera alla brudarna på Facebook. Linn har redan blockerat mig.

3. Jag vet ej.. Det finns många olika scenarion! Men förhoppningsvis är jag en fri man, som är fri från Rättspsyk, förvaltaren och eventuellt även SOL-teamet. Och som då har sitt eget liv i sina egna händer. Kanske är jag och pluggar på Universitetet, eller har blivit invald i kommunfullmäktige för ett eget politiskt parti? Nej, jag vet inte.. Kanske är jag död som en martyr, att jag offrar mig i kampen? Kvar på rättspsyk lär jag ju inte vara..

Hade prövning idag och fick en hel del beröm för de förbättringar som skett, tyvärr räckte det inte för en frigivning. Men det snackades om att jag förmodligen överförs till öppenvården under hösten.

Tackar =), jag mår så väl man kan må på Rättspsyk.

Det är inte så illa, men störande med utegångsförbud..


Marcus:

"Wow tack Victor! Alltså det är sådana här inlägg du skall fylla bloggen med. Positiva inlägg där du vågar låta Victor komma fram.

Läser man detta inlägg ser man att Victor är en djupt reflekterande person, en analytisk person och kanske mest av allt en kämpe. Sen att du dessutom kan vara själv ironisk och ibland känns det nästan som du skulle kunna skratta åt eländet. Förstår ju att det är svårt just nu men senare =)

En grej till jag tänker på en gång är, alltså BUP & SOL team = konstant övervakning av myndigheterna.... vem fan skulle inte bli inlåst då? Tycker dina problem verkar sjukt milda, du kastar en kiss mössa på nån, stål slår in ditt öga och du är psykiskt sjuk? Det är typ som att dom säger att fy dig Viktor som kastade en ofarlig kiss mössa du borde drämt en flaska i huvudet på han istället... Väldigt dåliga signaler dom skickar där.

Helt klart var det en miss av dina föräldrar att dra in BUP & SOL men det var ochså en väldigt övertramp av dig att förstöra din fars bil och sånt. Jag blev riktigt glad av att läsa att du försöker svetsa ihop familjen till hundra igen och att dom stödjer dig fullt ut. Dina föräldrar har SÄKERT gjort en massa misstag ( liksom mina och alla andras ), men du får förlåta dom det. Alla kan inte va lika starka som du hela tiden. Om du tänker på saken har du nog sårat/straffat dom tillräckligt. Man har bara en familj och din verkar trots allt bättre än många andras. Hoppas du bett dom om ursäkt för du har en rätt vass tunga kan jag tänka mig.
"


Agenten:

Hej Marcus?

Det tycker du? Jo, visst kan jag gå in på känsliga ämnen men annars så känns det som att jag är mer inriktad på att peka på saker jag utsatts för än på hur jag tänker och känner. Men jag kommer alltid att besvara vettiga kommentarer till mina inlägg.

Tackar för den analysen =). Jo, jag är inte någon retard som det skrivits på BUP, även om de skrev marginellt. Tycker att dina ord beskriver mig utmärkt. Och ärligt talat så kan jag ibland skratta åt skiten om det är mina egna inlägg jag läser, jag är ganska självgod :P. Men jag skrattar inte åt situationen som jag befinner mig i utan snarare åt all inkompetens och åt allt ironiskt.

Mm, ingen normal eller onormal individ vill vara konstant övervakad av myndigheterna. Och är man konstant övervakad i sitt eget hem av t.ex. ett SOL-team så är risken överhängande att åka dit för vardagliga lagöverträdelser som vanliga medborgare begår varje dag! T.ex. att lämna ett husdjur några timmar längre i lägenheten än vad djurskyddslagen tillåter, det kan leda till djurförbud om man åker dit, och vanligt folk åker inte dit eftersom att de inte har "övervakning" i hemmet. Tänk på de som knarkar i sina hem, de skulle också åka dit om de hade SOL.
BUP är mer ett ställe man besöker till exempel med familjen som barn och då anteckar de om det som sägs på möten, men tyvärr kan de även anteckna saker som skolpersonal ringer och säger över telefon. Men de är inga övervakare, snarare antecknare som antecknar allt de får in om en person och som de tror stämmer. Om källan verkar trovärdig.. Och de är lata nog att inte kontrollera källuppgifterna vilket kan resultera i framtida bekymmer för individen/patienten..

Nu var det kanske inte enbart mitt förflutna som ledde till Rättspsykdomen, även om det bidrog till stora delar.. Det som föranledde utredningen var ju brottet jag begick den tjugoandra maj 2012 när jag slängde in två brinnande näsdukar i ett brevinkast för att tvinga en person (Ilona) att komma och öppna sin låsta ytterdörr. Hon var ju inte precis oskyldig och hade haft flera saker som jag ägde i över fem veckors tid. Men jag bedömdes ha begått brottet "olaga hot, grovt brott" vilket föranledde utredningen.

Sen att utredningen till en tredjedel byggde på gamla journaler som innehöll massor av felaktigheter är och var ju beklagligt, men så är deras arbetsprinciper!.. Så visst, allt det där med mössan och det bidrog till underlaget för min så kallade "allvarliga psykiska störning". Du har läst min blogg och därmed fått läsa om min del och de andras del i ärendena. Utredarna i Huddinge fick bara läsa det som står i journalerna och brydde sig ej om att kontrollera sina källor eftersom de av princip utgick ifrån att de var korrekta. I journalerna står det enbart om vad jag gjort i alla konflikter, och inga andra nämns..

Det kan stå att jag slängt en mössa med kiss på någon annan, men det står ej varför jag slängde den eller att andra kanske utsatte mig för något annat först. Således så är det lätt för Huddinge att skylla mitt beteende vid x antal tillfällen under mitt liv på en allvarlig psykisk störning, när t.ex. händelsen med mössan var orsakad av att en annan elev först hade sönder min Walkman. När man inte nämner andras delaktighet i konflikter så kan man lätt tro att den parten som nämns är allvarligt psykiskt störd.

De tenderar att glömma bort att det alltid är minst två parter om ett bråk.
Och rena anklagelser om sexuellt ofredande tas som sanning och kontrolleras ej med polis eller domstol.. Hade Huddinge inte tänkt att källorna (journalerna) var felfria utan istället tänkt kritiskt så hade de kunnat höra med polisen om det fanns en anmälan upprättad angående de sexuella trakasserierna.. Hade de då fått handlingarna så hade de sett att de inte ledde vidare till åtal.
Istället så skriver de av det som står i journalen och jag beskrivs som en person som begått brotten som jag misstänktes för men som aldrig gick vidare till åtal.

Ganska skrämmande att man kan bli "dömd" via journaler eftersom myndigheter som Rättspsyk i Huddinge tycker att journaler är lika trovärdiga som domstolshandlingar.. Vilket de inte är!


När det gäller det där med hur man på BUP agerade när jag kastat mössan med kiss så håller jag med dig, det hade varit mycket grövre att slå en flaska i skallen på någon.. Men jag antar att kissmössan framstod som efterblivet i deras ögon och därför blev det större än vad det borde ha blivit. I mina ögon var det en omogen handling av en 15 årig ung pojke, inte en efterbliven handling av en lätt retarderad individ. BUP gjorde bedömningen att jag var lätt retarderad. Det är först när jag utreddes av rättspsyk i Huddinge som de drog kopplingen till en allvarlig psykisk störning..

Rätt sjukt va? Att gammalt kan bedömmas som ett bevis för "allvarlig psykisk störning" sex år senare, när det bara bedömdes som "efterblivet" av psykpersonal när det hände.. Att man sen har avtjänat straffet för det där förhindrar inte att det blir en av grunderna till utredningen som används som underlag till domen i ett nytt ärende sex år senare och att man då i praktiken straffas på nytt för samma brott, eftersom man begått handlingen i det förflutna! Mössan blev ju ett ofredande..

En väldigt stor miss av mina föräldrar var det att blanda in BUP och att begära av SOC att sköta min flytt hemifrån. Att anse att jag på grund av diabetes behöver ett SOL-team.. De glömde helt bort att andra med sjukdomen diabetes inte behandlas som efterblivna bara för den, och jag tror helt enkelt att de blev överbeskyddande. Inget bra drag i sammanhanget! Det kan dock vara väldigt bra när man är inlåst på Rättspsyk eftersom att de då i praktiken kommer med prylar och "tar hand om en" som när man bodde hemma genom att t.ex. köpa det man vill ha åt en och så vidare. Jag hade helst sett att jag fått flytta hemifrån som en normal vuxen och så, men så länge jag är inlåst så är det skönt att föräldrarna återgått till det gamla i den meningen att de kommer med prylar och köper det man vill ha.. Då slipper man tjafsa med förvaltaren när man vill ha något.

Förvaltarskapet splittrade familjen och jag och syrran kom närmare varandra medans föräldrarna sågs som förrädare.. Idag är jag närmare föräldrarna än tidigare eftersom att rättspsykdomen har på något sätt förenat familjen igen i en vilja att jag ska bli fri så fort som möjligt och de är beredda att ställa upp så mycket som möjligt för att påskynda mitt frisläppande. Även i förvaltarskapsfrågan så är jag närmare min farsa framför allt idag, då han insett mer och mer att förvaltarskap är mer ingripande än vad jag haft behov av. Och jag tror att han gjort det tydligt att han idag tycker att jag bör bli fri ifrån det så fort som möjligt, och om det skulle ta för lång tid så finns då alltid möjligheten att ta frågan till Tingsrätten igen med den skillnaden att denna gången kommer farsan att stödja mig, även morsan.


En vilja om att jag skulle få använda pengarna, men de skulle inte gå till andra än till mig (typ brudar), och en oro för att jag skulle låta brudar utnyttja mig på stora summor om jag fick fri tillgång till mitt kapital ledde till att god man kom på tal. Jag tror att om jag inte blivit utnyttjad av tjejer, eller alternativt om föräldrarna ansökt om godemansskapet och anfört sina skäl (istället för att låta SOC sköta ansökan, de lade till BUP-intyget där det stod att jag var lindrigt retarderad och aspergare) så hade rätten bedömt mig lindrigare. Det var BUP-intyget som ställde till det.. Föräldrarna skulle ha ansökt på egen hand. De menade aldrig att skälen var asperger eller retardation, utan de menade enbart att skälen som fanns var brudar som utnyttjade min godtrogenhet. Men SOC, Överförmyndarnämnden och förvaltaren har alla pekat på diagnoser satta av BUP och anfört dem som medicinska skäl.. Därför har jag bedömts hårdare än vad som varit rimligt.

Jo, straffet för att slå sönder fyra av fem rutor på farsans bil blev ju i praktiken LPT i två veckors tid, även om det även fanns hot skrivna på nätet med i bilden mot Överförmyndarnämnden och förvaltaren om jag inte minns helt fel. Hade ju precis fått veta att förvaltaren fått 10849 skr i lön från mitt konto.. Blev ganska pissed och tog ut det genom att angripa farsans bil (orsaka skador för en liknande summa på bilen för att visa hur det kändes att betala för något man inte ville som kostade över tiotusen). Det var inte rätt naturligtvis, men jag tycker än idag att jag borde ha sluppit betala förvaltarens arvode. Det var ju inte precis så att jag beställt hans tjänst. Jag ville säga upp den..

Jo, de har nog fått känna på min frustration efter att jag blivit omyndighetsförklarad. De har nog ångrat att de inte lätt mig bo kvar hemma alternativt lät mig flytta hemifrån utan extrastöd.. Min familj är bättre än de flesta familjer när det gäller vissa saker, och sämre när det kommer till hur mycket ansvar de vågar lägga på en vuxen son eller dotter. Men de är bra på att skämma bort de barn som de inte anser kunna klara sig på egen hand. Och missar att det var deras ansvar att se till att vi klarar av allt vid flytten hemifrån, allt annat är ett misslyckande för dem eftersom det är föräldrarna som ska lära barnen saker och ting. Helt fel att lägga det ansvaret på Socialtjänsten som drar kopplingar till retardation, när det enda problemet var bortskämdhet och lathet, vilket berodde på föräldrarna till stora delar..

Ett stort problem har ju varit att förvaltarna inte varit lika generösa och medgivande.. Och att förvaltarna trots allt styr över mina eller syrrans pengar och inte över sina egna enbart. Föräldrar styr kanske över barnens pengar, men de brukar inte ha något emot de flesta affärer som barnen gör. Plus att de inte nekar lika ofta och lika mycket. Och de lyssnar mer.

Det här med att en främling ska ha hand om ens egendom är fel, det borde föräldrarna eller individen själv sköta.


Marcus:

"Tips angående att bli av med förvaltarskapet, skaffa ett andra och ett tredje utlåtande angående aspberger, lindrig retardation. Helst från psykologer/psykiatriker från någon annan region så att du inte råkar ut för nån som vill rädda kollegans anseende. För övrigt känns lindrigt retarderad som ett riktigt slask uttryck. Kallar man folk lindrigt intelligenta någonstans? För att bli av med förvaltarskapet måste du nog först frigöra dig från den skiten. Grejjen är att när du öppnar upp som nu så kan jag fan omöjligt tro att du skulle kunna klassas som retarderad, hur fan kan du analysera och vara själv kritisk i så fall?

Sen hoppas jag du är sjukt motiverad att lära dig laga mat nu! ;) Vem fan vill ha SOL teamet hängandes hemma hos sig, kefft! Angående det min farfar lärde sig aldrig nåt annat än att steka fläsk kotletter i hela sitt liv. Han var inte retarderad eller nånting, bara lat :D Dina föräldrar verkar en smula överbeskyddande där. Om du va tvungen och äta stekta hamburger biffar varje dag i två veckor skulle du nog försöka laga nåt annat sen, tror inte du svultit ihjäl utan sol teamet i alla fall.

Sen självklart skall du inte ge upp din kamp för att återta ditt NAMN! Victor Nygren är vad jag förstått en schysst kille som blev jävligt ensam och utsatt i nian. I en fett svår ålder fick du det fett mycket svårare än alla andra, o ibland kan man inte kväva skriket därinne utan agerar utåt. Är sjukt svårt att förstå att du varit mobbad då du uttrycker dig såpass självsäkert. Starkt av dig att prata öppet om sånt. Ingen mår dåligt av att du skäms för forna fadäser utom du själv.

Sen kan jag inte heller bara se dig som skribent, din fluffy hairstyle video är inte din populäraste av en slump. Man ser att du har kul och colgate leendet på slutet känns äkta. Försök vara den schyssta glädjespridar Victor du egentligen är så kan du ha en framtid inom PR, HR/personal frågor där du pga din bakgrund säkert har mer insikt i hur andra kan må och känna sig än folk som glidit på en räkmacka. Sen klär du i kostym så försäljning kommunikations känns också aktuellt?

Kan du inte studera på distans från där du sitter? Förtjäna din frihet på papper, ingen idee att spela bort tiden när du vet att du kan bättre ;)

Du förresten folkhögskola finns ju med internat, det kan ju vara en chans till nya vänner och en nystart där du bara får va Victor? Du kan ju testa någon annan stad i Sverige.

Det där med Sao Paolo vara bara ett skämt, jag har själv bott i Brasilien och pratar Portugisiska =) Dock i Rio de Janeiro som är en roligare stad enligt mig! Men nån gång i framtiden skulle det säkert göra dig gott att åka dit o se hur det är med tanke på ditt sinne för detaljer och interesse för historia!

O du Victor kom ihåg :

When men and mountains meet great things happen.

Du kommer vinna matchen bara du gör det som den schyssta smarta Victor. Agenten är skön men han spelar inte efter någons regler, just nu behövs det ;)

Fredens kompis // Mvh Marcus

Skrev anonymt innan!"


Agenten:

Asperger och lindrig retardation har redan strukits av personalen på Rättspsyk i Huddinge. Däremot så anser man att jag lider av autistiska drag. Men det finns ju massor av människor med autistiska drag, asperger eller fullt ut autism som inte behöver en förvaltare. Så nu när retardationen är strykt så borde det vara enklare att vinna i en rättslig process. Men innan en eventuell sådan måste man självklart vara fri från rättspsyk. Jag tänker dock testa att spela enligt deras regler, men om det tar sjukt lång tid och jag inte ser något ljus i sikte så kan man som jag sagt föra ärendet till rätten igen. Tas det upp i rätten så har jag nog en del att peka på som jag menar blivit galet vid den förra processen.

Hehe, det är sant.. Det finns inga lindrigt eller måttligt intelligenta.. Men det ska väl alltid finnas massor av grader på efterblivenhet så att fler kan stämplas och särbehandlas. Är du intelligent så är du intelligent, men är du efterbliven så kan du vara gravt efterbliven, marginellt efterbliven och kanske enbart efterbliven.. Om nu retardation betyder efterbliven alltså, kanske har fel där.. Men retard är fortfarande retard!

Haha, ja du, det kan ingen här på avdelningen tro heller. Jag antar att Vuxenpsykpersonal enbart har läst och trott på gamla uppgifter, och BUP har dels lutat sig mot gamla tester som jag kanske presterade dåligt på som 15 åring till följd av omognad och ointresse bland andra faktorer. De har även mössincidenten att peka på som var rätt så annorlunda och omogen. Som tur är så har utredningen i alla fall bevisat att den diagnosen inte stämde. Då förstår man kanske varför jag känt mig så missförstådd och kränkt när myndigheterna behandlat mig som om jag voren marginellt mentalt retarderad.. Jag har alltid vetat att jag är smartare än så.

Jo, jag kan ju steka mat redan och göra det mest grundläggande som att följa recept. Men avancerade maträtter har jag inte prövat på ännu. Jag kommer att göra vad som krävs för att slippa extrastöd i framtiden. Det är fel att när man väl fått extrahjälp så skall man bevisa att man är skötsam och klarar av allt för att få bli av med den, men vanligt folk kan svälta sig och ändå få samma fri- och rättigheter som personer i min situation måste kämpa för att få.. Man kan tycka att det borde vara lika för alla där, att de andra också ska nekas dessa fri- och rättigheter och måsta kämpa de också! Eller att vi ska slippa bevisa saker och ting, och kunna få bli lämnade ifred även om det innebär att vi svälter ihjäl. Inte för att det skulle hända men du förstår poängen.

Ja, jag tror säkert att man har den synen idag att om någon inte kan laga sin egen mat eller sköta sin ADL så är denne lindrigt retarderad. Äldre män ursäktas pga att samhället var annorlunda på den tiden. I ärlighetens namn är jag inte så olik en sådan herre, då min mor skött all matlagning när jag bodde hemma. Det är ett stort kliv att börja ta ansvar bara för att man flyttat ut, när man aldrig behövt det förut.. Handlar nog mer om bortskämdhet än om retardation..

Bingo! Du har fått rätt uppfattning om mig =). Mobbad i årskurs fyra, utsatt för ryktesspridning i årskurs nio som kan jämföras med mobbing. Jag mot resten var det ju i praktiken på Tegs Central, och enbart syrran var på min sida och jag på hennes. Men de allra flesta eleverna valde inte sida utan var neutrala naturligtvis. Så det kanske var 20 pers mot oss som fick skolkuratorn och rektorerna på deras sida.


Min video där jag kammar upp "fluffet" är inte den mest populära, utan det är filmen om Agenttråden. Men visst, den filmades år 2008 när jag fortfarande bodde hemma men pluggade på Strömbäcks folkhögskola så visst var jag glad på den tiden. Livet var bra i hemmet och jag var mitt gamla jag, utan diagnoser, förvaltare eller annan handikapphjälp, och på skolan så funkade det väldigt bra det året 08 till 09. När jag flyttade hemifrån började skolket eftersom att jag hängde hemma hos Ilona på nätterna, jag fick sol-teamet och god man.. 2009 blev det året när allt dåligt började dyka upp.. År 2008 var ett bra år i stort och när jag bodde hemma så var jag en normal person i folks ögon, till skillnad från efter flytten när de behandlade mig efter andra måttstockar än tidigare.

Det är lite svårt att sprida glädje när man inte känner någon glädje.. Det är det största problemet där! I min problemfria situation i föräldrahemmet så fanns det anledning att vara glad, inte längre känns det som. Men visst kan jag fortfarande skratta åt roliga saker, men jag känner ingen direkt glädje nu när jag är i den sits jag befinner mig i.. Jag kan säkert bli en förebild för andra som upplevt det som jag upplevt, jag kommer förmodligen att prata även i fortsättningen.

Ja funderar på att åter börja plugga på en folkhögskola. Om jag pluggar i Umeå så kan jag tydligen bli körd till skolan av Rättspsykspersonal. Men allt det där ska diskuteras om inom den närmsta tiden, det bästa vore om jag kunde börja plugga nu till hösten! Det viktigaste är dock att jag inte behöver göra om en massa somj jag redan gjort. Vill kunna börja där jag var och då återstår som längst två terminer och som minst en termin av plugg.

Jag har pluggat på två folkhögskolor redan. Bodde på internatet i Mellansel, men jag tycker att den är för långt från civilisationen och för långt från Umeå. Om det ska kunna gå ihop med vården så måste det bli en av skolorna i Umeå, och då fungerar inte internatet. När jag öppenvårdas så funkar ju internatet utmärkt. Fick jag välja skulle jag vilja flytta till typ Stockholm och plugga där, och då lämna allt från Umeå bakom mig. Men det går ej.

Pratar du portugisiska och har bott i Brasilien? Hur kommer det sig? Jag vet att Rio de janeiro är roligare med karnevalen och allt, måste besöka den i framtiden :).

Vi får hoppas det, jo det funkar uppenbarligen inte att bara spela efter sina egna regler. Man måste tyvärr rätta sig efter andras regler ett tag. För att få tillbaka sina egna lika spelregler, som felaktigt togs ifrån mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar