Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

fredag 24 maj 2013

Sverige är inte det toppenland som Alice Teodorescu påstår, de handikappade och felaktigt diagnosticerade undantas från regeln om lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla!


"I det relativt sett icke-hierarkiska Sverige kan den som anstränger sig hårt nå hur långt som helst. Genom lika spelregler för alla, oavsett kön eller etnicitet, skapas förutsättningar för den som vill bryta med utanförskap eller socialt arv. Det ställer höga krav på individen men innebär också att det meritokratiska systemet lyfts framför andra system."- Alice Teodorescu

Agenten:

Vilket jävla skitsnack!! Hon glömde att nämna "oavsett handikapp och diagnoser"..

 I Sverige verkar man tycka att handikappade skall vara undantaget från regeln om lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.. De som är handikappade eller som fått felaktiga diagnoser som resulterat i att myndigheter behandlar dem som handikappade, de skall inte få spela efter samma spelregler som alla andra i Sverige..

 Det är i princip omöjligt att spela efter samma spelregler som förvaltad, vi kan ju börja med att man inte får ta beslut och ingå rättshandlingar.. Bara där så är spelreglerna olika.. Att inte få kontrollera sina egna pengar, sina lägnehetskontrakt osv gör att man blir beroende av förvaltaren som gör detta åt en.. Man kan då inte äns välja vart man vill bo.. Då kan man inte snacka om att Sverige är lika för alla..

Tacksamhet skulle jag ha känt för Sverige om Sverige fortsatt att behandla mig som en av alla andra medborgare. Men i samma stund som de gav mig en förvaltare och omyndighetsförklarade mig så blev det omöjligt att känna tacksamhet.. Bara förakt och hat finns mot en stat som omyndighetsförklarar en.. Det är extremt kränklande..

Jag hade helre levt i Brasilien som ett gatubarn bland miljoner andra gatubarn (varit en av majoriteten) än att ha kommit hit till Sverige som adopterad för att bli placerad bland den lilla klicken förvaltade efterblivna eller alternativt på annat vis handikappade personer!!

 Jag hade garanterat känt tacksamhet mot Sverige för adoptionen om jag förblivit ansedd som NORMAL eller behandlad som NORMAL. Ett liv som en normal svensk medborgare är bättre än ett liv som ett gatubarn i Brasilien.. Ett liv som en förvaltad svensk medborgare är sämre än det andra alternativet.. För i Braslien hade man inte varit förvaltad eller omyndighetsförklarad och fått kämpa på lika villkor som andra.

Hela min skolgång och uppväxt var på lika villkor som andra.. Det är sjukt att några ur Barnpsyk personalen kan förändra detta genom att hitta på slaskdiagnoser att stämpla folk med..

Det är också uppenbart att kvinnopersonal på BUP och andra ställen inte förstår sig på UNGA MÄN och ordet MACHO... Feministerna i detta samhälle har fått unga män som är macho att framstå som efterblivna och konstiga..  Att en pojke betéer sig som en pojke är sjukt, de ska uppträda som tjejer de också eftersom könen är LIKA..!! (Sick)...

När man egentligen borde tänka "Boys will be boys"/"Pojkar kommer alltid att vara pojkar" när en snubbe i ett bråk i femtonårsåldern kissar ner en mössa och slänger den på en annan elev..

 Det är normalt pojkbeteende. Men det fattar inte kvinnor eftersom de saknar erfarenhet av pojkars betéende i tonåren och i barndomen. Alla vet att tjejer är mer lugna och skötsamma.. Då är det sjukt i dagens Sverige (där pojkar och flickor ska vara lika) att inte pojkar är lugna och skötsamma precis som deras "likadana" kvinnliga motparter..

I ett normalt samhälle så erkänns olikheterna mellan könen.. Och där en kille slänger en kissmössa så kanske en tjej sprider rykten och baktalar, det är sanningen..  Det är så det ser ut också, men det förstår inte feministpersonal.

 Bara för att kvinnlig personal (i dag är fan många kvinnor sittandes på dessa maktpositioner i samhället) inte förstår sig på manligt psyke så ska unga män som hamnat snett straffas och stämplas.. En ung flicka med problem får hjälp, och kvinnorna vet hur hon skall få hjälp.. Men en ung kille behöver inte sådan hjälp, och han är inte sjuk som pojke för att han agerar som en pojke... Nejdå, unga killar som hamnar snett skall ledas rätt igen, men detta gör man inte genom att förvandla en normal ung kille till en efterbliven en och skicka på honom massor av handikapphjälp.. Då förstör man personen..

 Som tur är så pådyvlades jag inte en massa handikapphjälp i tonåren trots diagnoserna.. Men sen däremot när jag flyttade ut eftersom myndigheterna stirrar sig blinda på slaskdiagnoser. Och tror att folk med diagnoser måste ha förvaltare och dylikt för att kunna fungera i samhället, trots att vad de behöver är att få diagnoserna strykta och bli behandlade som alla andra. Man ska inte tänka "han är en apsergare med marginell mental retardation och behöver massor av särbehandling och stödhjälp" utan man ska tänka "han är helt normal, vi ska nu se till att han får hjälp att komma tillbaka på banan men det skall inte ske på annat vis än om Sven Svensson utan diagnoser hamnat snett".

 Poängen är i vart fall att Sverige är inte det toppenland som Alice omtalar.. Inte så länge handikappade och diagnosticerade behandlas annorlunda än resten av befolkningen.. Och det är inte möjligt att känna tacksamhet mot ett land som särbehandlar en negativt.. Oavsett hur bra uppväxt man hade, ty man lever i nuet och inte i det gamla, alltså så försvinner all tacksamhet från barndomsåren och ersätts med förakt och hat när situationen blir dålig...

 Man måste börja säga "oavsett ursprung, etnicitet, diagnos eller handikapp".. Först då är Sverige det land som Alice omtalar. Som det är nu skäms jag över att ha hamnat här.. Och det räcker inte med att säga det. Man måste självklart ändra på hur diagnosticerade och handikappade bemöts och behandlas.

 En av mina SOC-pedagoger ifrågasatte att jag inte kände tacksamhet efter all hjälp domstol och samhälle givit mig, hjälp som kostar massor av pengar från skattebetalarna.. Jag svarade att jag inte kan känna tacksamhet för att de ger mig hjälp som jag inte bett dem om.. Påtvingad hjälp översätts till förtryck i min bok och leder inte till tacksamhet. Sen får de lägga hur mkt pengar som helst på att förtrycka mig, jag blir inte tacksam för att förtrycket kallas hjälp och skall vara en hjälp. Jag tror inte att andra i min situation blir det heller.. Hjälp ber jag om, bad jag om god man så ska det stanna vid god man eller upphävas när jag säger till om det, när det blir något helt annat som förvaltarskap så är det inget jag bett om längre.

Att Gode mannen ber om hjälp å mina vägnar gör inte mig tacksam, jag och gode mannen kanske hatar eller djupt ogillar varandra och han kanske gjorde det för att djävlas och få mer makt.. Om föräldrarna ber om hjälp så har man en dialog med dem om saken, med en god man så för man ingen dialog utan de agerar på egen hand mot huvudmannens bästa intresse och vilja. Föräldrar agerar ej mot det vuxna barnets vilja om de är bra föräldrar (som mina var, enda nackdelen med dem är att de är mesar och tillkallar hjälp vid konflikter när familjen borde ha skött saker internt. Och sen tror på massa skit den tillkallade hjälpen kommer med).

 Jag tycker inte att invandrarna i Husby med flera orter gör rätt.. Men jag tycker inte att de skall vara tacksamma heller. Så som de håller på att bli en underklass som är tänkt att "slavjobba" åt överklassens feminister så förstår jag att de inte är tacksamma. Vi hörde ju en högt uppsatt representant för Centerpartiet prata om att invandring var toppen eftersom att då skulle de (invandrarna) kunna jobba som folk som kommer med kaffekoppen när en svensson är sugen på kaffe osv...

Om jag fick komma till ett nytt land så är jag tacksam just då. Blir jag sedan förpassad till "slavarbetshörnan" så försvinner all tacksamhet.. "Vafan, jag kom ju inte hit för att slavjobba som hushållsslav eller på fabrik med usel lön?!!" Och om man får dåligt betalt kan man lika gärna sluta jobba och leva på bidrag i detta samhälle.. I många fall är ju bidraget mer generöst än lönen...!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar