Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 13 mars 2013

Tilläggsprotokoll där två vittnen ändrar sina utsagor i ärendet där jag blev misshandlad, ofredad och utsattes för skadegörelse vid Bubblans kiosk!

Tilläggsprotokoll

Polisens diarienummer
2400-K11994-07

Datum 
2008-05-16 11:35

Hörd person
Norrmén, Erica

Den hörde är
Vittne

Brottsmisstanke / Anledning till förhöret
Kompletterande förhör angående misshandel, ofredande och skadegörelse utanför Bubblans kiosk och Frasses i Umeå den 21 juni 2007.

Förhörsdatum
2008-04-29

Berättelse

Närvarande vid förhöret är Erica Norrméns mamma (namn).

Erica Norrmén kommer att benämnas med förnamn i förhöret.

Erica har själv initierat det här förhöret och säger att hon vill berätta hela händelsen igen. Hon säger att det här är sanningen.

Erica säger att hon var på stan och fick då höra att det var bråk vid Bubblan. På fråga säger hon att tror att det var Evelina som sa att L och M skulle bråka med Victor. De tvekade först om de skulle fara dit men till slut bestämde de sig för att bege sig till Bubblan. Det var Erica, Evelina och några fler som hon inte minns och kanske Pierre, som for från stan till Bubblans kiosk. Hon minns inte riktigt men antingen åkte de moppe eller så gick de. Hon hade käkat på Frasses innan och hade med sig kryddor därifrån. M, L, Emilia och någon kille var redan på Bubblan.

När Erica och de övriga kom fram till Bubblan så bråkade M och L med Victor. Erica berättar att hon gick sakta genom tunneln som leder in till innergården bakom Bubblan där det är en parkering. Hon ser då hur L och M står och bråkar med Victor. Erica tillfrågas om hur de bråkar. Hon säger att först så skriker de åt honom och sedan ger de sig på honom med slag. Hon tillfrågas om hur de slår. Hon säger att de slår med örfilar i hans ansikte men hon vet inte om det var med knytnävar också. Hon tillfrågas om vem det var som slog. Hon säger att L och M "typ turades om", först slog L och sen M och kanske att M även använde sin väska att slå med. Erica tillfrågas om hur hon uppfattade slagen. Hon säger att hon uppfattade det som lösa slag som han inte kan ha fått ont av. Erica säger vidare att sen från typ ingenstans så kom hon själv med kryddorna som hon då kastade i Victors ögon. I efterhand tycker hon att det var både dumt och onödigt gjort av henne.

Erica berättar vidare. Ungefär i samma veva så rökte L en cigarett och hade nästan rökt klart och då gick hon fram till Victor och tryckte fimpen under hans öga. Han höll för ögat och sa typ "aj, det svider". (Kryddorna? Var ju typ peppar i pizzakryddorna..) Erica tillfrågas om vad Victor gjorde. Hon säger att han försökte trycka bort L med ena armen och höll den andra för ögat. Sen backade han, han kunde inte se något både på grund av fimpen under ögat och av kryddorna. Erica tror att det ar någon som slog honom i bakhuvudet då men hon vet inte vem.

Erica gick sedan in på Bubblan och köpte chips som hon bjöd runt på när hon kom ut. Sen började hon och Pierre kasta chips på Victor, i hans hår. Hon tror att det var hon själv som började. Sen var det någon som spottade på Victor. Hon tillfrågas om hon vet vem som spottade på honom. Hon säger att hon inte minns det. Erica berättar vidare att när hon kom ut från Bubblan så såg hon att Victors mopedsadel var full med spott. Victor eller Victors pappa torkade bort det med armen och alla skrek typ "va äckligt".

Erica tillfrågas om vad som hände med Victors mobil. Hon säger att han tog upp den för att kolla vad klockan var och verka tuff och då kom L och tog den av honom. Hon höll i den och sa något som att han skulle ge sig för annars skulle hon bryta av den, det var i alla fall det hon menade. Han sa då något i stil med att om hon skulle bryta av den så skulle han lägga ut fler filmer eller att hon skulle få ångra sig. L bröt av telefonen och sen slängde hon den i backen och sa ungefär "tror du jag är rädd för dig eller?" Sen tog Evelina upp mobilen. 

Erica tillfrågas om vad som hände med Victors hjälm. Hon säger att det var flera som slängde runt med hans hjälm och de slängde den i backen. Den gick sönder i två delar, foder och ytterhjälm. Hon tillfrågas om vilka som gjorde det. Hon säger att hon inte minns vilka som gjorde det.

Erica berättar vidare att Victors pappa kom till Bubblan och då gick L fram till honom och sa att Victor lagt ut nakenbilder eller en nakenfilm på nätet. Victors pappa gick ut ur bilen och sa till Victor att han fick skylla sig själv att sådant här händer när han gjort så mot tjejerna. Sen vet hon inte om Victor for men hon tror att han stannade kvar och alla andra började fara därifrån. Sen kom Erik och Erica for med honom till stan. Några cyklade och några åkte moped.

När de kom till Frasses så stod de och rökte och då kom Victor dit och alla pustade och sa ungefär "nej, inte nu igen". M och Victor började bråka igen och de stod och skrek åt varandra. Till slut så spottade Victor M i ansiktet. Erica tog med sig M in på toaletten, dels för att det inte skulle bli mer bråk och för att hjälpa henne torka bort spott från ansiktet. Alla sa åt Victor att gå därifrån. Evelina sa åt honom att gå för att det inte skulle bli mer bråk. Det hela slutade med att alla vände ryggen åt honom när han försökte komma fram och till slut for han därifrån.

Förhöret uppläst och godkänt i anteckningsform.

Förhöret slut kl. 10.45.

Hörd person
Öster Waara, Emilia

Den hörde är
Vittne

Förhörsdatum
2008-05-15

Berättelse

Förhöret har initierats av Emilia Waara, fortsättningsvis Emilia.

Anledningen till att Emilia vill komma på ett nytt förhör är att hon blivit tillsagd av personer som var på plats vid händelsen att skylla allt på L. Det var flera som ringde upp Emilia när hon skulle på polisförhör och sa att hon skulle skylla på L. Efter förhöret som hölls med Emilia den 13 februari 2008 har hon känt att det var vissa saker hon sa som inte stämde. Emilia tillfrågas om varför hon vill ändra sina uppgifter just nu. Hon säger att det beror på att det gått så lång tid och att hon vill göra det innan det eventuellt skulle bli en rättegång. Emilia tillfrågas om hur hennes relation till L är. Hon säger att de är varken ovänner eller vänner men att de var vänner vid tiden för händelsen.

Emilia får läsa det förhör som hölls med henne den 13 februari 2008.

Emilia vill ändra den uppgift hon lämnat om att det var L som gjorde det mesta. Emilia säger att det inte stämmer riktigt, det var visserligen L och M som gjorde det mesta men L slog inte Victor så mycket som hon tidigare uppgivit. Emilia säger att L mest bara skrek och mest bara puttade Victor. Emilia säger även att inget av slagen från L och M var hårda.

Emilia säger vidare att när det gäller det hon sagt om mobiltelefonen så kan hon inte säkert säga att det var L som kastade ner den vid "garagenerfarten". Men hon står fast vid att det var L som kom upp med den och att den då var trasig.

Förutom dessa tillägg så stämmer de uppgifter som Emilia lämnat i förhöret från den 13 februari 2008.

Förhöret uppläst och godkänt.

Förhöret slut kl. 11.18.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar