Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

lördag 2 mars 2013

Målsägandeförhör i ärendet där jag blev utsatt för misshandel, ofredande och skadegörelse av några tjejer!


Hörd person
Nygren, Victor


Den hörde är
Målsägande


Brottsmisstanke/Anledning till förhöret
Angående misshandel, ofredande samt skadegörelse vid Bubblans kiosk, Kungsgatan, Umeå, samt vid Frasses centrala Umeå. Den 21/6-07


Berättelse

Övriga närvarande vid förhöret:


Gösta Nygren (Victors pappa)
Dennis Kärrman

Victor berättade att hela denna händelse började den 12 juni 2007, då högstadieskolorna hade avslutning. Under kvällen så har Emilia tagit en cider av Victor. I denna händelse så var även Ida och Hanna inblandade. Victor berättade att han som en hämnd gjorde i ordning en film bestående av bilder på Emilia, Hanna och Ida och la ut denna på www.youtube.com.

Victor berättade vidare att Ida ringde upp honom den 21 juni 2007 vid 19:00 och ville att man skulle träffas för att där försöka få Victor att ta bort filmen från Youtube. Victor berättade att man skulle träffas på Bubblans kiosk, väst på stan, Kungsgatan. Victor berättade att han kom till platsen vid 19:30 tiden. Där träffade han Ida, M, Emilia, L samt en okänd tjej.
Tjejerna på olika sätt, bland annat genom att putta och dra, in Victor på en parkering som ligger bakom Bubblans kiosk. När man är bakom Bubblans kiosk så börjar man skrika och gapa åt Victor. Man sa även att Victor skulle ta bort filmen från Youtube.

Strax efteråt så rycker L tag i Victors hjälm och springer iväg med den. L tar med sig den ut på gatan där hon skrapar den mot marken så att den får massor av repor. Under tiden så skriker Ida och M fortsatt om filmen. M spottade helt plötsligt Victor i ansiktet. L kommer tillbaka och ger tillbaka hjälmen till Victor för att strax efter rycka tillbaka hjälmen och visa upp hjälmen för Victor så att han kan se de repor som fanns på den. När detta har hänt så berättar Victor att L rev ut innanmätet ur hjälmen. Under tiden som L gjorde detta så flinade hon.

Victor berättar att det ringde på hans mobiltelefon och att han hann svara men att precis i detta ögonblick så ryckte M tag i den. M svarade i telefonen och la därefter på. Victor bad att få den tillbaka. Victor berättade att han även sa åt tjejerna att den var ny. Skulle han inte få det så skulle han göra en polisanmälan. Victor berättade att M då kastade telefonen i marken och sa något i stil med "oj då" och flinade. Därefter så ställde M foten på telefonen och drog den under sulan mot marken och avslutade med att sparka iväg den.

Victor berättade vidare att L sedan tog upp telefonen och kastade bort den en bit, tog upp den igen och gjorde samma sak igen. När L hade gjort detta så kom L tillbaka och började slå Victor med hjälmen. Victor berättade att L höll i hakremmen då hon slog. Victor lyckades blockera slagen med hjälp av sin högra arm. Under tiden som L slog med hjälmen så slog M Victor med sina knytnävar. Slagen träffade Victor i magen och bröstkorgen. På fråga om hur många gånger L slog med hjälmen så svarade Victor att det var mellan sex och tio gånger. M slog Victor ca tre, fyra gånger. På fråga om M slog med öppen hand eller med knytnäve så kan inte Victor säga exakt hur hon slog. Victor säger att han hade fokus på L.

Därefter så kom det fler människor till platsen. Ett antal killar och tjejer, varav ett antal som Victor känner igen.

Vidare så tar L upp mobiltelefonen och böjer den åt fel håll till den går av (Sonyericsson Z501 ev.) Därefter så kastar L den på marken. L tog upp den igen och sen vet inte Victor vad som har hänt med den. Victor går sedan bort mot sopnedkastet som finns i anslutning till parkeringen. När han stod där så omringades han av tjejerna och M försöker bränna Victor med sin cigarett i ögat. M missar och träffar under ögat då Victor lyckades skydda sig. Strax efteråt så försökte L göra samma sak men då lyckades Victor avstyra helt. I samband med detta så häller någon något i ansiktet på Victor. Victor fick detta i ögonen, munnen och på kläderna. Victor berättade att det var ett orangefärgat pulver som sved, gjorde ont i ögat. Victor säger att han inte kunde hålla ögat öppet. Vidare säger Victor att det smakade salt och att det var vidrigt. Han spottade flera gånger. När detta var slut så gick Victor bort till sin moped under häftig ordväxling mellan Victor och tjejerna. Victor berättade även att han hotade tjejerna med att slå ner dem om de fortsatte. När Victor kom till mopeden stod han där och tjejerna kom fram. L spottade på sadeln till mopeden och ett flertal gånger på Victors jacka. Någon slog även upp chips på sadeln. Därefter så sa L åt Victor att han skulle äta chipsen från sadeln.

Strax efteråt så kom Victors pappa. De flesta lämnade platsen, men några stannade kvar och hjälpte till att hitta igen mobiltelefonen och hjälmen. Man hittade bara igen en del av mobilen som låg i sopnedkastet. Hjälmen hittade man i en kartong som låg i sopnedkastet. Innanmätet låg på marken.

Victor lämnade därefter i riktning mot hemmet. När han passerade centrum så såg han att tjejerna satt inne  på Frasses. Victor stannade vid Frasses för att han ville prata med dem.
Victor sa att han var sur.

Victor berättar att gänget satt utanför Frasses och att han gick fram och spottade M i ansiktet. Ida och Emilia ställde sig då upp och gick fram till Victor. Man puttade på Victor. M anslöt och var helt vild. Hon började sparka och slå på Victor. Victor berättar vidare att sparkarna träffade på hans vänstra ben och slagen träffade på kroppen. På fråga så säger Victor att M slog med knuten näve ca fem slag och sparkade ca två gånger. Både sparkar och slag gjorde ont.

Evelina kom och lämnade resten av mobilen till Victor. Hon berättade att hon hade hittat den på vägen vid Frasses.

Uppläst och godkänt.

Hörd person
Nygren, Victor


Den hörde är
Målsägande


Hörs med anledning av utpekande av gärningsmän i skolfotokatalog

Berättelse

Victor och hans pappa Gösta kommer till polisstationen för att peka ut gärningsmännen ur skolfotokatalogen. Victor bläddrar i skolfotokatalogerna 06/07 som tillhör polisen men Victor hittar inte någon där. Han uppger att L.F var frånvarande i den skolfotokatalogen så det fanns ingen bild på henne. Victor tar fram en medhavd skolfotokatalog från 2005-2006. Han pekar då ut L.F från Tegs Centralskola klass 7A. Victor pekar sedan ut M.N från Tegs centralskola klass 8E.


Victor uppger på fråga att han tittat i skolfotokatalogen hemma och därför kunde han peka ut dem så snabbt.

På fråga vem Ida är uppger Victor att det är en tjej som vid tillfället vid händelsen var 14 år. Victor sa att hon höll på att kaxa och knuffa på Victor. Victor tittar i skolfotokatalogen han hade med sig men hittar inte Ida där. Victor vet inte vad Ida heter i efternamn.

Uppläst och godkänt
Förhöret avslutat.

PM

Uppgiftslämnare

Lindholm, Jenny


Upprättat av 
Jenny Lindholm


Uppgiften avser
Identifiering av utpekade


Uppgift
Med anledning av att Victor varit och pekat ut två flickor ur en medhavd skolfotokatalog tar jag kontakt med Tegs Centralskola. Får prata med Christina Olsson som arbetar som administratör på skolans expedition. Får av henne veta L.F:s personnummer, 920408-%&%&, L går detta år i klass 9A på Tegs Central.


Gällande M.N får jag prata med Christinas kollega Eva-Marie Liljeström. Hon arbetar som skolassistent på Tegs Central. Hon uppger att M varit borta ett år och går nu i klass 9F på Tegs Central. Marie har personnummer 910908-&%&%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar