Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

fredag 8 mars 2013

Förhör med de misstänkta angående misshandel, ofredande och skadegörlse vid Bubblans kiosk den 21 juni 07!

Hörd person
Pettersson, Ida-Mathilda

Den hörde är
Annan

Förhörsdatum
2008-02-06

Berättelse

Närvarande vid förhöret är Ida-Mathildas mamma (namn).

Ida-Mathilda informeras om att hon hörs som misstänkt enligt LUL 31§ för misshandel alt. ofredande, då hon var under 15 år när brottet skedde. Hon hörs dels för att klargöra hennes egen inblandning i brottet men även för att utröna om någon över 15 år varit delaktig i dessa brott samt i den skadegörelse som skedde.

Ida-Mathilda Pettersson kommer att benämnas Ida i förhöret.
Ida berättar att hon, L, M och Emilia träffade Victor Nygren vid Bubblans kiosk. Hon tror att det var M som pratade i telefon med honom. Ida tillfrågas om vem som stämde träffen och hon säger att det inte var hon utan antingen L eller M. Väl vid kiosken så började L och M att slå eller putta på Victor. Sen kastade L och M sönder Victors mobil. Det kom dit en massa folk och sen var det någon av de som kom dit som hällde pizzakryddor i ansiktet på Victor så att han inte kunde se och då kom han mot Ida som då puttade bort honom.

Ida säger vidare att sen var det något med en hjälm. Det var inget som Ida minns men hon hörde att den hade gått sönder och hon minns inte vem som sagt det. Ida tillfrågas om vad som hände mer. Hon säger att hon inte kommer ihåg mer än att hon kanske gick till stan.

Ida delges uppgiften att Victor sagt att det var hon som ringde och stämde träff utanför Bubblan. Ida säger igen att det inte var hon som ringde. Hon har pratat med Victor en gång i telefon som hon minns och det var inte vid det här tillfället. M har haft kontakt med Victor och Emilia men inte Ida och hon tror inte heller att L har haft kontakt med honom.

Ida tillfrågas om vilka alla de andra som kom var. Hon säger att hon som kastade kryddorna antagligen heter Erika och är född -94 men hon är inte säker. Hon tror att Emilia har mer koll på vilka som var där.

Ida delges uppgiften om att även hon ska ha varit delaktig i att putta Victor och dra in honom på parkeringen bakom Bubblan. Ida säger att hon inte gjorde något utan det måste ha varit när hon puttade bort honom när tjejen kastade kryddorna på honom. Hon sa då åt honom att gå därifrån. Hon tillfrågas varför hon sa åt honom att gå. Hon säger att det var för att varför skulle han vilja stå där det hade ju varit bäst för honom om han gick därifrån. Som Ida minns det så var det L och M som puttade Victor. Ida tillfrågas om hur de gjorde och hon säger att det började ju någonstans och det var väl ungefär att de puttade honom och han kan ju inte ha fått ont för det var inga hårda puttar. Ida tillfrågas om hur de slog honom, hon tror inte att de gjorde det men hon är inte säker. Ida säger att Victor stod och skrattade ända tills de tog mobilen av honom.

Ida tillfrågas om vad som hände med Victors mobiltelefon. Hon säger att L och M kastade den i backen så att den gick i två bitar. Hon tillfrågas om hur de fick tag i mobilen. Hon säger att hon inte vet hur men de fick ju tag i den på något vis i alla fall.

Sen kom Victors pappa och då gick L fram till honom och sa att Victor hade lagt ut bilder på henne på nätet och redigerat dem så att hon blev naken men det hade hon bara hittat på. Då blev Victors pappa arg och skällde på Victor. Det här hörde inte Ida själv men Emilia eller L har berättade det efteråt. Ida for därifrån innan Victors pappa kom.

(Som jag minns det så skällde bara farsan på mig av en anledning, och det var av den anledningen att jag farit till Bubblan, när som jag minns det Ida ringt mig men gett Marie luren så att Marie lockat mig till att fara dit, jag var ju förälskad i Marie och trodde ej att hon kunde vara våldsam. Farsan tyckte väl att jag skulle ha förstått bättre sett till Stålhändelsen som började likadant, men är man förälskad i en brud så är man..)

Ida minns nu att hon gick till Frasses efter att hon hade varit på Bubblan och då kom Victor dit och måste ha frågat efter mobilen och då kom en helt annan tjej dit och hade med sig hans mobil som då var helt trasig och hon gav den antagligen tillbaka till honom. Ida vet inte vem hon är. Ida tillfrågas om hon minns något mer av det som hände på Frasses. Hon säger att hon inte minns så mycket. Ida tillfrågas om hon puttade Victor. Hon säger att hon inte gjorde det hon minns inte det i alla fall och tror inte att hon gjorde det. Ida tillfrågas om det hände något mer. Hon säger att Victor kanske spottade M i håret. Ida tillfrågas om vad M gjorde då. Det minns hon inte. Ida tillfrågas om vad Victor sa när han kom. Ida säger att hon kanske inte var där precis när han kom, hon minns i alla fall inte vad han sa.

Ida tillfrågas om hon vet vad någon gjorde med en cigarett vid Bubblan. Hon säger att hon inte hann med och se men att Emilia har berättat att L brände Victor med en cigarett i ansiktet. Ida tror inte att det var meningen att hon skulle bränna honom utan bara hota.

Ida tillfrågas om varför de skulle träffa Victor. Hon säger att hon inte hade någon plan på att träffa honom. Det är Emilia och M som har haft kontakt med honom och en tjej som heter Ilona och han har köpt massa saker till dem. Till Emilia hade han köpt typ en parfym för kanske 700 kr som hon hade bett om. Hon har även fått andra saker och pengar och när hon inte ville vara med Victor så blev han sur och sa en massa konstigt bl.a. att han hade köpt henne så hon hade inget val.

(Nej, jag sa aldrig att jag köpt någon så att denne inte hade något val. Däremot stämmer det att jag gett dessa tre tjejer pengar och påfyllningar, bl.a mot löften om att de skulle "vara vän" med mig, då jag hade svårt med att skaffa mig kvinnliga vänner.

Jag ansåg att de inte kunde bryta sitt löfte om vänskap när de fått saker, då var ju löftet/avtalet gällande. Det tidigare sagda gäller ej M vad gäller köpt vänskap eftersom att vi faktiskt umgicks ett tag, sen blev vi ovänner för att jag hamnade i konflikt med Emilia, Ida och Hannah som var M:s vänner. Denna konflikt var om ett par cider och skedde en vecka före brotten.

Emilia hade typ fått en parfym för strax under 700 kr som Ida säger, och någon Halebop-påfyllning. De andra fick någon femhundring mer och under 2007 var M den som jag gav mest. Naturligtvis gick Ilona om henne senare när vi förnyade kontakten sommaren 08, hade ju brutit med Ilona efter allt med Agenttråden och det..)

Ida tillfrågas om det har hänt något mer där hon själv och Victor varit inblandade. Hon säger att det inte har varit något mer sen i somras.

Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.

Förhöret slut kl. 10.50.

Hörd person
N, M

Den hörde är
Misstänkt

Förhörsdatum
2008-03-04

Berättelse

Närvarande vid förhöret är M.N mamma (namn). M.N identifieras via sin mamma som visar upp svenskt körkort.

M.N delges misstanke om misshandel genom att ha slagit och sparkat målsäganden. M.N delges misstanke om skadegörelse av telefon. M.N delges även misstanke om misshandel alt. försök till misshandel genom att bränna målsägaren med en cigarett. M.N delges misstanke om ofredande genom att ha spottat målsäganden i ansiktet.

M.N har underrättats om rätt till försvarare i samband med kallelse men tycker att det går bra utan vid det här förhöret.

M.N kommer att benämnas M i förhöret.

M uppmanas att berätta om vad som hände den här kvällen.

Hon säger att det började med telefonkontakt och det var Victor Nygren som ringde till hennes telefon men hon svarade inte och till slut tog Emilia telefonen och ringde. De stämde träff utanför Bubblans kiosk. M tillfrågas om varför de skulle träffas. Hon säger att det var eftersom Emilia och Ida ville att han skulle ta bort en film som han lagt ut på nätet på Emilia och Ida. M, L, Ida och Emilia följdes till Bubblan. M blev sur när de kom dit eftersom han sa att han skulle lägga ut en film som han hade på mobilen när hon hånglade med en kille och han var svartsjuk för det. M tillfrågas om varför han var svartsjuk. Hon säger att det var för att han gillade henne då. M tillfrågas om varför han hotade med att lägga ut filmen på henne. M säger att hon inte har någon aning. Hon var inte ens med i hans bråk med Emilia och Ida.

M säger vidare att han visade filmen för M på mobilen och då ville hon ta bort den och tog hans mobil och då blev han sur. M tappade ner mobilen när Victor försökte ta tillbaka den och då sparkade hon iväg den så att den hamnade under några lådor. M tillfrågas om den kan ha gått sönder av detta. Hon säger att den inte kan ha gått sönder så mycket, inte som den såg ut senare på Frasses i alla fall. M tillfrågas om hon ställde foten på telefonen och drog den mot backen. Hon säger att hon inte gjorde det utan att hon bara sparkade bara iväg den. M tillfrågas om vad som hände mer med mobilen. Hon säger att den försvann i lådorna och de hittade den inte och sen kom en massa folk och då gick M och Ida men sen kom Evelina till Frasses med telefonen. Hon vet inte vad som hade hänt med den det ha varit vem som helst som hade sönder den, det var ju så många som kom dit. M tillfrågas om L hade telefonen vid något tillfälle. Hon säger att hon kan ha haft det.

M tillfrågas om vad som hände sen. Hon säger att det kom en massa folk och en tjej kastade kryddor i ansiktet på Victor. Hon tillfrågas om vem som gjorde det. Hon säger att det var en som heter Erica men hon vet inte vad hon heter i efternamn men 14 år kanske. Då tyckte M att det blev för mycket och hon och Ida gick till Frasses och då kom Victor dit. Där spottade han M i ögat och då puttade hon in honom i en glasvägg. M tillfrågas om varför han spottade på henne och hon säger att det var för att hon hade spottat på hans jacka tidigare. Hon tillfrågas om varför hon spottade på honom. Hon säger att det för att hon var sur för det där med filmen. Hon tillfrågas om var de befann sig när hon spottade på honom. Hon säger att det var bakom Bubblans kiosk.

M säger vidare att först åt hon och Ida på Frasses och sen gick de ut och satte sig och det var då Nygren kom. Sen kom Evelina med mobilen och den var alldeles trasig och då blev han sur och spottade M i ögat och då blev hon sur och puttade in honom i en glasväggen. Sen gick M och Erica in på Frassetoan och sen gick de därifrån. M tillfrågas om hon sparkade Victor. Hon säger att hon inte gjorde det. Tillfrågas om hon slog honom säger att hon inte gjorde det. Hon tillfrågas om hur hon puttade. Hon säger att hon puttade honom vid revbenen en gång så att han for in glasväggen.

M tillfrågas om vad som hände med cigaretten. M säger att hon inte vet vad som hände med någon cigarett. Hon har inte bränt någon. Hon minns inte att hon gjorde det. M tillfrågas om hon brukar röka och hon säger att hon brukar det. Hon tillfrågas om hon rökte vid det här tillfället. Hon säger att hon och L rökte på samma cigg. M tillfrågas om det var L som gjorde det. Hon säger att hon inte såg att hon gjorde det heller och därför inte kommer ihåg något. M säger att hon skulle erkänna om hon själv hade gjort det eftersom hon erkänt det andra. M tillfrågas om vad det är hon erkänt. Hon säger att hon erkänt att hon spottat på Victor och att hon puttat honom.

M tillfrågas om vad hon menar med putta, om det var på Frasses. Hon säger att det var två gånger och att en gång var bakom Bubblan och då puttade hon in honom i väggen. Hon tillfrågas om hon gjorde mer än att putta honom. Hon säger att hon bara puttade honom. Hon tillfrågas om hur. Hon säger att det var med båda händerna mot hans mage. Hon tillfrågas om hur många gånger hon puttade. Hon säger att det var en gång. M delges uppgiften att vittnen sett henne slå flera gånger. Hon säger att hon bara puttade och bara en gång. Hon tillfrågas om det kan de ha uppfattats som ett slag. Hon säger att hon inte vet, hon puttade bara. M säger vidare att L puttade honom också.

M tillfrågas om vad som hände med Victors mopedhjälm. M berättar att L gjorde något med hjälmen men hon vet inte vad hon gjorde. Hon höll i den i alla fall. Sen tog han tillbaka den eller de höll i den båda två. Ibland höll han den och ibland höll hon den.

M tillfrågas om när hon senast hade kontakt med Victor. Hon säger att det var längesedan men att han ringer jättemycket, nästan varje dag men hon svarar inte. Förut ringde han flera gånger per dag och även på deras hemtelefon. M tillfrågas om hon vet vad han vill. Hon säger att för några dagar sedan skickade han ett SMS på M mobil om att han ville bli hennes vän. Han erbjud henne halva sitt studiebidrag om hon ville bli hans vän igen. M tillfrågas om hon svarade. Hon säger att hon sparade SMS:et men att hon svarade honom inte. Hon säger att han kontaktat henne efter det som hände på Bubblan och hon har träffat honom på stan. Han sa att han hade anmälan kvar för att sätta press på henne för att hon skulle vara hans vän igen och då skulle de vara tvungna att ha kontakt. (Förhörsledaren har upprättat anmälan om ofredande K4239-08 målsäganden vill ej ange brottet till åtal)

(Kanske för att jag började umgås med L och M igen några månader efter brotten fram tills efter julen 07 någon gång, när vi började att bråka över internet och då på Snuttis.se, där M då hängde. Jag fanns bara på Snuttis för att hon hade en användare där. Hon fick en del julklappar som halsbandet på bilden i föregående blogginlägg och det hade varit pinsamt för henne att åtala mig med detta i åtanke, även om jag gick över gränsen och ofredade henne via hennes familjs hemtelefon genom att ringa för mkt.)


Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.


Förhöret slut kl. 14.15.

Hörd person
F, L


Den hörde är
Misstänkt


Förhörsdatum
2008-03-13


Berättelse

L.F kommer tillsammans med sin pappa T.F. Hon vill ej att han ska närvara och han väntar i receptionen medan förhöret hålls. T.F ges möjlighet att ta del av förhöret när det är klart men ska återkomma en annan dag.


L.F och hennes föräldrar tillfrågades i samband med kallelsen om de ville att en försvarare skulle närvara men de tyckte att det gick bra utan. L tillfrågas igen om hon önskar försvarare men hon tycker att det går bra utan.

L.F delges misstanke om misshandel genom att ha slagit målsäganden ett flertal gånger. L.F delges misstanke om misshandel alt. Försök till misshandel genom att ha bränt målsäganden i ansiktet. L.F delges misstanke om skadegörelse genom att ha gjort sönder målsägandens telefon och hjälm. L.F delges misstanke om ofredande genom att ha spottat på målsäganden.

L.F förnekar brotten enligt misstankarna, hon säger att hon varken erkänner eller förnekar ofredande då hon inte minns om hon spottade på honom.

L säger att hon och M gick till Bubblan och hon tror att de gick in där och köpte något och det var mycket folk när de kom dit, det var kanske tio stycken där men sen kom det fler så det var kanske 20 stycken där till slut. Hon såg hon Nygrens moppe och M sa att det var hans moppe. L tillfrågas om varför de gick till Bubblan och träffade Nygren. Hon säger att hon inte har någon aning om varför de skulle till Bubblan, de var bara på väg till stan. Hon tillfrågas om hon visste att Nygren hade ringt till M innan, flera gånger. L säger att hon inte minns något telefonsamtal om att träffa Nygren men hon har för sig att de skulle träffa någon eftersom de inte vanligtvis bara går förbi Bubblan. Väl där så var det en massa folk och då gick de bakom huset. M sa typ "där är Victors moppe, kom vi går dit". L kände igen en av de som var där, Evelina Jonsson. Ida-Mathilda var där också men L minns inte om hon kom med henne men hon gick i alla fall iväg när de gick därifrån.

L tillfrågas om vad som hände där bakom Bubblan. Hon säger att det stod en massa folk vid som en "garage nerfart" vid massa kartonger. Nygrens pappa var där också, han satt utanför i en bil och han kom efter att mobilen hade gått sönder då L gick dit och sa att han skulle komma.

L ombeds beskriva mer av vad som hände bakom Bubblan. Hon säger att när hon kom dit bak var  folk nere vid "garagenerfarten" och letade efter något och någon gång ungefär när de höll på där så hittade L Nygrens mobil på marken och den var i flera delar och L tog upp den. Hon tillfrågas om hur den hamnade där. Hon minns inte hur den kom dit. Hon tog med mobilen och gick till Nygrens pappa som då hade kommit, eller L tror att han hade suttit där hela tiden. Hon sa till honom att det höll på att bli bråk och att han skulle ta hem Victor och hon sa att han lagt ut bilder på hennes kompisar och sagt en massa elaka saker. L säger vidare att det inte bara var Victor som var utsatt, han skrek ju också saker och puttade.

L tillfrågas om vad hon menar med bråk, som hon sa till Victors pappa. Hon säger att folk puttade på Victor men han puttade tillbaka. L vet inte vem som började det här men många bråkade och puttade på Victor. M puttade Victor. L tillfrågas om hon puttade Victor. Hon säger att hon inte gjorde det. L delges uppgiften att M sagt att hon puttade honom. L säger igen att hon inte gjorde det.

L tillfrågas om vad som hände med cigaretten. Hon säger att hon inte vet det. Hon tillfrågas om hon rökte. Hon säger att hon rökte när hon stod där bakom Bubblan och det var många andra som också rökte men kanske inte just då. L tillfrågas om hon och M delade på en cigarett. Hon minns inte om hon och M delade på en "cigg" men det kan de ha gjort. Hon minns i alla fall inte att hon brände honom med någon "cigg" och L är nästan säker på att M inte heller gjorde det.

L säger vidare att han har lagt ut massa bilder på hennes kompisar och så på nätet. Hon tillfrågas om hon var irriterad på honom för det när de var där bakom Bubblan. Nej, hon visste inte så mycket då och visste inte hur han betedde sig. Men han hade skrivit till henne på MSN och han har gått på samma skola långt innan den här händelsen så hon visste i alla fall vem han var.

L tillfrågas om det var någon som spottade på Victor. Hon säger att det kan ha varit folk som spottade på honom, hon minns inte, men det var i alla fall folk som spottade på hans moppe. L tillfrågas om hon spottade på Victor. Hon säger att hon inte gjorde det eller att hon kan ha gjort det men hon minns inte. Det var i alla fall han som började spotta för han spottar på folk när han blir sur. L tillfrågas om han spottade på henne. Hon säger att han inte gjorde det där men senare när de var på Frasses. Det var M han skulle spotta på men hon flyttade på sig så L fick det på sig.

L tillfrågas om vad som hände med Victors hjälm. L säger att hon inte tror att hon höll i hans hjälm någon gång. Hon tillfrågas om hon slog honom med hjälmen. Hon säger att hon inte slog honom med den. Hon vet att den gått sönder för hon har pratat med honom efteråt och andra har sagt det. Hon säger att hon inte gjorde sönder hans hjälm och inte heller hans mobil.

L tillfrågas om hur det kommer sig att vittnen säger att hon gjort det här. Hon säger att hon inte vet men de hatade henne då och hittar på en massa saker om henne, det var typ tio stycken där som hon var ovän med då. Hon tillfrågas om hon var ovän med Ida-Mathilda och M också men det var hon inte.

L tillfrågas om hur det kommer sig att vittnen säger att det var hon och M som skulle ha med Victor bakom huset. Säger att de var redan folk där och de gick bakom men det var inte hon och M som drog med honom. Hon förstår inte hur de kan ha sett det eftersom de redan var där när hon och M kom.

L tillfrågas om hon såg när Victor visade filmen på mobilen för M. Hon säger att hon inte såg det. L tillfrågas om det var så att mobilen var hel när de kom dit. L säger att då var det väl kanske hjälmen som låg nere i "garagenerfarten". Men M stod och pratade med Victor och hon vet inte om det var hon som hade sönder den men hon kan ju ha gjort det men det är inget som L minns.

L tillfrågas om hur länge de var bakom Bubblan. L säger att de var där kanske 20 min.

L säger vidare att de sedan gick till Frasses och då kom Nygren dit. Han och M spottade på varandra och hon vet inte vem som började.

På Frasses lämnade L tillbaka mobilen. Evelina Jonsson kom och frågade L om hon kunde få mobilen och hon fick den och lämnade den till Nygren. L tillfrågas om varför hon hade mobilen. Hon säger att hon inte vet vad hon annars skulle ha gjort med den eftersom han for därifrån, från Bubblan.

(Nu var det väl tjejerna som drog från Bubblan först..)

L tillfrågas om hon var påverkad av alkohol eller andra droger vid det här tillfället. Hon säger att hon kan ha druckit men hon minns inte.


Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.

Förhöret slut kl. 14.46.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar