Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 7 februari 2013

Fördomen "Alla på Rättspsyk är psykopater" = FALSK! Inte en enda psykopat på Rättspsyk!

INGA PSYKOPATER PÅ RÄTTSPSYK!!!

Lite allmänbildning: Det finns inga psykopater på Rättspsyk!! INGA!! Psykopaterna hamnar i fängelse . De som är psykopater kan aldrig bli friska och således döms de ej till vård..

Allvarligt psykiskt störda/psykiskt sjuka är snarare personer som mår dåligt psykiskt till den grad att de begått brott.. Kan röra sig om allvarliga depressioner som tar sig uttryck i brottsliga gärningar. Förr trodde jag att Rättspsyk var fullt av psykopater men i Sverige så finns det inte en enda psykopat på Rättspsyk , dagens sanning!!

Psykopaterna finns i fängelserna och de har en medfödd oförmåga att kunna känna empati med andra än sig själva, de kan inte botas och därför är det slöseri på resurser att vårda dem.

Detta fick jag berättat för mig häromdagen av personal på Rättspsyk.

Således är fördomen att det är fullt med psykopater/psychopaths på Rättspsyk FALSK!

2 kommentarer:

 1. Finns dock en del personer på rättspsyk som aldrig kan bli friska. Så ditt resonemang " De som är psykopater kan aldrig bli friska och således döms de ej till vård.." håller inte riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Det var inte mitt resonemang, det var personalens förklaring till att "inga psykopater dömd till rättspsykiatrisk vård".

   Självklart finns det personer som aldrig frisknar till från andra sjukdomar som tillsammans anses utgöra en allvarlig psykisk störning. Finns folk med Scizofreni och psykoser här som inte släpps ut.. Sen är det vissa "politiska fångar" som man gärna stämplar som "allvarligt psykiskt störd" för att kunna hålla dem borta från samhället. Jag själv till exempel är ju inte allvarligt psykiskt störd, men med hjälp av massa felaktiga uppgifter kan man ge mig den stämpeln och låsa in mig tills vidare.

   Allt kommer ju fram framöver..

   Radera