Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

lördag 10 november 2012

Förhör med de skylldiga i "Raggarärendet" från i mars år 2007!

Christoffer Stål, killen som misshandlade mig!

Förhör med annan EMILIA, egentligen misstänkt också men tyvärr bara 14 år vid brott. 

Förhörsdatum:
2007-09-28                           (mina hölls 2007-03 16 och 2007-04-16). Polisen var så jävla sega...!

Hörd person:
Emilia

Den hörde är: 
Annan

Förhör angående misshandel och stöld den 13 och 14 mars 2007 på Ersboda i Umeå.

Förhörsledare: 
Sofia Möller

Förhörsplats:
Polisstationen i Umeå.

Berättelse

Närvarande vid förhöret är Emilias mamma Maria. De informeras om att Emilia hörs enligt LUL 31 eftersom hon inte var straffmyndig vid tiden för brottet.

Emilia uppmanas att berätta om händelsen tisdag den 13 mars 2007.

Emilia säger att Ida ringde till Victor och sa att han skulle komma till Mjölkvägen på Östra Ersboda, de skulle träffas vid en tunnel vid konsum alldeles intill något dagis. Emilia tillfrågas om varför de skulle träffa honom och hon säger att det var för att de skulle säga åt honom att ta bort en film på Emilia, Ida och Hanna som han lagt ut på Youtube. Hon tillfrågas om vad det var för film och hon säger att det var en karta som visar var de bor och telefonnummer, namn och bilder och massa text med sånt som inte är sant. Typ att de skulle ha tagit någon ciderflaska och tagit 500 kronor av honom och slagit honom med en flaska med mera.

Victor spottade på Ida och Emilia och då blev Ida arg och slog till honom. Emilia tillfrågas om hur Ida gjorde när hon slog honom och hon säger att det var en örfil på kinden. Victor bara skrattade hea tiden. Hon tillfrågas om hur de diskuterade och om de var arga. Hon säger att de var arga men att han bara skrattade hela tiden. Emilia tillfrågas om de spottade på Victor och hon säger att de spottade på hans moppe som han hade bredvid sig. Sen kom det några ungar och kastade snöbollar på Victor. Victor åkte sedan iväg.

Emilia tillfrågas om Victors moped som blev förstörd. Hon säger att det var vid den andra händelsen då Stål var där och då hade hon och Ida gått hem. Hon har ingen aning om vem som gjort det.

Emilia uppmanas att berätta om händelsen onsdag den 14 mars 2007.

Emilia tillfrågas om de träffar Victor igen och hon säger att de gjorde det. Jag frågar om hur de stämde träff men hon säger att han for typ runt på Ersboda och då stoppade hon och Ida honom.

De var i ett trapphus och pratade om allt möjligt. De gick in dit för att det var öppet och för att värma sig. Victor sa att han var 18 år men Emilia och Ida ville se på hans leg, för de visste att han bara var 17 år. Han visade sin legitimation och de kollade på den. Emilia tillfrågas om de kollade i hans plånbok men hon säger att de inte gjorde det. De tittade bara på hans leg, och Victor stod bredvid. Sen kom Dan och Mattias Kemi och Victor och tjejerna hade då börjat diskutera därför att Victor påstod att Emilia och Ida tagit pengar av honom, en 500 lapp. Emilia tillfrågas om de var några fler i trapphuset när de tjafsade om pengarna men hon säger att det var bara hon och Ida och Victor.

Sen gick de till Konsum och Victor följde efter tjejerna och han höll fortfarande på att tjata om att de skulle ha tagit pengar av honom. Dan och Kemi följde också med. De stod bara utanför Konsum och då kommer det några "fans" från Victors hemsida och de tog kort på honom och sen börjar Victor ta kort på Emilia, Ida, Kemi, Dan, Salim, Ari och Arras. Kemi heter Mattias i förnamn men de andra vet inte Emilia vad de heter mer än det hon uppgett.

När de stod utanför Konsum så kom Kristoffer Stål och han var full. Victor tog även kort på honom och Dan och Kemi berättade för Stål att Victor hade anklagat Emilia och Ida för att ha tagit pengar och att han hade tagit kort och så. Då blev Stål jättearg och slog Victor i ansiktet och då gick Emilia och Ida därifrån. Hon såg innan de gick att det var några som drog bort Stål från Nygren. Det var några raggare, kompisar till Stål som hon vet inte vad de heter.

Emilia tillfrågas om vad som hände med Victor när han blev slagen. Hon säger att hon vet inte riktigt men när de drog bort Stål från honom så låg Victor ner men han ställde sig upp sen. Hon kollade bak och då låg han ner sen hörde hon en massa skrik att Stål skulle ge sig och då reste sig Victor upp. Emilia tillfrågas om hon såg om Victor fått några skador men det såg hon inte för det var mörkt ute.

Emilia tillfrågas om hur Stål slog och hon säger att han slog med knytnäven. Hon tillfrågas om han slog en eller flera gånger. Hon säger att han slog flera gånger men hon vet inte om han träffade alla gånger.

Emilia tillfrågas om hon känner någon som kallas för Aije och hon säger att han är raggare. Hon tillfrågas om han var en av dem som var där och hon säger att hon tror att det var han som försökte prata med Victor efter det hade hänt och försökte lungna ner honom.

Emilia tillfrågas om hon känner till någon som kallas för Extract eller Extracy men det gör hon inte.

Emilia tillfrågas om hon har någon kontakt med Victor nu och hon säger att hon inte har det.

Emilia tillfrågas om hon vet något om att killarna säger åt Victor att be om ursäkt. Det vet hon inte. Hon tillfrågas om hon vet vem han ska be om ursäkt men det gör hon inte.

Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.

Förhöret slut 12.26.

Förklaringar angående en del minnesluckor i Emilieas berättelse:

Förhöret med Emilia hölls i september 2007, när brotten utspelade sig i mars 2007! Polisen var jävligt sega med att hålla förhör.. Därför så hinner Emilia blanda ihop olika händelser med varandra. Här följer några minesfel:

1. Emilia påstår att anledningen till att vi skulle träffas var att jag skulle ta bort en film på Emilia, Hannah och Ida från nätet. Detta är ett minnesfel.. Den filmen som var anledningen till att vi träffades var inte mot dessa tre tjejer, det var en iranska och Ilona som blev uthängd i min första "Blacklist-film" efter att de utnyttjat mig. Emilia hade då velat att jag skulle ta bort filmen på Ilona som Flashback-folk sparat.
I mitt förhör påstår jag att jag tagit bilder på "Ilona och Emilia" och lagt ut dessa i filmen. Detta stämde, men Emilia var bortklippt från bilderna så man såg bara hennes axel eller liknande och Idas panna osv. Jag kollade in filmen nyligen och varken Emilia, Ida eller Hannah var med i den. Den filmen som Ida, Emilia och Hannah var med i skapades just innan sommaren 2007 efter en annan händelse som aldrig blev en rättssak..
Men eftersom att polisen höll polisförhör med Emilia så pass långt efter brotten så blandade hon ihop händelserna och filmerna med varandra! Filmen där Emilia och Ida hängdes ut var "Blacklist nr 4", och den hade inte skapats innan dessa brott.

2. Emilia påstår att jag efter att några Flashback-fans från den stora Agenttråden dykt upp börjat ta kort på henne och hennes vänner, detta är helt felaktigt!! Jag hade ingen kamera eller mobiltelefon med kamera. Min mobil var gammal! Det var Flashback-fansen som tog alla kort! Bevis: Jag syns på alla kort.. Hur kan jag vara med på korten om jag själv tog dem? Emilia försöker bara bygga ett försvar för deras handlingar men det fanns inget sådant.

3. Emilia påstår att hon och Ida sa till Stål att jag beskyllt dem för att ha tagit 500kr av mig och att jag tagit kort på dem.. Med tanke på att de faktiskt hade tagit 500kr (Stål säger det själv att en kompis till honom berättat för honom att tjejerna erkänt detta senare) och att jag aldrig tog några kort så var alltså Ståls anledning enligt Emilia att attackera mig något som jag aldrig gjort. Stål uppger dock en lite annrolunda anledning till slagen och sparkarna än Emilia och Ida.

I övrigt så finns det ju alltid skillnader i folks förhör, men dessa fel var viktiga att poängtera så att ingen får felaktig sympati för gärningsmännen. En film som gjordes långt senare ska inte användas som skäl, man ska inte påstå att jag tagit kort när andra tog kort på oss alla och om Ståls motiv till att misshandla mig var rena lögner från tjejernas sida så ska det belysas.

Förhör med annan Ida-mathilda ang misshandeln i mars 2007:

Förhörsdatum:
2007-10-11

Hörd person:
Pettersson, Ida-mathilda

Förhörsledare:
Sofia Möller

Förhörsplats:
Polisstationen Umeå

Berättelse:
Närvarande vid förhöret är Ida-mathildas mamma som identifierar sig med körkort. De informeras om att ida-mathilda hörs enligt LUL 31§ som misstänkt för stöld och misshandel, eftersom hon inte var straffmyndig vid tiden för brottet.

(Ida-Mathilda kallas bara för Ida.)

Ida uppmanas att berätta om händelsen den 13 mars 2007.

Ida berättar att de träffade Victor för att han hade lagt ut en video på Ilona och Emilia på sin hemsida på nätet. Han ringde till Emilia och de stämde träff. Ida tillfrågas om vad syftet med träffen var. Hon säger att det var för att han skulle ta bort det här men han vägrade. Ida och Emilia spottade då på honom men han bara skrattade och då spottade Emilia på mopeden och han slickade upp spottet. Ida minns inte men det kom några småungar som kastade snöbollar och de kan också ha spottat på mopeden.

Ida tillfrågas om hon slog Victor. Hon säger att det är inget hon minns men hon kan ha puttat honom men hon slog honom inte. Men han bara skrattade hela tiden. Det slutade med att de gick därifrån och han vägrade att ta bort bilderna. Ida tillfrågas om var de befann sig när det här hände. Hon säger att de var vid ett dagis vid Kärnvägens busshållplats.

Ida tillfrågas om hon vet varför Victor håller på och lägger ut bilder på nätet. Hon säger att hon inte vet men att han påstår att Emilia utnyttjat honom. Ida säger vidare att hon inte var med från början och att hon inte känner Victor.

Ida uppmanas att berätta om händelsen den 14 mars 2007.

Ida tillfrågas om hur det kom sig att de träffade Victor igen. Hon säger att han kom och körde på Ersboda och kom fram till henne och Emilia och de gick sen in i ett trapphus för att värma sig. Sen sa han att han var 18 år och de vet att han inte är det så de ville kolla på hans leg. De bad att få titta på hans leg och han gav då Emilia hela börsen. Ida säger att hon tittade på hans leg men inte i börsen, Emilia tog ut det. Sen gav Emilia börsen tillbaka till Victor och han sa då direkt att de hade tagit 500kr.

Sen kom det två kompisar till Emilia vet inte vad de heter men det var två killar och en var utländsk, arab kanske. De skulle vara med dem så de gick iväg till Konsum men Nygren följde efter. När de kom till Konsum kom några av Victors "fans" och började ta kort på Ida och Emilia och även på Nygren. De tyckte att det var bra att han lagt ut bilder på Emilia. Sen kom det några fler personer och det var bl.a. en som hette Stål och han slog Nygren. Ida tillfrågas om hur han slog honom och hon säger att han slog med knytnäven och han träffade i ansiktet och Nygren ramlade av slaget men att då gick hon och Emilia därifrån. Ida tillfrågas om vad som föranledde slaget och varför han slog honom. Hon säger att de verkade känna Nygren sen tidigare och hon torr att det handlade om något annat.

Ida tillfrågas om var hon stod när Stål slog Nygren och vad hon såg. Hon säger att hon inte riktigt minns men att hon stod kanske fem meter ifrån och det var direkt utanför Konsum.

Ida delges uppgiften att det framkommit att de faktiskt var kvar på platsen även efter Stål slagit Nygren. Hon säger att de inte var kvar och att hon inte såg något mer.

Ida tillfrågas om vilka andra som fanns på platsen. Ida kan bara säga att han som slog kallades för Stål. Hon vet inte vad de andra heter de hade massa smeknamn. De var raggare.

Ida tillfrågas om vad som hände med Victors moped. Hon säger att hon vet inte eftersom de gick därifrån han parkerade mopeden utanför huset där de var in och värmde sig, det var ganska nära Konsum.

Ida delges att det kommit fram uppgifter om att hon och Emilia ska ha berättat för andra efteråt att de tog femhundra kronor av Nygren. Hon säger att hon inte vet varför någon skulle säga så och hon har inte tagit några pengar.

Ida tillfrågas om hon har någon kontakt med Victor Nygren. Hon säger att hon inte har kontakt med honom och inte har haft heller. Det är Emilia som haft kontakten och det var tidigare.

Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.

Förhöret slut kl. 13.54.

Förhör med vittne Andre (Aije) Eriksson):

Förhörsdatum:
2008-01-16

Hörd person:
Eriksson, Andre

Förhörsledare:
Sara Karlsson

Förhörsplats:
Polishuset i Kalmar

Berättelse:
Andre berättar att Petra ringde till honom. Hon sa att Victor var där och bråkade. Andre tillfrågas var där är. Andre säger att det var vid Konsum. Petra ville att de skulle komma dit. Andre säger att det var något om att Victor hade blivit av med pengar. Andre säger att de som gick ner till Konsum var han och Cristoffer Jonsson och Kim som gick tillsammans. De andra gick framför dem. Andre kommer inte ihåg vilka det var mer än att en av dem var Stål.

Andre säger att då han kom fram till platsen så låg/halvsatt Victor ner vid staketet. Andre tillfrågas om hur Victor hamnade där. Andre säger att han vet inte hur det gick till. Andre tillfrågas om han har hört hur Victor hamnade på marken. Andre säger att de andra gick framför dem och att då de rundade hörnet vid Konsum så låg Victor nedan ner. Andre tillfrågas om han frågade Victor hur han hamnade på marken. Andre säger att han inte gjorde det.

Andre tillfrågas om Victor hade några skador. Andre säger att Victor blödde vid munnen. Andre säger att det var inget han reagerade på. Andre säger att Victor var upprörd men att han talade lugnt med honom. Andre tillfrågas om han sparkade Victor Andre säger att han lyfte upp Victor men att han inte har sparkat honom.

Andre säger att han tidigare har stött på Victor på Apberget och att de då har "muckat lite med varandra". Andre säger att Victor hotar folk på Apberget med stryk. Andre säger vidare att Victor är en bråkstake. Andre säger att vid det aktuella tillfället vid Konsum så var Victor själv.

Andre tillfrågas om han känner till at Victor har en moped. Andre säger att han känner till det. Andre säger att det är "en ny moped av äldre modell". Andre tillfrågas om han har sett mopeden i samband med händelsen vid Konsum. Andre säger att han inte har det. Andre tillfrågas om han efter händelsen har hört vad som hänt med Victors moped. Andre säger att han inte har hört något om mopeden.

Andre tillfrågas om de har pratat om vad som hände utanför Konsum. Andre säger att det har de gjort. De har dock inte pratat om vad som hänt med Victors moped.

Andre tillfrågas om de då har pratat om hur Victor hamnade på marken och hur han fick sina skador. Andre säger att de inte har gjort det.

Andre tillfrågas om han var berusad under den här händelsen. Andre säger att de hade fest och att han var salongsberusad och att de andra också var det. Andre tillfrågas om Victor var alkohålpåverkad. Andre säger att han inte tror det.

Andre säger att händelsen var på kvällen men att han inte har någon aning om vad klockan var.

Andre tillfrågas återigen om hur Victor hamnade på marken. Andre vidhåller att han inte vet det.

Relaterat efterhand.

Förhör med misstänkt Cristoffer Stål:

Förhörsdatum:
2007-10-11

Hörd person:
Stål, John Olov Christoffer

Förhörsledare:
Sofia Möller

Förhörsplats:
Polisstationen Umeå

Berättelse:
Id styrkt genom kontrollfrågor och dataslagningar.

Biträdande förhörsledare är Krinsp. Jerry Sandström.

Christoffer Stål delges misstanke om misshandel genom att ha slagit målsägaren Victor Nygren i ansiktet samt genom att ha sparkat målsägaren när han låg ner.

Christoffer Stål varken erkänner eller förnekar misstanken. Han säger att han knuffade Victor Nygren så att han flög in i staketet bredvid Konsum på Ersboda vid folkets hus.

Christoffer Stål informeras om rätten till försvarare. Vid en eventuell rättegång önskar han få adv. Lena Isaksson som försvarare eftersom han känner henne sen tidigare då hon varit målsägandebiträde åt honom.

Christoffer uppmanas att berätta mer om vad som hände. Christoffer säger att han hade varit på fest hos Andreas (kallas för Aije och bodde på Mjölkvägen men har nu flyttat ner till Kalmar). De gick till Konsum för att köpa dricka och där utanför stod Victor Nygren och tjafsade med några tjejer om någon femhundring eller vad det var. Han sa att de hade tagit någon femhundralapp ur hans börs. Aije och Christoffer var lite onyktra de hade druckit någon öl. Övriga som Christoffer var med på festen och sen även utanför Konsum var Mattias Karlsson, Tobias Johansson och Christoffer Jonsson (kallas för Kicken). Christoffer tillfrågas om hur mycket de hade druckit. Han säger att alla var onyktra och att de hade druckit ca fem, sex starköl (5,2 volumprocent). Sen började Victor säga massa saker om tjejerna och allmänt om varenda tjej att de skulle bara vara hemma och städa och laga mat och var allmänt förnedrande om tjejer. Då blev Christoffer arg och puttade Victor.

Christoffer uppmanas att berätta närmare vad som föranledde putten. Han säger att han och Victor stod öga mot öga och diskuterade. Christoffer försökte först få veta hur det hade gått till med femhundringen. Han frågade typ hur tjejerna hade kunnat ta den och Victor sa att han hade gett börsen till tjejerna för att de skulle låna 20 kronor och då hade de tagit 500 kronor. Christoffer lände tjejerna och han tror att det var Emelie och Emilia. Han är i alla fall säker på att en heter Emilia. Victor var ledsen men sen började han nedvärdera alla tjejer. Då tände Christoffer till vilket han själv nu i efterhand tycker var onödigt. Han puttade Victor så att han flög baklänges in i staketet och sen låg han på backen och då gick Aije dit och reste upp honom.

Christoffer tillfrågas om hur han knuffade honom. Christoffer säger att han knuffade honom i ansiktet och han tror att Victor kan ha uppfattat det som ett slag. Victor ramlade omkull av putten. Aije gick sen dit och slet upp Victor för att kunna prata med honom. De hade haft någon konflikt tidigare och kanske var det det de pratade om men Christoffer vet inte. Christoffer gick därifrån då för han orkade inte med mer tjafs och han stod då ca åtta-tio meter ifrån. Mattias Karlsson, Tobias Jonsson, och Christoffer Jonsson stod också där och pratade. Christoffer tillfrågas om var tjejerna fanns. Han säger att de stod kvar där runt omkring någon stans. Sen gick Christoffer och kompisarna hem till Aije igen och då var tjejerna kvar.

Christoffer tillfrågas om hur han och Victor diskuterade om de skrek till varandra. Han säger att det var vanlig samtalston.

Christoffer tillfrågas om vad som hände med Victor sen. Han säger att han var kvar när de for och han hade sin moped där. Christoffer såg att den stod parkerad en bit bort. Han såg inte hur Victor tog sig därifrån.

Christoffer tillfrågas om han vet vad som hände med mopeden. Han säger att han vet inte men att han hörde att den hade blivit kraschad och det var nog "Kicken" (Christoffer Jonsson) som sa det. Christoffer tillfrågas om hur Kicken kunde veta det. Han säger att det snackas mycket. Christoffer säger också att alla hans kompisar vet vem Victor är. Christoffer säger vidare: "det var då inte vi som gjorde det". Christoffer säger att Victor hade skrivit på Apberget att mopeden hade blivit sönderslagen. Han skrev även om att Stål hade slagit honom.

Christoffer tillfrågas om han vet vad som hände med femhundringen sen. Han säger att tjejerna hade sagt till en kompis att de hade tagit den där femhundringen och vad han vet så lämnade de inte tillbaka den heller.

Efter den här händelsen satte Victor ut en bild på Christoffer på "Flashback" som är en chattsida på nätet. Sen var det folk söderifrån som skulle hjälpa Victor och de skrev om Christoffer och Aije, flera hundra sidor. Efter det har det blivit massa konstigt och Christoffer får massa faktaböcker skickat hem till sig. Det handlar om kilovis med böcker och detta fortsätter. Christoffer vet inte vem som ligger bakom. Chattforumet där Victor Nygren la ut bild och namn på Christoffer har lagts ned av polisen. Christoffer säger vidare att han fick en massa telefonsamtal med hot om att de skulle döda hans mamma osv. Han fick även ett brev där det stod att han var en korkad kille osv. Det såg ut som att det var en tjej som hade skrivit och det stod en massa dumma saker om honom. Han har kvar brevet. Telefonhoten fortsatte en månad sen slutade de, det var dolda nummer. Christoffer tillfrågas om han kände igen de som ringde. Han säger att han inte gjorde det men att det var killar i hans egen ålder. Han säger att det kändes obehagligt. Han har nu lämnat det bakom sig men blir mest sur över detta med böckerna.

Christoffer tillfrågas om han sparkade Victor. Han säger att han inte sparkade honom, han sparkar inte på folk som ligger och han kan svära på att han inte sparkade Victor. Christoffer tillfrågas om de andra var delaktiga och om någon annan kan ha gjort det. Christoffer säger att ingen annan var delaktig när han puttade Victor. Han säger att han vet inte om Aije sparkade till Victor när han skulle resa sig upp men det är inget som Christoffer har sett. Christoffer tillfrågas om det var fler som såg hela händelsen. Han säger att de flesta av hans kompisar och Aije och tjejerna borde ha sett det som hände.

Christoffer tillfrågas om knuffen han gav Victor kan ha gjort ont och om det kan ha blivit någon skada. Christoffer tror både att det kan ha gjort ont och att det kan ha blivit någon skada. Han säger att han knuffade med handloven i ansiktet och ganska hårt.

Christoffer tillfrågas om det var någon som heter Kim där. Han säger att Kim var med på festen hos Aije, Kim är ju Aijes bror. (Kim bor med sin mamma, Nettan på ersboda).
Christoffer tillfrågas om varför Victor skulle be honom om ursäkt. Christoffer säger att han inte vet något om det och att kim måste ha stått långt ifrån när allt hände vid Konsum.

Christoffer tillfrågas om vilken av killarna som är hans närmaste kompis. Han säger att det är Mattias Karlsson.

Christoffer tillfrågas om han känner Mattias Kemi. Han säger att han känner Mattias Kemi lite, han går på Liljaskolan på lack. Han säger att han var på festen hos Aije ett tag men att han sen försvann och sen kom tillbaka efter att de hade varit vid Konsum. Christoffer tillfrågas om även han var utanför Konsum och han säger att det kan han ha varit.

Christoffer tillfrågas om hur han förklarar att det finns vittnen som sett honom slå Victor Nygren. Han säger att det kan ha tolkats som ett slag när han knuffade Victor.

Christoffer tillfrågas om det var någon som uppmuntrade bråket. Han svarar "nej".

Christoffer tillfrågas om dan Hassanein var där. Han säger att han vet vem Dan är men han kommer inte ihåg om han var där.

Christoffer tillfrågas om han har pratat med Victor efter den här händelsen. Han säger att han varken träffat honom eller pratat med honom men han såg honom på Barnens dag.

Christoffer tillfrågas om han skulle vilja medverka i en eventuell Medling och det är han villig att göra.

Förhöret uppläst och godkänt i konceptform.

Förhöret slut kl. 10.13.

Förhör med misstänkt Andre Eriksson:

Förhörsdatum:
2008-01-16

Brottsmisstanke:
Delges misstanke om olaga hot 070314

Hörd person:
Eriksson, Andre Lars Torbjörn

Förhörsledare:
Sara Karlsson

Förhörsplats:
Polishuset i Kalmar

Berättelse:
Andre delges misstanke om olaga hot gentemot Victor Nygren genom den 070314 ha hotat Victor enligt följande, Victor skulle be Kim om ursäkt annars skulle han åka på stryk.

Andre ERKÄNNER att han har hotat Victor.

Andre önskar ej ha försvarare närvarande vid förhöret. Andre önskar biträde av advokat från kaidings advokatbyrå vid eventuell rättegång.

Andre ombeds att berätta om händelsen. Andre säger att Victor har hotat hans bror Kim med stryk. Victor skall då ha sagt att han skulle ta hjälp av sitt gäng. Andre säger att Victor brukar hota folk. Victor har hotat flera personer som Andre känner.
Andre berättar att hans tjej ringde honom från affären. Andre tillfrågas om han menar Konsum. Andre säger att det menar han. Hon sa att Victor var där och bråkade. Andre berättar att de gick dit. När han kommer fram så ligger Victor på marken. Andre säger att han gick fram och lyfte upp Victor och satte honom på en sandlåda. Andre säger att han pratade med Victor. Han sa till honom att han skulle be Kim om ursäkt. Andre säger att Kim fanns i närheten och att han hörde vad han sa till Victor. Andre säger att han sa till Victor att han skulle gå ner på knä och be om ursäkt. Andre säger att kiim då sa att Victor inte behövde gå ner på knä. Victor bad sedan Kim om ursäkt men han gjorde det inte på knä. Andre säger att han sedan gick från platsen.

Andre tillfrågas varför Victor skulle be Kim om ursäkt. Andre säger att det fanns en konflikt mellan Victor och Kim på internet men att han inte kommer ihåg vad den gällde.

Andre tillfrågas om hur han gjorde när han reste upp Victor från marken. Andre säger att han tog tag i Victors båda armar.

Andre tillfrågas om vad hans tjej somringde heter. Andre väljer att inte svara.

Andre tillfrågas om han är villig att mottaga böter för hotet. Andre säger att han är villig att göra det.

Relaterat efterhand.

Beslagsprotokoll

Föremålspunkter:
2007-2400-BG1582-1
Cd-skiva (1 st).

Platsbeskrivning:
Inlämnades av målsägaren Victor Nygren till förhörsledaren Ulla Widmark den 16 april 2007.
Förvaras i utredningsakten.

Åklagaren sabbade målet genom att låta ärendet vänta i över två år innan det blev rättegång!!!

Hur går man tillväga för att sätta dit den som förstörde målet? Åklagaren? Åklagaren har nämligen en skyldighet att se till så att rättegången hålls i tid innan preskriptioner.. Dessutom så kallades inte mer än ett vittne till rättegången trots att det fanns många namn man kunde ha kallat..

Andre erkände Olaga Hot och var villig att acceptera böter- Men rättegången hölls sommaren år 2009 så preskription han inträda.. Alltså ställdes han knappt inför rätta eftersom att hans brott var preskriberat!! Jag anmälde dagen efter brotten så det var inte jag som anmälde för sent.. Det var ÅKLAGAREN som förstörde för RÄTTVISAN genom att föra ärendet till rättegång för sent! Jag är villig att anmäla henne för detta men vet inte till vem?

Christoffer Stål dömdes för en "ringa misshandel" som också hann preskriberas på grund utav ÅKLAGAREN, jag är villig att åtala henne för detta men till vem?

Om åklagaren förstör mål genom att föra dem till åtal för sent så borde jag ha rätt till kompensation.

Stål skulle i och för sig ha dömts för "grov misshandel" eller i alla fall "misshandel" så bara genom att kalla för få vittnen så har Åklagaren förstört för offret i målet. Rätten ansåg att det utredningsmaterial som förelåg inte var tillräckligt för att "med säkerhet kunna fastställa" att skadorna orsakats av Christoffers slag.. Hade åklagaren skött sitt jobb så hade dessa skador "med säkerhet kunnat fastställas ha tillkommit till följd av Ståls slag".

Ett vanligt slag i någons ansikte orsakar kanske inte så allvarliga skador i ögonregionen. Men Stål var storväxt och tung.. Om han böjer sig bakåt och slår med bägge händernas knytnävar rakt på mitt vänstra öga så kan visst dessa skador ha uppkommit. När jag låg på marken så hade jag ont och kunde inte riktigt öppna ögat och det är bevis nog för att skadorna uppkom till följd av Ståls slag.

Om rätten är inkomptetent eller om det var Åklagaren må ju vara, men det är sjukt att han inte dömdes för något grövre än "ringa misshandel", och ännu sjukare att "ringa misshandel" och "olaga hot" hann preskriberas. Jag fick därmed inget skadestånd eller något, ingen upprättelse..

Jag tror att det var medvetet av ÅKLAGAREN att vänta med ärendet så att preskription han tillträda och jag vill ha henne fälld för det, tjänstefel eller liknande!

Jag menar, varför gick det bra för denna åklagare att vänta med dessa ärenden medans jag döms för "olaga hot" mot två personer nu 2012, de kunde väl ha utväntat preskription även vad gäller dessa brott som jag begått?

Uppenbart är att de gillar att dömma mig för brott till böter och annat, att de gillar att dömma mig till förvaltarskap när jag bara varit snäll och ställt upp för brudar men de gör allt för att slippa dömma de som begår brott mot mig. Det är uppenbart att rätten mobbar mig och har gjort så sedan 2009 när Stål friades för allt utom "ringa misshandel", som hunnit preskriberas för att de själva eller åklagaren varit sega med att föra fallet till rättegång...

Bilderna som togs i samband med att Flashback-fansen kom bevisar att jag fanns med på samtliga och att det därför var lögn från Emilias sida att jag skulle ha tagit några kort:


 
 
 
Bevis för att jag inte spottade på dem osv, hör själva i denna films ljudupptagning (varning för omogna kommentarer och barnsligt beteende, vi var 14 till 17 år, lite pinsamt att lyssna på idag):


Ljudupptagningarna med brudarna, Voice 4,5 och 8.. Voice 6,7 och 9, 10 är borta).

Bevisen för att Andre "Aije" Eriksson ljuger när han säger att han inte vet vad som hände innan jag låg på marken (Ja, Aije dolde sig bakom användaren "Gamblers" på Apberget. Jag fick komma tillbaka till Apberget i någon månad men sen så sa någon person att jag var en jävla bög och jag svarade med "jävla hora" och då bannades jag för alltid):
I nästa inlägg puplicerar jag rättens inkompetenta dom samt filmen jag gjorde efter domen där bland annat hela misshandeln finns inspelad i ljudupptagningsformat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar