Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 3 maj 2012

Läst BUP-journalerna och utredningen visade att jag inte led av UTVECKLINGSSTÖRNING överhuvudtaget!!!


Jag har nyligen läst hela min BUP-journal och resultaten från WISC III, Leiter, D-KEFS, Becks ungdomsskalor, Browns ADD-skalor och Attachment Style Ouestionnaire ASQ visar att jag INTE LIDER AV EN UTVECKLINGSSTÖRNING!! Psykolog Per Höglund var den som höll i testerna! Däremot så har kurator Sibylla skrivit ner diagnosen "marginell mental retardation" trots att resultaten av testerna inte påvisade denna.. Jag ska imorgon trycka upp utredningen daterad 06 under näsorna på vissa och ifrågasätta diagnosen som jag fått trots att resultaten från testerna visade annat!

Utdrag av betydelse:


"Den sammantagna bedömningen utifrån testresultat och den pedagogiska bedömningen är att Victor inte bedöms ha en utvecklingsstörning. I skolan presterar Victor VG och G i betyg. De verbala deltesten på WISC är där Victor visar sina styrkor är ofta deltest som är nära sammankopplade med skolprestationer. De styrkor som Victor uppvisar är främst verbal förståelse, verbal upprepning och auditivt minne". 


Jag ska självklart kräva upprättelse för de år där de behandlat mig som en lindrigt efterbliven person med en IQ på 40-69 och som har en kognitiv ålder av 9-12...!!!
4 kommentarer:

 1. Om du vill ändra/ta bort saker i din journal, eller kanske bara anmäla felaktigheter så skall du kontakta socialstyrelsen. Man kan även få hela sin journal förstörd, detta har tex jag fått...

  Dock tror jag det sistnämnda inte är möjligt för dig iom att du har varit intagen på psyk enligt LPT, har aktivitetsersättning och så..

  Men jag tror definitivt du kan framföra din syn på dom felaktigheter som finns hos socialstyrelsen.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Är det så att dina diagnoser är felaktiga så ska de ju givetvis tas bort.
  Det kan ju bara vara så att behandlas som marginellt mental retard för att professionella har bedömt så tidigare att du är marginellt mental retard och utgått från det. Men du saknar förmåga att se handling-konsekvens + har en starkt vriden verklighetsuppfattning och inte går att prata förstånd med dig. Detta är rätt efterblivet av dig tycker jag, även om du klarar IQ-test.

  Du har aldrig lyssnat på dessa råd som är till för ditt eget bästa. Åtskillga användare på flashback och säkert personer i verkligheten har förklarat saker för dig om hur du ska göra för att det ska bli bättre för dig, sida efter sida, månad efter månad. Men inget av detta har gått in, trots att det är mest enkla och självklara för en normalfuntade och relativt intelligent vuxen människa. Så helt intelligent och normalfungerade är du knappast.

  Sen kommer inte ditt förvaltarskap plockas bort bara för att du kan bevisa att du INTE är mental retard. För att slippa förvaltarskapet måste du oxå visa att du kan sköta dig, spela med.

  SvaraRadera
 3. Uppenbarligen är du en intelligent person, märks tydligt utifrån ditt sätt att formulera dig. Hoppas att det löser sig.

  SvaraRadera
 4. HÅller med föregående talare. Det är nog inte diagnoserna det sitter i. Det är nog mera att du hamnat på kant med myndigheterna och istället för att förstå att det faktiskt är dom som bestämmer försöker få din vilja igenom genom att tjura och bete dig barnsligt. Detta kommer dock aldrig att funka. Inser du att du själv gjort fel och att du måste ändra dig så kommer nog förvaltarskapet att omprövas ska du se. Sen kan du ju se vad som går att göra åt dom diagnoser du tycker är fel..

  SvaraRadera