Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 26 april 2012

Min systers förklaring angående att vi blev lurade att ansöka om god man (jag och min syster) och att det senare felaktigt blev ett förvaltarskap:

Jag och min syster på den tiden då allt var bra och vi ansågs normala och som alla andra!

"Varken jag eller brorsan har någon form av efterblivenhet..Möjligtvis lider vi av asperger eller liknande och av depressioner av olika slag men vi är knappast "marginellt mentalt retarderade" eller lindrigt utvecklingsstörda/efterblivna om man så vill.

Vi blev lurade av socialpedagoger att skriva på papper för att få "stöd och hjälp" i framtiden vilket vi inte skulle få om vi inte skrev på papperet!!!! Sen dess har intygen som skrivits och sociala myndigheterna orsakat situationer som drabbat oss negativt sedan början av år 2009! Två år av lögner och svek..

Ni kanske tycker att vi inte är som alla andra men det kanske beror på att alla inte är utsatta för samma situation! Blir någon misshandlad på väg hem från krogen kanske den personen inte vågar gå själv hem den vägen sen! Medans en person som inte blivit misshandlad vågar! Vi har blivit utsatta för kränkning och en massa andra saker.. Inget eget liv! Vi har varit som precis alla andra förut innan dessa papper med diagnoser, och innan soc inblandades i våra liv..

Det står även falska saker i läkarnas papper, vilket tyder på att allt som myndigheterna tror sig veta inte alltid är sant eller stämmer... Medans det vi säger kanske är sant eller stämmer gällande vissa omständigheter! Men ingen lyssnar på oss eftersom att vi är i denna sits, (har förvaltare och diagnoser så som asperger och "marginell mental retardation".! Det är i princip omöjligt att ta oss ur denna sits!.. Jag och min bror ska inte behöva få lida på grund utav dessa tyranner.. Dem sörjer inte för oss som person utan är riktiga diktatorer! De bryr sig inte om pengarna heller känns det som..

Dem vill bara styra och utöva makt över oss.. Hans och min förvaltare är ju kollegor och dem snackar bergsäkert med varandra om hur de behandlar oss.. Hur roligt dom tycker det är att rätten tror på dem och inte på oss pga våra "diagnoser", det är sjukt... Så ska inte samhället vara..
Har även hört att det är olagligt att ha förvaltare när man e 21 år gammal om man inte är allvarligt psykiskt störd! Handikappad.. Vi har INGET handikapp som handlar om "sociala svårigheter" eller psykisk störning! Vi skrev bara på papperet för att få hjälpen! Och vi har nu förvaltare.. Dem sa att ingen sådan risk fanns när vi skrev på och nu har allting som kan gå snett gått snett.. Det finns folk mmed asperger som inte har förvaltare!!

Sen att jag är barnslig, so what? Hellre barnslig än en kärring eller gubbe... Sen behöver man inte vara retarded för att man har barnasinnet kvar och fortfarande kan ha kul, istället för att sitta hemma och sticka en tröjja eller fylla i korsord... Att jag är som en fyraåring i huvudet är ju så felaktigt som det kan bli.. Kan en fyraåring allting som jag kan?!!!!! Neej, absolut inte... Förtal från förvaltaren! Jag gick ut med godkända betyg och de va inget fel på mig alls! Ingen skillnad i begåvning på mig och de andra eleverna."

Victoria Nygren, 891210-08%&, Storgatan 118 Umeå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar