Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

onsdag 25 april 2012

Angående ex-förvaltaren Håkan Gyllins arvode!


Håkan tillträdde som min gode man i juli år 2009. Vid detta tillfälle hade jag bara fått info av föräldrar och soc som tydde på att han var till för att förhindra tjejer från att utnyttja mig samt för att sköta allt som har med pengar att göra så som räkningar och så vidare, detta så att jag skulle slippa bekymra mig med detta.. (Jag hade mycket väl kunnat betala räkningar på egen hand). När det då kom till vem som betalade Håkan Gyllins arvode/lön för hans jobb så sa både föräldrar och SOC-kontakter att detta var kommunen/Staten/Överförmyndarnämnden..

Senare under januari 2011 (så sent) så läste jag en skrivelse på forumet Flashback.org där en användare påstod att det var jag (huvudmannen) som betalade Håkan för hans lön.. Jag tog upp detta med föräldrarna och SOC-kontakterna Janne och Stefan men ingen av dessa trodde att detta stämde och menade att snubben på Flashback forum skrev skit! Sen när jag var intagen på Psykiatrin avdelning 1 för första gången efter min vägran att ta mitt insulin som en protest emot att kapitalet inte var mitt att använda så kom Håkan Gyllin (dåvarande förvaltare) förbi på besök och snackade med mig under en fika. Han hade då med sig papper om pengar samt förklarade en massa saker runt dem. Jag tog upp det snubben på Flashback skrivit och Håkan förklarade att det stämde! Håkan hade redan fått 8000 skr av min invaliditetsersättning i lön för höstterminen 2009 samt två månader i 2010.. Han förklarade att han tog 1000 skr i månaden från mina pengar i lön! Jag blev väldigt upprörd över detta och det var därför som jag slog sönder rutorna på föräldrarnas bil för att de skulle få betala för att jag tvingades betala Håkan från mina pengar!

Jag menade här att jag velat säga upp mitt godemansskap och aldrig hade bett om ett förvaltarskap (tvärtom så hade jag bekämpat det i domstol) och därför så bör inte jag betala för förtrycket..! Håkan menade att eftersom att förvaltarskap är en hjälp så ska den som får hjälpen betala och det är så ni på Överförmyndarnämnden resonerar också antar jag.. Men betänk då att jag inte ser förvaltarskapet som hjälp, snarare stjälp... Jag bör inte behöva betala för hjälp jag inte vill ha och som är påtvingad mig!

Tänk er att ni klarar er utan en TV och därför vill göra er av med den och sen så blir ni påtvingade en TV av domstol och måste dessutom betala licensavgiften för den! När ni sluppit betala avgiften om ni inte behövde ha TV:n.. Ett annat exempel är om ni har en trädgård som ni mycket väl kan sköta på egen hand för en minimal kostnad. Sen så tvingar domstolen på er en trädgårdsmästare som ni dessutom måste betala för arbetet!! Trotts att ni kunnat göra arbetet själva helt gratis..

Om jag fått sköta min ekonomi helt på egen hand (med lite hjälp av släkt/familj) så skulle jag knappast ha behövt betala dem för detta.. Helt sjukt därför att jag ska behöva betala Håkan Gyllin för hans jobb.. Det borde i ärlighetens namn domstolen, ni i Överförmyndarnämnden eller någon annan av er som ville att jag skulle ha förvaltare göra! Det står i lagen at kommunen betalar förvaltarens arvode ifall huvudmannen har mindre än 86k kronor (tror jag det var), har man över detta som mig så står det enligt lagen att jag ska betala.. Detta är ju helt galet! Det finns dock en annan regel som säger att om du är under 86 år gammal och är satt under förvaltarskap samt har mer än 86k kronor så har du rätt till en så kallad "handikappersättning", denna ersättning motsvarar det förvaltaren ska ha i lön varje månad. Till saken:

Jag har idag denna handikappersättning och den betalar nuvarande förvaltaren Robert Marklunds arvode. Den betalade även delar av Håkan gyllins arvode (hela vårterminen 2011 plus sex månader retroaktivt). Men saken är den att jag upplystes om den här handikappersättningen alldeles för sent (av Överförmyndarnämnden över telefon i februari 2011) för att det ska vara godtagbart.. Jag menar att Överförmyndarnämnden, SOC, föräldrarna, rätten eller Håkan Gyllin borde ha upplyst mig om denna rättighet till handikappersättning i samma ögonblick som Håkan började att jobba, om inte i god tid före..

På grund utav att jag fick den här infon så sent som under 2011 så har 10k till 14k (vet ej exakt belopp, ni får ta reda på det) gått rakt in i Håkan Gyllins ficka.. Detta är tjänstefel av de/den som inte upplyste mig tidigare och jag vill här kräva att allt som betalats AV MIG till Håkans arvode ska betalas tillbaka av den/de som inte upplyste mig om handikappersättningen i tid! Jag hade rätt till handikappersättningen redan från början och den som inte upplyste mig om detta men satt inne på denna info har nu orsakat att jag förlorade dessa pengar till Håkan Gyllin! Detta är OACCEPTABELT. Jag vill inte ha betalat Håkan Gyllin en krona i lön.. Han har anmält mig för saker och kommer kräva skadestånd.. Hur mycket ska han få sno åt sig av mina tillgångar egentligen?! Allt han fått i lön från min ersättning ska tillbaks till mig tycker jag och jag kommer strida för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar