Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

torsdag 26 april 2012

Anmälan till Överförmyndarnämnden mot förvaltaren Camilla Falk!

Syrrans förvaltare Camilla Falk!

Min vilja har bl.a. varit att få förstora brösten via en operation. Något föräldrarna och förvaltaren muntligt lovat att mig att jag skulle få möjlighet att göra för mina egna pengar (fonder) ett visst datum! När detta datum väl kom sig så har förvaltaren Camilla Falk och en socialkontakt istället kommit hem till mig och meddelat mig att jag nu var satt under förvaltarskap, att min gode man nu var min förvaltare.. Och att det inte skulle bli någon bröstförstoring...

Jag har redan varit uppe i Tingsrätten angående anordnande av förvaltarskap och jag vann i ärendet med bl.a. min brors och föräldrarnas hjälp, men ett antal veckor senare så har alltså Överförmyndaren förmått rätten att ge henne interimistiskt förvaltarskap fram tills dess att saken prövas i Tingsrätten igen (det prövades för någon vecka sedan och jag förlorade). Överförmyndaren la ett ultimatum att om jag inte fick ett förvaltarskap så var det lika bra att inte ha något godmansskap eller förvaltarskap över huvud taget, och då ändrade Tingsrätten beslutet så att det blev ett förvaltarskap.. Trots att de beslutat att det skulle vara ett godemansskap i den första förhandlingen.

Nu blev det alltså ingen bröstförstoring och jag menar att min förvaltare samt mina föräldrar har ljugit för mig och lovat en massa som jag då naivt har trott på, bara för att sedan svika sina löften vid utlovat datum.. Det här är INTE okej agerat av min förvaltare.. En lögnare alltså! Jag anser att hon har brustit i förtroende samt att hon har agerat emot mitt intresse genom att neka mig min bröstförstoring! Det borde vara min sak att avgöra om jag vill förstora brösten eller ej och jag är en fullvuxen kvinna på 22 år, inte en ung 14 åring eller något!

Min förvaltare Camila Falck har ljugit vid ett flertal tillfällen för mig och sedan kommit med bortförklaringar. Hon har sagt att jag är som en citat "fyraåring i huvudet" vilket inte stämmer över huvud taget! Hon säger NEJ varenda gång jag behöver pengar till något nöje eller så. Jag får inte ens pengar till MAT och blir svältande på grund av min förvaltare!! Förvaltaren vägrar alltså att ge mig pengar till mat och därför så får jag svälta.. Det har faktiskt gått så långt att min förvaltare skiter HELT i mig.. Vi har hörts cirka fem gånger sedan hon tillträdde vilket är att betrakta som ytterst sällan! Dessa fem gånger som vi snackat via telefon gäller alltså inte bara sedan hon blev förvaltare utan även från att hon blev god man! Cirka fem gånger sedan Camilla Falk tillträdde som god man alltså! Och vi har enbart träffats cirka tre gånger.

Jag får inte göra någonting för mina pengar!! Vare sig om det är bra för mig eller ej.. Gillar inte förvaltare Camilla Falck vad jag vill ha pengar till så blir det ett nej rentav! Hon skiter helt som förvaltare i att jag kanske inte har mat för dagen, trots att det är hennes skyldighet att värna min rätt, sörja för min person samt att agera på det sätt som är bäst för mig. Det kan inte anses vara bäst för mig att jag får svälta. Det rör det sig om så mycket som hundra kronor ibland men detta blir jag nekad! Camilla Falck brukar även fatta drastiska beslut över mitt huvud och hör inte av sig om dem. Jag får reda på förvaltarens halvgalna beslut långt efteråt..

Jag köpte en Golden Retriever-valp under september månad år 2010, det var min farsa som betalade den för egna pengar och min dåvarande god man tillät köpet! Hunden köptes av en kennel och kostade dryga trettontusen kronor och föräldrarna hämtade hem den. Det var farsan som betalade hunden men i vårat avtal som tidigare gode man var inblandad i så ingick det att jag i efterhand ska betala farsan dessa 13k för hunden. Nu har den nya förvaltaren Camilla Falk beslagtagit hunden och lämnat bort den till någon och jag får inte veta vart den finns eller om jag ska få tillbaks den..

Vi hade ett avtal om att jag under tiden som jag led av massa värk och annat efter en abort skulle lämna bort min Golden-valp tillfälligt till någon (som förvaltaren valde ut) och denne skulle få ha hand om hunden i en till två veckor. Men senare när jag tillfrisknat och krävde att få igen min hund så vägrade som jag redan nämnt förvaltaren att uppge vart den finns och om jag ska få igen den.. Förvaltaren har senare förklarat för mig att jag inte kommer att få tillbaka hunden då jag enligt henne "inte kan ta hand om den då den kräver för mycket ansvar", förvaltaren menar vidare att hunden enligt den som tar hand om den var rädd för det mesta och att detta berodde på att jag misskött den. Här bör poängteras att jag har aldrig misskött min Golden och den gillade mig precis som jag gillade den, jag gick ut med den och skötte mat och vattenskål m.m. Det är rent skitsnack att jag skulle ha misskött den.. Jag har även en katt och förvaltaren menar att för att jag ska kunna få behålla katten i framtiden så är det viktigt att jag inte får igen hunden.. För ifall jag får igen hunden så kommer min förvaltare känna sig tvungen till att anmäla vanskötsel till Länsstyrelsen och då menar min förvaltare att det kommer att leda till ett djurförbud mot samtliga djur, och då kan jag naturligtvis inte behålla katten heller. Men jag menar här att hunden aldrig har blivit misskött och att länsstyrelsen inte kommer att ha något att anmärka på!

Min förvaltare menar att min Golden Sigge är ovanligt rädd av sig när den är ute och går och att den är orolig bland nytt folk! Min förklaring är att min farsa var hårdhänt mot Sigge när han var liten (innan han blev rumsren) och skrämde upp honom genom att vara hårdhänt i sin uppfostran av honom.. Därför så har Sigge blivit lite ängslig av sig bland främligar och ute där det är trafik. Men hos mig och min bror eller bland vänner så har han aldrig varit rädd utan han gillar oss verkligen. Min förvaltare menar att det är mitt ansvar att skydda Sigge från andra, men hur kan det vara mitt ansvar att stå för hur andra behandlar min hund? T.ex. om min pappa är hårdhänt mot Sigge när han har hand om honom, det är väl inte mitt ansvar utan hans? Det var ju min far och inte jag som var hårdhänt mot Sigge.. Min förvaltare Camilla Falk menar här att jag bär ansvaret när min far är hårdhänt mot Sigge! Hur skulle jag kunna stoppa honom? Han har aldrig varit en djurvän och även om farsan gillar Sigge och har kallat honom "världens finaste hund" så är han fortfarande av den gamla skolan, delvis, han räds inte att ta i med hårdhandskarna när han blir irriterad på hunden. Vore ju helsjukt om jag kan få djurförbud för hur han sköter min hund? Min förvaltare har helt fel värderingar gällande detta.

Jag har anmärkt på att det strider mot föräldrabalken att ge bort den enskildes egendom.. Min farsa kan kräva igen sina 13k av mig via kronofogden och på så sätt tvinga förvaltaren att ta 13k från mina pengar för att betala igen honom det han lagt ut på Sigge, nu kommer han förmodligen inte att gå till fogden mot mig då jag är hans dotter. Men om han skulle göra det så är det enbart han som fått igen sina pengar, jag har fortfarande förlorat 13k och min hund.. Här menar jag att jag inte fått något för pengarna ifall jag inte får behålla min hund.. När jag frågar min förvaltare så säger hon att hon inte har sålt hunden eller givit bort den, den är bara omplacerad tills vidare. Jag menar här att om hunden fortfarande är min och den fortfarande är reggad på mig så ska jag få igen den omedelbums när jag kräver det! Ifall förvaltaren beslutar att hunden ska förbli där den är så är det att betrakta som att hon "gett bort" hunden/egendom och det strider mot en paragraf i föräldrabalken som lyder "En god man, förmyndare eller förvaltare får inte ge bort den enskildes egendom". När det gällde min brors katt som hans förvaltare gav bort så var den inte värd mer än hundra kronor och därför kunde han inte kräva något i ersättning, men min hund var värd 13 000kr och köptes från en seriös kennel. Ifall min förvaltare har givit bort hunden/egendom så har jag rätt till skadeersättning enligt lag och jag kräver igen alla 13k som lagts ut på hunden! Då får förvaltaren först ta 13k från mina pengar och betala farsan och sen så får hon ta 13k från sin egna börs och betala mig i ersättning för hunden, alternativt så ska den som har hunden nu betala denna summa till mig! Jag har inte gett bort min hund och förvaltaren bryter mot lagen om hon ger bort den!

Ifall förvaltaren säljer min hund (vilket hon inte har gjort ännu, men som hon har rätt att göra) så måste jag få en acceptabel summa för den. Hon bör betala mellanskillnaden ifall hon säljer iväg den för billigt! Pengarna jag får för hunden ska motsvara hundens värde och får inte understiga hälften av 13k. Helst ska jag ha igen hela kostnaden för hunden då jag betalat 13k för den och inte ville he bort den.

Ett alternativ till att kräva ersättning för hunden i pengar av förvaltaren eller nuvarande hundhavare är att jag helt enkelt får igen min hund! Då vill jag ändå se att förvaltaren får någon form av konsekvens för att hon inte lämnat igen den tidigare! Den har varit borta i ett halvår ungefär. Den här hunden köptes innan Camilla Falk tillträdde och innan hon blev förvaltare, alltså kan hon inte ångra köpet för det är gjort.

När jag hade hunden hos mig så fick inte jag pengar för att gå på ICA och köpa hundmat utan istället så skulle förvaltaren själv fixa hundmaten.. Något som ledde till att det köptes mindre matpåsar än vad jag hade köpt och med mindre näringsrik mat åt hunden. Jag har läst på om hundar sedan jag var liten och har pluggat på Forslunda naturbruksgymnasium så jag vet mer om djur och hundar än de flesta.. Hundar och hästar har varit min grej!

Jag anser att jag inte har någon frihet, jag får inte resa eller göra någonting för mina pengar. Jag känner mig som en fånge i staden Umeå i min lägenhet! Det här är inte okej i ett samhälle som säger sig stå för frihet och demokrati! Ingen frihet om man står under förvaltarskap inte.. Och det är myndigheter som SOC och LÄKARE som orsakat att det anses finnas ett behov av just förvaltarskap.. Felaktiga läkarintyg där det står att jag bitit av min fars ena öra (något som inte stämde) samt diagnoser som asperger ligger som grund. Om asperger är en grund för "socialt handikapp" och därmed en grund för förvaltarskap så borde alla som har asperger få förvaltare.. Annars så bör inte jag ha det.

Jag anser även att jag inte har någon frihet privat.. Vad jag än ska göra eller vill göra så ska min förvaltare lägga sin elaka näsa i blöt där den inte hör hemma. Förvaltaren gör då alltid en stor sak av det hela och förbjuder eller hindrar mig så gott det går från att göra vad jag nu skulle vilja göra. Om jag vill köpa något billigt för kanske 59 kr så ska alltid förvaltaren ge sitt medgivande innan det eventuella köpet, trotts att det handlar om småpengar.. Om jag beställer något så far det hem till förvaltarens adress och hon kan utan problem skicka tillbaka prylen om hon inte tycker att jag ska ha den..!

Min förvaltare skvallrar även om allt som händer runt mig, och jag är alltså 22 år, till mina adoptivföräldrar. Jag anser att detta är olagligt att förvaltaren pratar till dem om sånt som de inte har med att göra nu då jag är myndig och över 18 år. Det finns tankar på att blanda in advokat för att få stopp på detta beteende från min förvaltare! Förvaltaren frågar aldrig om min tillåtelse innan hon snackar till föräldrarna om sånt som härrör mig enbar, och möjligtvis tyrannen och diktatorn själv.. Det är inte okej att jag är myndig när det gäller straff och ansvarsplikter men inte får vara myndig när det gäller friheter och pengar.. Helt oacceptabelt!!

Jag kräver en utredning/tillsyn av min nuvarande förvaltare Camilla Falk för det ovan sagda och yrkar på ekonomisk ersättning från henne eller nuvarande hundhavare om jag inte snarast får igen min Golden som Camilla Falk förflyttat med lögner och sen vägrar hämta igen! Jag och min bror kommer att strida för detta bland annat.

Victoria Deborah Nygren, 1989-12-10- "#"#, Storgatan 118 Umeå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar